kiertoon pölyä keräämästä

Oletko keräilijä? Oli sitten kysymys pikkuautoista, puukoista, tölkeistä, kivistä tai kolikoista niin täälla voit näyttää kokoelmasi oli se sitten mikä tahansa.
Avatar
Andave
Metallinetsijä
Viestit: 107
Liittynyt: 07 Kesä 2011, 13:26
Paikkakunta: Keski-Suomi

kiertoon pölyä keräämästä

Viesti Kirjoittaja Andave »

Tällä foorumilla on varmaankin montaa numismaattikoa kertomaan minulle (ja kenties muillekin) joku järkevä kanava netissa, johon voisi yksittäisiä kolikoita tarjoa.

Toisin sanoen - tyyppi, kuka ei ole lainkaan keräilijä (minä) haluasi kenties myydä pois joitakin satunnaisia löytöjä (joilla saattaa olla pieni arvokin, sen verran numismaatisia tiedoja on). Mikä olisi järkevä palsta/paikka, minne tarjousta yrittää laittaa? Huuto.net:issa on kyllä vastava osasto, mutta myykö siellä kukaan oikeasti mitään...kun tavaraa on vaan kaikki samassa sopassa satoja sivuja.

Ja muita mietteitä toki, jos aiheesta on. Kun en ole koskaan tälläisiä kauppoja hieronut.

Tietää nyt, olenko ainoa tai auttaako vastauksenne useita meikälaisen kaltaisia.
Tesoro Cibola. Ja tässä -
http://www.arqentale.com
kollikko
Kunniajäsen
Viestit: 2475
Liittynyt: 09 Syys 2012, 12:56
Paikkakunta: varsinaissuomi Kemiönsaari

Re: kiertoon pölyä keräämästä

Viesti Kirjoittaja kollikko »

Kattele tori.fi tai erimaiden coins sivuja. Hinnat vaihtelevat rajusti.
Avatar
smacine
Kunniajäsen
Viestit: 1038
Liittynyt: 15 Marras 2009, 23:41
Paikkakunta: etelä-pirkanmaa

Re: kiertoon pölyä keräämästä

Viesti Kirjoittaja smacine »

Minäkään numismaatikko ole mutta kolikoita keräilen, aihepiirinä vaatimattomasti suomessa käytössä olleet metallirahat. Perintönä tuli pieni kokoelman poikanen niin täytyihän sitä jatkaa. Puutelista on suorastaan hurja ( lue: tuppaa nuo kalliimmat puuttumaan :roll: ) enkä nyt mitenkään aktiivinen ole. Huuto.net on paikka mistä olen kolikkoni ostellut ja kirppareilta joitakin pussukoita..
suomalaisia tällä hetkellä kiikaroin. On joitain omituisia puutteita kuten markka vuodelta 1978. Vuoden 1949 kuparimarkka tuntuu olevan kans hankala..
Ihminen on omien ajatustensa vanki.
Avatar
möykäri
Metallinetsijä
Viestit: 102
Liittynyt: 18 Heinä 2013, 20:59
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: kiertoon pölyä keräämästä

Viesti Kirjoittaja möykäri »

huuto.net ja systeemi.net
tori.fi on kokolailla perseestä. Saattaa tosin joskus tehdä löytöjä.
Kyllähän raha- kauppialle/ jobbareille voi suoraankin tarjota, mutta hinta ei ehkä miellytä. Esim. juuri huuto.netistä löydät kyllä tyypit, ketkä tekee rahakauppaa "työkseen".
Avatar
laakkeer
Viestit: 13
Liittynyt: 10 Huhti 2014, 11:54

Re: kiertoon pölyä keräämästä

Viesti Kirjoittaja laakkeer »

Paikalliseen Numismaatikkojen yhdistykseen vaan yhteyttä. Varmasti löytyy joku joka mielellään arvioi ja auttaa myynnissä. Itse kävin juuri paikallisen Pohjois-Karjalan Numismaatikot RY:n puheenjohtajan luona näyttämässä mummolla tallessa olevia viime vuosisadan alun vanhoja seteleitä ja muita sekalaisia hopeamarkkoja. Täällä paikallisyhdistys ainakin järjestää ajoittain huutokauppoja johon rahat kelpaa ja yhdistyksen aktiivijäsenillä on yleensä verkostoa ympärisuomea johon onnistuu helposti myynti jos tarvetta on. Eli paikallisyhdistykseen suosittelen ottamaan yhteyttä.
Vastaa Viestiin