Pulse Devil

C- Scope, Garrett, Minelab, Viking, Whites, Fisher, Tesoro, Bounty Hunter ja muut metallinilmaisin merkit. Kerro kokemuksista, kirjoita arvio. Oletko hankkimassa uutta laitetta. Motion vai non-motion ilmaisin? Kaikkea metallinpaljastimista.
Avatar
Hannu
Metallinetsijä
Viestit: 333
Liittynyt: 15 Tammi 2007, 21:40
Paikkakunta: Aurajokilaakso

Pulse Devil

Viesti Kirjoittaja Hannu »

Pulse Devil on amerikkalaisen Dave Emeryn kehittämä metallinetsin, joka on jo ennen julkaisuaan kerännyt ympärilleen reippaan fanijoukon verkossa. Koska laitteesta löytyy vielä niukasti faktaa, ja vähän sieltä sun täältä, ajattelin keräillä tietolähteitä ja uutisia yhteen tähän viestiketjuun. Eli kaikki kiinnostuneet - linkit, huhut ja uutiset tänne pyydän!
Avatar
Hannu
Metallinetsijä
Viestit: 333
Liittynyt: 15 Tammi 2007, 21:40
Paikkakunta: Aurajokilaakso

Viesti Kirjoittaja Hannu »

Prospecting in Oz -foorumi

Australialaisten kullanetsijöiden kirjoittelupaikka. Pulse Deviliä on tarkoitus testata ensimmäisenä Australiassa erittäin haastavan maaperän vuoksi. Dave Emery kirjoittelee tänne toisinaan kommentteja projektin etenemisestä. http://groups.yahoo.com/group/ProspectinginOz/
Avatar
Hannu
Metallinetsijä
Viestit: 333
Liittynyt: 15 Tammi 2007, 21:40
Paikkakunta: Aurajokilaakso

Viesti Kirjoittaja Hannu »

Koostettu lista ominaisuuksista (päivittyy sitä mukaa kun löydän uutta tietoa ja lähteitä):

• Perustekniikkana diskriminoiva pulse induction (PI). Diskriminointiin panostettu erityisesti; luvataan toimivan paljon paremmin kuin VLF-laitteissa yleensä.

• Syvälle näkevä laite, paljon syvemmälle kuin useimmat Minelabin etsimet.

• Ei kärsi häiriöistä niin helposti kuin muut laitteet. Korkeajännitelinjat eivät haittaa toimintaa.

• Target ID (TID): myöhemmin etsimeen lisätty ominaisuus(?). "Melko tarkka", euroopassa myytävässä mallissa vakiona, muualla maailmassa deluxe-malleissa.

• Vahvasti softapohjainen etsin, yksinkertaisena käyttöliittymänä LCD-paneeli ja yksi pyöritettävä potikka, jolla säädetään arvoja ja virta päälle tai pois.

• Erikoinen "varkaudenestolaite": käynnistettäessä laite kysyy PIN-koodia, joka pyöritetään potikalla näytölle. Kun oikea koodi on syötetty, laite on käyttökelpoinen 48 tunnin ajan (voidaan sammuttaa välissä).

• Valmiiksi ohjelmoituja asetuksia eri käyttötilanteisiin: "Prospecting", "Relic Hunting", "Coin Hunting", "Beach Hunting", "Neutral Ground", "Mineral Ground", "Extreme Ground", "Salt Ground"

• Kattavat manuaaliset säädöt läpi kelattavien valikkojen kautta

• Li-ion-akut. Yhdellä latauksella 10-16 tuntia etsintää; latausaika 2 tuntia. Helposti vaihdettavat akut. Sisäinen, universaali akkulaturi.

• Vaihdettavat, ainoastaan tätä laitetta varten suunnitellut etsinkelat. Muiden laitteiden osat (Minelab) ei käy. Edullisia, mutta kuitenkin laadukkaita.

• Hinta-arvio: noin puolet muiden valmistajien huippulaitteiden hinnoista, ehkä 1500-2000 euroa. Tarkentuu vielä myöhemmin.

