Etsintää sisätiloissa.

Olipa löytämäsi aarre sitten pieni tai suuri, nappi tai kolikko, tämä on paikka missä voit siitä kertoa mahdollisen kuvan kera.
Avatar
Yki
Kunniajäsen
Viestit: 1005
Liittynyt: 11 Touko 2007, 15:54
Paikkakunta: Lappeenranta

Etsintää sisätiloissa.

Viesti Kirjoittaja Yki »

Tässäpä juttua Lappeenrannan linnoituksessa suoritetusta etsinnästä. Kohteena oli 1780-luvulla rakennettu isohko rakennus jossa on viimeksi toiminut kaupunginarkisto. Talo on remontissa tulevaa Tali-Ihantala museota varten, lattiat ovat auki ja täytemaata poistetaan. Museon väki pyysi minua tutkimaan josko täytemaan alta vanhasta maapohjasta löytyisi jotain...


Kuva

Tässä rakennus ulkoapäin. Ei hyvä kuva, näppäsin sen vähän hätäisesti.


Kuva

Tämän näköistä oli sisällä. Tästä huoneesta löytyi puolen tusinaa musketin kuulaa.


Kuva

Toinen huone. Täältä löytyi 4 vanhaa kuparirahaa. Venäläistä tekoa, 1700-luvun puolenvälin tienoolta. Yksi oli tosin lähinnä vihreä möykky joten tarkkaa tunnistusta ei ole.

Talossa on vielä 4 suurempaa huonetta. Nekin olisi tarkoitus tarkistaa mutta vielä puolitoista viikkoa sitten huoneet olivat tyhjentämättä. Tai vanha betonilattia oli pilkottu ja poistettu mutta alla oleva yli puolimetrinen täytemaakerron oli poistamatta. Ja kun hommaa tehdään kaupungin tahdilla niin hidasta on..tosin täytemaa koostuu lähinnä rikkinäisistä tiiliskivistä ja hiekasta eli on varsin tiukassa. Pitääpä itse asiassa käydä taas ensi viikolla vilkaisemassa tilannetta.

Yki
White's MXT + 950 kela + Super 12 + 10x12 SEF + Vibraprobe 560
Nautilus DMC-2Ba + 6/10/15" kelat
Avatar
kiinnostunut
Metallinetsijä
Viestit: 127
Liittynyt: 17 Maalis 2007, 07:59
Paikkakunta: Kalajokilaakso

Viesti Kirjoittaja kiinnostunut »

siinäpäs on mielenkiintoinen homma meneillään! Eihän koskaan voi varma olla mitä sieltä löytyy,siinä kai se jännitys...
Carret ace 250
Avatar
Tuoma SS
Metallinetsijä
Viestit: 249
Liittynyt: 14 Helmi 2007, 13:05
Paikkakunta: Etelä-Karjala

Viesti Kirjoittaja Tuoma SS »

Olikin tämän päivän Etelä-Saimaassa juttua noista Ykin löydöistä. Kenellä mahdollisuus kyseistä lehteä lukea, niin kannattaa vilkaista, oli ihan mielenkiintoinen artikkeli. Ei näyttänyt tuolla nettiversiossa juttua olevan...
Vastaa Viestiin