Vihkisormus katosi rantaveteen Turun seudulla, etsintäapua?

Oletko kadottanut kallisarvoisen korusi tai tippuiko esim. työkoneestasi vaikeasti saatava osa. Vai muistatko jo vuosia sitten kadottaneesi jonkin metalliesineen jonnekkin, mistä et koskaan enää kuvitellut sen löytyvän. Kirjoita tälle foorumille ja kysy jos joku aarremaanalla.comin jäsenistä osaisi auttaa.
El Chavo
Viestit: 3
Liittynyt: 04 Elo 2014, 11:25

Vihkisormus katosi rantaveteen Turun seudulla, etsintäapua?

Viesti Kirjoittaja El Chavo »

Täällä näyttää olevan enemmänkin kadonneen sormuksen kaipailijoita, joten ajattelin yrittää minäkin. Olisi siis mahtavaa, jos Turun seudulta (tai kauempaakin) löytyisi ehtivä alan harrastaja avuksi, sillä itselläni ei omia kokemuksia metallinetsinnästä ole.

Kyse on omasta vihkisormuksestani, joka katosi lauantai-iltana (todennäköisesti) rantaveteen kaverin perheen mökillä Paraisilla (25 km Turusta). Kyseessä on Itämeri, mutta poukama tuntui olevan aika suojainen, joten olisikohan sille kuitenkin kohtalaiset mahdollisuudet, ettei sormus ole huuhtoutunut rannasta kovinkaan paljon kauemmas?

Paikassa on matala vesi, liukas kallio ja heti sen päättyessä mutapohja, jossa vähän levääkin. Siksi kai toivoisinkin, että siihen mutaan sormus on jäänyt, eikä ole ehtinyt kauemmas. Pieni mahdollisuus on sillekin, että sormus jäi ulapalle siellä meloessa, mutta uskoisin sen pudonneen tuohon rantaan, jossa tuohon liukkaaseen kallioon kompastuin rantautuessani. En tiedä, auttaako etsinnöissä, mutta tallella on vastaava vaimon kultasormus, joten kenties siitä saattaa olla hyötyä.

Kolmeen otteeseen yritin tuota rantaa naarata, mutta ihan käsikopelolla joutui menemään, kun muta sotki veden samantien. Siksi ajattelin, että kenties metallinetsimestä (ja sen osaavasta käyttäjästä) olisi iloa. Jos joku olisi ehtiväinen, niin toki maksaisin ainakin matkakulut ja varmaan voisin jotain etsintä- ja löytöpalkkiotakin tarjota. Rahoissa en valitettavasti ui, mutta toivottavasti johonkin sopuratkaisuun päästäisiin.

Ihan vielä en haluaisi lähteä uutta sormusta ostamaan, ja olisihan se kerrassaan mahtavaa, jos ei tarvitsisikaan. Mieluitenhan sitä tuon alkuperäisen sormuksen sormeensa pujottaisi. Eli tunnearvosta on varsinaisesti kyse.

Mikäli joku tämän foorumin aarteenetsijöistä innostuisi tästä haasteesta ja olisi ehtiväinen mahdollisimman pian, niin olisin kiitollinen. Sopii vastata joko tähän viestiketjuun tai vaihtoehtoisesti yv:llä.
pwillman
Viestit: 1
Liittynyt: 30 Heinä 2014, 10:32
Paikkakunta: Kaarina

Re: Vihkisormus katosi rantaveteen Turun seudulla, etsintäap

Viesti Kirjoittaja pwillman »

mitenkähän syvästä vedestä oikein puhutaan?
Se kun oleellisesti rajoittaa minkälaista laitetta voi käyttää.
El Chavo
Viestit: 3
Liittynyt: 04 Elo 2014, 11:25

Re: Vihkisormus katosi rantaveteen Turun seudulla, etsintäap

Viesti Kirjoittaja El Chavo »

Tuon kallion takia ranta on suht nopeasti syvenevää. Eli sormus putosi luultavasti aivan rantaviivan tuntumaan, mutta uskoakseni pomppi kalliota alaspäin ja mahdollisesti vajosi mutaan. Tuossa alle kahden metrin päässä rantaviivasta vesi ulottuu jonkin verran polven yläpuolelle, joten oliskohan syvyys jotain 50-80 senttiä. Jossain 4-5 metrin päässä rannasta uskoisin veden syvyyden olevan jo jonkin verran yli metrin, kenties puolitoistakin. Mutta toivottavasti ei ole sinne asti - saati kauemmas - huuhtoutunut. Kauempana rannasta puhutaan sitten jo metreistä.

Ranta ei siis ollut etukäteen itselleni tuttu, joten arviot on vähän summittaisia.
El Chavo
Viestit: 3
Liittynyt: 04 Elo 2014, 11:25

Re: Vihkisormus katosi rantaveteen Turun seudulla, etsintäap

Viesti Kirjoittaja El Chavo »

Ilokseni sain tätä kautta nopeasti apua ja haluankin välittää vielä suuret kiitokset asianosaiselle. Oli hieno kokemus seurata vierestä metallinetsintää, rupatella aiheesta ja elätellä toivoa sormuksen löytymisestä. Valitettavasti rinkula jäi kuitenkin edelleen löytämättä, vaikka etsijä tekikin aivan varmasti kaikkensa sen löytymiseksi. Olen silti iloinen, että tuli edes yritettyä. Pakko kai on uskoa, että siellä ulapalla se sormus sitten kuitenkin on.

Aurinkoista ja leppoisaa kesänjatkoa kaikille avuliaille ja kaikille aarteenetsijöille. :)
agee
Metallinetsijä
Viestit: 150
Liittynyt: 29 Touko 2014, 16:31
Paikkakunta: Piikkiö
Viesti:

Re: Vihkisormus katosi rantaveteen Turun seudulla, etsintäap

Viesti Kirjoittaja agee »

millä laitteella sormusta etsittiin?
Fisher F70 ja GarretPointer. Garret knife.

Vanhin löytö: 1/6 äyri 1666 (6/2015)
2: 1 öre 1720 (6/2015)
3: 1 denga 1747 (4/2015)
Vastaa Viestiin