Lähteitä:

http://groups.yahoo.com/group/Prospecti ... ssage/2867
http://metaldetectingforum.com/showthre ... ulse+devil
http://www.findmall.com/read.php?34,444158,458646
Viimeksi muokannut Hannu, 25 Joulu 2007, 20:36. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
Hannu
Metallinetsijä
Viestit: 333
Liittynyt: 15 Tammi 2007, 21:40
Paikkakunta: Aurajokilaakso

Viesti Kirjoittaja Hannu »

Pulse Devil -kuvagalleria sisältää kuvia aikaisemmista prototyypeistä, kenttäkokeista, nykyisestä LCD-näytöllisestä mallista jne. Huom: kuvagalleriaan pääsee ainoastaan Prospecting Oz -keskusteluryhmän jäsenet, joten Yahoo! ID pitää olla (ryhmään liittyminen on helppoa nappia painamalla).

http://ph.groups.yahoo.com/group/Prospe ... rowse/e3d2
Avatar
mipe
Metallinetsijä
Viestit: 227
Liittynyt: 12 Tammi 2007, 14:08
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja mipe »

Hannu kirjoitti: • Perustekniikkana diskriminoiva pulse induction (PI). Diskriminointiin panostettu erityisesti; luvataan toimivan paljon paremmin kuin VLF-laitteissa yleensä.
Heh... PI-laite jossa toimiva erottelu. Tämän kuin näkisi... toivottavasti olen väärässä ja tuollainen laite oikeasti saadaan synnytettyä.

Hyvä ketju, seuraillaan...
ML Musketeer, Tesoro Vaquero
Ex: ML Sovereign Elite, Ace 250, CS 1220 XDP, CS 2MX
# Sormet savessa vuodesta 2004
Avatar
osku
Metallinetsijä
Viestit: 267
Liittynyt: 24 Tammi 2007, 22:21
Paikkakunta: Häme

Viesti Kirjoittaja osku »

Eikös toi Pulse-Devil ole ollut jo monta vuotta "melkein valmis", mitä nyt vähän olen sivusilmällä seuraillut. Kun vaan ei kävis niinkuin ranskalaisten PI-etsimelle Adonikselle. Sehän on kai nyt valmis mutta ei käytännössä pärjää VLF-laitteille.

Kiinnostava laite on tuo Whitesin tuleva PI-etsin, mistä tälläkin foorumilla taisi olla puhetta. Se näyttäis pohjautuvan Eric Fosterin Gold Scan5 kullanetsintä
piippariin, mikä on vissiin aika edistyksellinen härveli, Tosin ei sekään pärjännyt Australian kultakenttien vaikeissa olosuhteissa Minelabin malleille.
Minelab Explorer SE pro, Teknetics T2, Deeptech Vista Smart
Avatar
Hannu
Metallinetsijä
Viestit: 333
Liittynyt: 15 Tammi 2007, 21:40
Paikkakunta: Aurajokilaakso

Viesti Kirjoittaja Hannu »

Eräs Emeryn tilannekatsaus lokakuun 2007 lopulta löytyi nyt vasta. Pitkähkö kirjoitus huokuu harmistusta mokaileviin tavarantoimittajiin, mutta tekstistä saa myös sen kuvan, että etsimiä on testailtu intensiivisesti ja julkaisu alkaa olla lähellä. (Eräässä toisessa viestissä Emery veikkailee etsimien ehtivän jo kesäksi myyntiin.)

Tiivistäen: Emery kertoo, että etsimien eri malleja ja useita keloja on jo testattu hyvin tuloksin useissa eri maissa ja maaperissä. PI-teknologiasta puhuttaessa epäuskoa herättävä raudan diskriminointi tuntuisi toimivan täysin pomminvarmasti, jopa pienimpienkin hippujen kohdalla.

Uutena ominaisuutena on Nemesis-mallissa "smoothing"-toiminto, joka pehmentää etsimen äänivastetta erityisesti mineraalipitoisilla mailla. "Pupatus", joka etsimestä muutoin tulisi, vähenee olennaisesti, ja heikommatkin äänet hyvistä kohteista erottuvat siten selvemmin.

