L/LL4-kondriittimeteoriitti

Kerro meille Suomen mediaan yltäneet aarrelöydöt ja kätköt.
Avatar
Jasser
Raavas Tonkija
Viestit: 765
Liittynyt: 08 Maalis 2013, 19:07
Paikkakunta: Rusko

L/LL4-kondriittimeteoriitti

Viesti Kirjoittaja Jasser »

XP Deus 2
Muuta alan roinaa..
Avatar
J@rvis
Metallinetsijä
Viestit: 438
Liittynyt: 16 Syys 2015, 19:35

Re: L/LL4-kondriittimeteoriitti

Viesti Kirjoittaja J@rvis »

Mielenkiintoinen juttu. Näin kesällä kun suurin osa pelloista on piipparin ulottumattomissa, niin voisi joskus metsässä käydä kiviä kuuntelemassa. Näitä meteoriitin metsästäjien juttuja olen joskus lueskellut.

Malmikivien harrastajat etsivät murikoita kaiketi silmämääräisesti. Liekö tavan Deussista tai Acesta muutenkaan pahemmin hyötyä siinä touhussa? Josko tänään koiran kanssa metsään :D
XP Deus, Garret Pro-Pointer AT
WeKinky
Metallinetsijä
Viestit: 414
Liittynyt: 23 Helmi 2017, 22:10

Re: L/LL4-kondriittimeteoriitti

Viesti Kirjoittaja WeKinky »

Tuosta meteoriitin putoamispaikan etsimisestä oli mielenkiintoinen juttu Tähdet ja avaruus-lehdessä joskus vuosi pari sitten. Vaikka se oli aikoinaan vuoden suurin uutinen, oli dokumentointi nykypäivän mittapuulla huonoa. Tulee vaan mieleen, että onko siihen aikaan arkeologien dokumentointi ollut samaa tasoa.

Rahan perässä ei meteoriittejakaan kannata metsästää, se euro/gramma taitaa olla aika hyvin hintataso pienille TODISTETUILLE meteoriiteille. Periaatteessa jo tutkimiskulut sen todistamiseksi ovat kalliimmat. Suurin osa markkinoilla olevista meteoriiteista on suuremmista lohkaistuja sirpaleita. Olisihan se kiva löytää sellainenkin, mutta viikinkiaikaisen miekankin löytää todennäköisemmin kuin meteoriiitin.
keba_b
Metallinetsijä
Viestit: 190
Liittynyt: 25 Syys 2013, 15:44
Paikkakunta: Ristiina (Mikkeli)

Re: L/LL4-kondriittimeteoriitti

Viesti Kirjoittaja keba_b »

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016012 ... 2_uu.shtml

http://www.is.fi/tiede/art-2000001144403.html

Tuossa muutama tuoreempi tapaus....

Taitaa olla neulan löytäminen heinäsuovasta nykytekniikalla helpompaa, kuin avaruuskiven löytäminen maastosta. Uusimmassa T&A-lehdessä etsittiin St. Michel-meteoriitista (v. 1910) löytämättä jääneitä kappaleita. Niitä oli kaivettu aikanaan reilun puolen metrin syvyydestä. Voi olla että lisäkappaleet jäi löytymättä sen takia että tavalliset piipparit eivät ihan niin syvälle yllä etsintäsyvyydeltään?
AT PRO / Fisher F2
Vastaa Viestiin