Roskaa, roskaa ja asiaa

Olipa löytämäsi aarre sitten pieni tai suuri, nappi tai kolikko, tämä on paikka missä voit siitä kertoa mahdollisen kuvan kera.
Avatar
Etsijä
Innostunut Etsijä
Viestit: 96
Liittynyt: 15 Tammi 2007, 12:22
Paikkakunta: Helsinki

Roskaa, roskaa ja asiaa

Viesti Kirjoittaja Etsijä »

Muutaman viime kerran saldo on kyllä aika heikko, olen näitä romuja kaivanut yhteensä neljästä eri paikasta. Noista en pitänyt muuta kuin tuon rautanaulan, hevosenkengän naulan ja sinetin joka on naulojen vieressä. Yleensä roskat lentävät heti kotiin tullessa roskikseen, mutta nyt olivat kantautuneet eteiseen saakka, niinpä päätin kuvata kaikki.

Syy tähän on se, että tämä foorumi on varmastikin ainoa tiedonlähde metallinetsinnästä Suomessa ja tätähän lukevat myös muutkin kuin harrastajat, kuten esimerkiksi lainsäätäjät ja heihin vaikuttavat ihmiset. Tämä monesti puhuttu löydettyjen roskien kerääminen maastosta tulee näin ehkä paremmin uskottavaksi, kun ne nyt on oikein kuvattu :D

Tällä roskien keräämisellähän on kaksikin merkitystä eli tuollaiseen kuvassa olevaan pullonkaulaan joka, muuten oli oikein mukavan pehmeän sammalen alla pystyssä, ei ole kiva astua, ainakaan heti kesälomien alussa. Toinen syy on taas metallinetsijöitä koskeva, koska samoja roskia saataa joku muu tulla kaivamaan taas uudestaan ylös aivan turhaan.

Tuota roskien puuttumista maastosta ei ohikulkija huomaa, eikä sitä ehkä muisteta tarpeeksi kun metallinetsinnästä keskustellaan, mutta sillä on mielestäni suuri merkitys luonnolle ja sitä kannattaisi vähän pitää esilläkin.

Laittakaahan joskus kuvia niistä romuista mitä varmaan 90% löydöistä ainakin minulla on, näin saavat lukijatkin käsityksen millaisen työn takana ne hyvät löydöt ovat.

Kuva
Avatar
Panda
Site Admin
Viestit: 339
Liittynyt: 11 Tammi 2007, 18:34

roskat

Viesti Kirjoittaja Panda »

Pitakaa aina muovipussi tms. pieni sivulaukku mukana johon laitatte sen pullonkorkin, naulan tai folion palasen. Ja jos mukana ei ole mitaan mihin romuja laittaa, niin kannattaa tehda kasa jonka voi toisella kerralla paikalla kaydessa ottaa pussiin ja laittaa lahimpaan roskikseen, luonnollisesti nopsaan. Loytyneet pullot, rikkoutuneet myos talteen ja keraykseen. Itsellani on aina reppu selassa ja muovipesseja joihin roskia voi tallettaa. Housuntaskussa kulkee aina ne pari kolikkoa mitka hyvalla tuurilla ja viitaten Etsija sanoihin "kovalla tyolla" loytyvat. Ja muistakaa huolellinen kaivuujalkien peittaminen!

Roskien keraaminen on pieni palvelus, tai isokin, luonnolle ja ihmisille ja varmasti saa hyvan mielen itselleen. Ihmettelen kovasti jos jollain on sita vastaan jotakin.
C. Scope Newforce R1, Garrett Ace 250
Avatar
Yki
Kunniajäsen
Viestit: 1005
Liittynyt: 11 Touko 2007, 15:54
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja Yki »

Itse käytän wanhaa kaasunaamarilaukkua roskien kantoon. Siinä on vielä sopivasti pienempi sivutasku johon voi pudottaa kiinnostavammat raudat yms. Kolikot sitten jemmaan filmipurkkiin. Moiseen mahtuu n. 20 kolikkoa mukavasti ja niitä kulkee helposti mukana useampikin. Jos sattuu vanhempi kolikko vastaan niin sitten käytän n. tikkuaskin kokoisia minigrip pusseja. Niitä saa alan liikkeistä muutamalla eurolla 100kpl.

Yki
White's MXT + 950 kela + Super 12 + 10x12 SEF + Vibraprobe 560
Nautilus DMC-2Ba + 6/10/15" kelat
Avatar
Tuoma SS
Metallinetsijä
Viestit: 249
Liittynyt: 14 Helmi 2007, 13:05
Paikkakunta: Etelä-Karjala

Viesti Kirjoittaja Tuoma SS »

Tuosta roskien keräämisestä on kyllä tullut uimarannoilla kiitosta, varsinkin vanhempien ihmisten osalta. se on vaan kumma että vaikka niitä pusseja olisi useampia mukana, niin aina ne rojut pitää tunkea taskuun :roll: ihan kuin ei olisi aikaa laittaa niitä pussiin, no onhan se aina muutama sekunti menetettyä etsintä aikaa... eikä tuokaa nyt niin paha muuten ole, mutta seuraavana aamuna samoja housuja jalkaan vetäessä lattialle ilmestyy kasa hiekkaa ym. taskujen tyhjennyksen yhteydessä kun ei tunnu "muistavan" että sinne pohjalle jää kourallinen kaikkea irtainta materiaalia.
Eki
Viestit: 46
Liittynyt: 21 Tammi 2007, 20:56
Paikkakunta: Lahti

romunkerääminen on hyve....

Viesti Kirjoittaja Eki »

itse reissulla puhdistin esim. kalajoenhiekoilta telttailualueelta pussillisen korkkeja ja tölkkien renkaita sekä foliota.....olipa syvälle painuneita teltan maakiilapuikkojakin.
Vastaa Viestiin