Tehokäyttäjille on tarjolla liitäntä ulkoiselle virtalähteelle. Mitä tahansa akku- tms. ratkaisua voi siis käyttää, kunhan virtaa on riittävästi ja jännitettä 6-14 voltin paikkeilla.

Nemesis-mallin testaaja Englannissa on tuottanut mielenkiintoisia tuloksia: usein etsityiltä alueilta löytyy jatkuvasti uutta tavaraa, todella syvältä. Esimerkkinä 1300-luvulta peräisin oleva 4.5 gramman painoinen, 27 mm halkaisijaltaan oleva taottu hopeakolikko. Raha löytyi 10" kelalla(!) 52 cm syvyydestä.

Lopuksi Emery myöntää etsimiensä kehittelyn olevan pahasti alkuperäisestä suunnitelmasta myöhässä. Yksin, omalla rahoituksella moiseen projektiin ryhtyminen on kuulemma melko haastavaa. Kumma juttu. Hän kuitenkin uskoo, että ainakin Euroopassa Pulse Devil tulee olemaan menestys. Testaajan löydön tiedoista päätellen voisi veikkailla jotain tämän suuntaista myös..

Lähde: http://groups.yahoo.com/group/Prospecti ... ssage/5924
Avatar
Hannu
Metallinetsijä
Viestit: 333
Liittynyt: 15 Tammi 2007, 21:40
Paikkakunta: Aurajokilaakso

Viesti Kirjoittaja Hannu »

osku kirjoitti:Kiinnostava laite on tuo Whitesin tuleva PI-etsin, mistä tälläkin foorumilla taisi olla puhetta. Se näyttäis pohjautuvan Eric Fosterin Gold Scan5 kullanetsintäpiippariin, mikä on vissiin aika edistyksellinen härveli, Tosin ei sekään pärjännyt Australian kultakenttien vaikeissa olosuhteissa Minelabin malleille.
Laitan tähän lainauksen eräästä viestistä tuolta Prospecting in Oz -foorumilta. Näyttäisi nimittäin siltä, että markkinoille olisi tuloillaan melkoinen valikoima diskriminoivia PI-laitteita. Emerykin vihjaili jossain viestissään, että Pulse Deviliä kehittäessään hän olisi törmännyt melko kovaan kilpailuun.

"Thanks for your comments about our own Pi which is also an iron/non iron discriminating Pi. All we need now is for Allan to come up with his discriminating Goldsweeper Pi and of course the Whites and consumers will have a smorgasbord of choices which is what we all want." http://groups.yahoo.com/group/Prospecti ... ssage/5928

Kiintoisia aikoja..
Avatar
Yki
Kunniajäsen
Viestit: 1005
Liittynyt: 11 Touko 2007, 15:54
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja Yki »

Garretin PI-laitteissahan on diskriminointi ollut jo jonkin aikaa. Siihen en sitten ota kantaa kuinka hyvin toimivat.

Yki
White's MXT + 950 kela + Super 12 + 10x12 SEF + Vibraprobe 560
Nautilus DMC-2Ba + 6/10/15" kelat
Avatar
Hannu
Metallinetsijä
Viestit: 333
Liittynyt: 15 Tammi 2007, 21:40
Paikkakunta: Aurajokilaakso

Viesti Kirjoittaja Hannu »

Kuukauden verran on ollut aivan hiljaista Pulse Devilin ympärillä. Aloin jo pelätä, että projekti olisi kokonaan jäissä jonkun yllättävän, ylitsepääsemättömän teknisen tai muun ongelman vuoksi, mutta onneksi asia ei kuitenkaan ollut näin!

Kiireistään huolimatta Emery ehti vastailla välillä sähköposteihinsa, ja kertoi kuulumisiaan PD:n parista. Puhdetta piisaa prototyyppien kanssa, mutta ilmeisesti enää mekaanisella puolella - etsimen varsi on tällä hetkellä työn alla. Kun prototyypit ovat valmiina, olisi tarkoitus siirtyä tuotantoon. Huhu kertoo, että Pulse Devilin sarjatuotantoon olisi jo toimittaja katsottuna, eli missään nyrkkipajassa ei etsimiä tulla tekemään.
Avatar
Hannu
Metallinetsijä
Viestit: 333
Liittynyt: 15 Tammi 2007, 21:40
Paikkakunta: Aurajokilaakso

Viesti Kirjoittaja Hannu »

Dave Emery kirjoitteli jälleen Prospecting in Oz -foorumille tilannekatsauksen Pulse Devil -etsimistään. Ajattelin pikaisesti referoida asiasisällön tänne; linkit alkuperäisiin viesteihin lopussa.

