www.finndetector.com

Lupa-asioista tiedustelu

Kertoiko isovanhempasi tarinoita saareen haudatusta aarteesta? Onko levottomina aikoina kätketty metsiin rahaa? Tarinoita aarteista.

Valvojat: Kizmo, iipe, ZyrTech, P.Aholainen, jyrihuttu

Lupa-asioista tiedustelu

ViestiKirjoittaja Huutosuoli » 02 Maalis 2016, 22:33

Olen pikkupojasta asti saanut viettänyt aikaani Vanhan Vaasan historiallisella alueella jolla on muuassa kuuluisa rauniokirkko. Tiedän, että lähestulkoon koko Vanha Vaasa on museoviraston suojeluksessa jolloin en ole alueella tonkinut (vaikkakin joku näin alueelle ilmestyneistä kuopista päätellen on tehnyt). Mutta sattuu olemaan niin, että isoisäni ja isoisäni jo edesmennyt isä omistavat tontteja alueelta. Miten museovirasto suhtautuu näillä tonteilla tonkimiseen? Tonteilla on ollut toimintaa jo ennen Vaasan paloa 1800-luvulla, joten tonteilta voisi löytyä yhtä jos toistakin. Alueelta löytyy tietojen mukaan yhä vieläkin tuntemattomia kellareita ja muita käytäviä. Päätin kysyä asiasta ennen kuin lähden tekemään mitään.
Huutosuoli
 
Viestit: 2
Liittynyt: 06 Huhti 2015, 15:13
Paikkakunta: Vaasa

Re: Lupa-asioista tiedustelu

ViestiKirjoittaja Serafiina » 03 Maalis 2016, 00:13

Jos on oikeasti suojeltua aluetta, ei maanomistajalla ole eri vapauksia. Jos yli 100 vuotiaassa toimintekeskuksessakaan ei saisi piippailla. Eli esim vanhan maatalon ja -tilan alueet. Mutta mutta ...
Fisher 1236-X2, Garret ace 250, Garret pro-pointer
2 öre 157x
Avatar
Serafiina
Raavas Tonkija
 
Viestit: 909
Liittynyt: 31 Touko 2014, 12:11
Paikkakunta: Varsinais-Suomi ja Stadi

Re: Lupa-asioista tiedustelu

ViestiKirjoittaja Kiukaisten Paroni » 03 Maalis 2016, 00:53

Täältä http://www.paikkatietoikkuna.fi/web/fi/kartta kun vasemmalta valitsee karttatasot -> suojellut alueet ja rasti kohtiin muinaisjäännökset sekä muinaisjäännösalueet, niin näkee mitkä paikat on kaivuukiellossa ja jos epäilyttää, niin voipi olla museovirastoon tai paikalliseen museoon yhteyksissä ja kysellä sieltä :) Mitä äkkiseltään katsoin, niin ei tuo vanhan vaasan alue niin mahdottomalta näytä :) pari isompaa kieltoaluetta näytti olevan ja sit jotain yksittäisiä täpliä.
XP Deus 11" full WS5 + 9" HF + porkkana
Satakunnan Menneisyyden Etsijät
Vanhin raha: Kustaa Vaasa 4 penninkiä 1546-1550
Avatar
Kiukaisten Paroni
Metallinetsijä
 
Viestit: 444
Liittynyt: 23 Loka 2015, 02:22
Paikkakunta: Kiukainen

Re: Lupa-asioista tiedustelu

ViestiKirjoittaja Seiska » 03 Maalis 2016, 12:22

Huutosuoli kirjoitti:Olen pikkupojasta asti saanut viettänyt aikaani Vanhan Vaasan historiallisella alueella jolla on muuassa kuuluisa rauniokirkko. Tiedän, että lähestulkoon koko Vanha Vaasa on museoviraston suojeluksessa jolloin en ole alueella tonkinut (vaikkakin joku näin alueelle ilmestyneistä kuopista päätellen on tehnyt). Mutta sattuu olemaan niin, että isoisäni ja isoisäni jo edesmennyt isä omistavat tontteja alueelta. Miten museovirasto suhtautuu näillä tonteilla tonkimiseen? Tonteilla on ollut toimintaa jo ennen Vaasan paloa 1800-luvulla, joten tonteilta voisi löytyä yhtä jos toistakin. Alueelta löytyy tietojen mukaan yhä vieläkin tuntemattomia kellareita ja muita käytäviä. Päätin kysyä asiasta ennen kuin lähden tekemään mitään.


http://muinaismuistot.info/ Tässä vielä yksi, ei niiiin raskas karttaverio noiden muinaismuistojen tutkailuun. Ei siellä montaa täplää pelloilla ole :)
Huom. siniset alueet merkkaa valtakunnallisesti merkittävien rakennusten kulttuuriympäristöä. Kerran kysyin museolta saisinko eräällä tällaisella alueella harrastaa metallinetsintää ja luvan sain...kysyvä ei tieltä eksy ;)
Kuparinen: 1625 1/2 Öre Klipping Gustav II Adolf
Hopeinen: 1448-1470 Aurtua Karl Knutsson Bonde
Avatar
Seiska
Raavas Tonkija
 
Viestit: 701
Liittynyt: 26 Syys 2013, 19:35
Paikkakunta: Pohjois-Pohjanmaa

Re: Lupa-asioista tiedustelu

ViestiKirjoittaja Bruin » 03 Maalis 2016, 16:23

Pysyttelet pois punaisella raidoitetuilta alueilta ja et mene punaisten täplien lähelle niin saa kaivaa omalla tontilla.
Tai sitten luvan kanssa vieraan tontilla. Maanomistaja, eikä hänen lupansa ohita muinaismuistolakia.
Bruin
Kunniajäsen
 
Viestit: 2116
Liittynyt: 01 Syys 2013, 17:31
Paikkakunta: Turengi


Paluu Perimätieto & Aarretarinat / Treasure Tales

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa