Paukkuja...

Olipa löytämäsi aarre sitten pieni tai suuri, nappi tai kolikko, tämä on paikka missä voit siitä kertoa mahdollisen kuvan kera.
Avatar
Tuoma SS
Metallinetsijä
Viestit: 249
Liittynyt: 14 Helmi 2007, 13:05
Paikkakunta: Etelä-Karjala

Paukkuja...

Viesti Kirjoittaja Tuoma SS »

Pitää yrittää jotain juttua laittaa, kun melkoisen kuolleelta taas palsta vaikuttaa...

Tuollainen satsi löytyi jokin aika sitten. Sodan jälkeisestä asekätkennästä kyse, pyssyt on perimätiedon mukaan upotettu läheiseen järveen ja sinne kaiketi jäävätkin. Patruunajemma löytyi ilman paljastinta, vaikka useampi tunti tuli sen kanssa heiluttua. 15v sitten suoritetut maansiirtotyöt olivat nostaneet laatikon pintaan ja kunto oli sitten sen mukainen... n.400kpl hapettuneita kiväärinpanoksia. Maastossa pitäisi olla huhun mukaan vielä lisää noita laatikoita, mutta kun kyseistä maata on ajettu ympäri pitäjää, niin voi olla aika vaikea paikallistaa että missä tällä hetkellä ovat. Loppujen lopuksi kun noilla ei mitään käyttöäkään tuossa kunnossa ole, niin antaapi olla.

Maanomistajan toivomuksesta hävitin kyseisen "mällin", etteivät jää metsään lojumaan, vaaraahan noista ei tosin noin "mädäntyneessä" kunnossa enää juurikaan ole. Yllättävän hyvin oli kyllä ruuti osassa säilynyt, suurimmassa osassa kuitenkin vettynyt puuromaiseksi. Kantaleimat olivat VPT 37 eli historiallisesti tuossa ei mitään erikoista menetetty...

Olipa kyllä ihan mielenkiintoista osallistua kyseiseen "etsintäprojektiin", sai taas hieman vaihtelua uimarantojen kymmenpennisten kaiveluun.

Kuva

Kuva
Laatikko aika tarkalleen 50v tuoreempaa tekoa...
Avatar
Scope
Viestit: 49
Liittynyt: 07 Kesä 2007, 03:21

Viesti Kirjoittaja Scope »

Tälläinen löytö olisi pikkupoikana ollut elämää suurempaa ja edelleen on hieno löytö! 8) Oli mukavaa lukea juttu. Lisää löytöjä vain rohkeasti tänne, minäkin koitan syssymmällä kirjoitella juttua, jos jotain löytyy! :)
- Garrett Ace 250 -
Vastaa Viestiin