Useammasta julkistettavasta etsimestä ensimmäisenä näkee piakkoin valon Nemesis, joka on puhtaasti kullanetsintään suunniteltu laite. Eurooppalaisille metallinetsijöille on tarjolla Nemesis-etsimen kanssa käytännössä identtinen malli (nimi ehkä sama; ei tiedossa?). Tämä on suunniteltu rahojen ja muun vanhan roinan tonkimiseen. (Kentien Nemesis toimii vakaammin tai paremmin meikäläisellä maaperällä kuin muualla maailmassa, joten sitä uskalletaan myydä tähän tarkoitukseen jo Euroopassa?)

Myöhemmin myyntiin tulee alkuperäisen suunnitelman mukainen Pulse Devil, jossa on kolme ohjelmaa eri käyttötarkoituksiin: kolikot ja korut, muinaisesineet (relic), ja kullanetsintä (prospecting). Pulse Devilin julkistus on myöhästynyt sen takia, että kysyntää oli enemmän kullanetsintään erikoistuneelle etsimelle. Tästä syystä siis kehitettiin ensin Nemesis, ja vasta sen julkaisun jälkeen tulee Pulse Devil.

Edellisten kahden etsimen lisäksi tuoteperheeseen kuuluu myös Surf Devil, joka on Nemesis-mallin vedenpitävä (100 m), hiekkarannoille ja sukellukseen soveltuva versio.

Ensimmäisen Nemesis-erän kooksi voisin veikkailla 150 kappaletta, sillä Emery kertoo metallipajan työstäneen hänelle 150 teleskooppista etsimen vartta. Piirilevyjen sarjatuotanto on ilmeisesti myöskin käynnissä, ja niitä päästään testaamaan jo viikon kuluttua.

Tarjolla olisi myös demoa maaliskuussa Englannissa ja Ranskassa. Tarkemmasta ajasta ja paikasta ei tosin ole vielä mainintaa, mutta jos joku tämä foorumin lukijoista on noilla pituus- ja leveysasteilla ensi kuussa, niin koittakaapa osua paikalle. Ei sitten tarvitse täällä toistella pelkästään muualla sanottua.

Olisikohan palaset vihdoinkin loksahtamassa kohdalleen.. Hehkutuksesta huolimatta moni asia voi tietenkin mennä vielä pieleen, mutta toivotaan nyt kuitenkin parasta.

Alkuperäiset viestit:
http://groups.yahoo.com/group/Prospecti ... ssage/7203
http://groups.yahoo.com/group/Prospecti ... ssage/7208
Avatar
Hannu
Metallinetsijä
Viestit: 333
Liittynyt: 15 Tammi 2007, 21:40
Paikkakunta: Aurajokilaakso

Nemesis esittäytyy

Viesti Kirjoittaja Hannu »

Pulse Devil -rintamalta uutisia: Nemesis on valmis! Dave Emery julkaisi Prospecting In Oz -foorumilla kuvia tuotantoon tarkoitetusta mallista, ja vastaanotto on ollut myhäilevän tyytyväistä.

Mieleni tekisi laittaa tähän ketjuun noita kuvia, mutta kunnioitetaan POz-foorumin ylläpitäjän toivetta siitä, että kuvat pysyvät foorumin Photos-alueella. Jokainen etsimestä kiinnostunut voi toki rekisteröityä Yahoo! Groupsiin sekä tuolle kyseiselle foorumille nähdäkseen kuvat (linkki ylempänä tässä viestiketjussa).

Muutamia mielenkiintoisia huomioita: Nemesiksen myynnissä suunnitellaan käytettävän maailmanlaajuisesti "try before you buy" -periaatetta. Tämä tarkoittaa sitä, että potentiaalinen ostaja voi vuokrata edullisesti etsimen, ja koeajan päätteeksi joko palauttaa tai ostaa sen itselleen, maksamalla enää vain etsimen hinnan ja vuokran erotuksen. Ilmeisesti tässä luotetaan paljon siihen, että monikaan ei halua palauttaa laitettaan koeajan jälkeen. Ainakin minusta tuntuisi hieman oudolta maksaa täyttä hintaa etsimestä, jota on mahdollisesti heiluteltu jo kuukausitolkulla kentällä koekäytössä. No, tästä lisää sitten kun siitä jotain kerrottavaa on..

Toinen huomio on etsimen ulkonäkö. Aikaisemmin julkaistuissa prototyypin kuvissa etsimen elektroniikka on ollut tyylikkäässä, mustassa laatikossa. Laatikon etumaskissa on ollut vihreä, taustavalaistu LCD-näyttö, ja etsimen kaikkia toimintoja on ohjattu vain yhdellä pyöritettävällä "potikalla".

Tuoreissa kuvissa tämä uskalias minimalismi on vaihtunut perinteiseen kuuden potikan ja yhden kytkimen ratkaisuun, joka tuo vähän mieleen 70-luvun hifilaitteet. POz-foorumilla käydyssä keskustelussa kävi ilmi, että alkuperäinen suunnitelma hyllytettiin testaajilta tulleen palautteen johdosta. Oma intuitioni on tässä samaa mieltä: vaikka alkuperäinen pelkistetty kontrollipinta näyttikin tyylikkäältä, se varmastikin häviää käytettävyydessä Nemesiksen nykyiselle potikkojen ryppäälle. Nyt kaikki tärkeät säädöt ovat heti "näppituntumalla" käden ulottuvilla, eikä piipparoijan tarvitse keskittyä valikkojen läpikahlaamiseen.

Ensimmäisenä Nemesis esittäytyy POz-foorumin jäsenille, kun Emery käy Australiassa virallisesti julkistamassa laitteensa. Jäämme varmaankin innolla odottamaan koekäyttäjien raportteja laitteen kyvyistä, hyvistä ja huonoista puolista.
Avatar
Hannu
Metallinetsijä
Viestit: 333
Liittynyt: 15 Tammi 2007, 21:40
Paikkakunta: Aurajokilaakso

Viesti Kirjoittaja Hannu »

Nemesis-kuvien copyrightit poistettiin, ja nyt kuvat löytyvät netistä ilman rekisteröitymistäkin. Kuvat löytyvät vaikkapa täältä: http://tinyurl.com/33r5n2
Avatar
Hannu
Metallinetsijä
Viestit: 333
Liittynyt: 15 Tammi 2007, 21:40
Paikkakunta: Aurajokilaakso

Viesti Kirjoittaja Hannu »

No mitä, eikö se ollutkaan vielä valmis?

Aikoinaan hehkutettu Nemesiksen valmistuminen taisikin olla ennenaikaista elämöintiä. Prototyyppi palasi takaisin verstaaseen, ja samoin teki sen rakentaja. Emerystä ei ole kukaan kuullut mitään vuoteen. Peukaloitaan hemmo tuskin on kuitenkan pyöritellyt sillä välin, vaan jotain on tekeillä.

Taannoin kävi ilmi, että Emery on pyöräyttänyt patenttihakemuksen Nemesis-metallinetsimeensä liittyen. Hakemuksessa kuvaillaan tyypillisen laveasti tekniikkaa, joka yhdistää yhteen etsimeen VLF- ja PI-laitteiden hyvät puolet, ja lopputuloksena olisi sitten erinomainen etsintäsyvyys.

Patenttia voi käydä tutkailemassa USPTO:n sivuilla: http://tinyurl.com/anyvdk

Emery on kuulemma luvannut, että patentteja olisi tulossa vielä lisääkin. Toivotaan, että julkisuuteen tulisi jotain muutakin kuin mustaa valkoisella - esim. piippari!
Teknetics T2, Vibra-Probe 570
Vastaa Viestiin