Sivu 1/1

Nauloja,rautaa ja sormus?

Lähetetty: 20 Syys 2014, 18:12
Kirjoittaja Sammal
Terve kaikille
Tässä on muutama viikko kaivettu ylös appiukon pelloilta saranoita,avaimia,hakoja ja muuta sekalaista "romua".Kunnes tänään antoi ace250 äänen mitä en ollut aiemmin kuullut. Mahtaa laitteessa olla vikaa ajattelin kun samalla kaivoin kuoppaa..

Mutta tuollainen sieltä löytyi:
Kuva

Tuskin mikään arvokas on,mutta kyllä se kuitenkin pisti kummasti hymyilyttämään laatikollisen naulojen jälkeen..
Ja sitten kysymys:miten tuon parhaiten puhdistan?

Re: Nauloja,rautaa ja sormus?

Lähetetty: 20 Syys 2014, 19:05
Kirjoittaja raiban
Veikkaan että on kihtisormus,jotain kupari/messinki seosta.
Puhdistus jollakin kuparin kiillotusaineella.

Re: Nauloja,rautaa ja sormus?

Lähetetty: 20 Syys 2014, 19:15
Kirjoittaja Haarukka
Vai onko "verhorengas" :oops:

Re: Nauloja,rautaa ja sormus?

Lähetetty: 20 Syys 2014, 19:25
Kirjoittaja Sammal
Kiitos vastauksista. Verhorenkaaksi en tuota usko,koska sisällä on havaittavissa jotain merkintöjä.

Mutta koitan tuon ensin puhdistaa niin katsotaan sitten..Ainakaan se ei ole naula :D

Re: Nauloja,rautaa ja sormus?

Lähetetty: 20 Syys 2014, 21:02
Kirjoittaja Niksu
Tervetuloa foorumille ja tämän harrastuksen pariin. En osaa sanoa mikä rinkula on löytynyt, mutta onnittelut siitä jos se on aiheuttanut rautanaulaa paremmat "sävärit". Muistan itsekin ne "sävärit" kun aloin oppimaan ACE250:n äänimaailmaa ja kolikkoja alkoi löytymään kaiken roskan seasta.

Välillä kannattaa siirtyä pelloilta piippailemaan pihapiiriä, sillä pihasta ja vanhojen kulkureittien varrelta voi löytyä vaikka mitä jännää. Oman kotipaikan pihapiiristä saunapolun varresta olen löytänyt vanhan kolikkokukkaron, jossa kaikki kolikot olivat 1930-lukua vanhempia, se on varmaan löytö jota en uhohda ikinä. Kerran sitten kaivoin oman appiukon pihapiiristä vanhan kolikon hoidetulta nurmikolta ja kutsuin appiukon katsomaan kaivuukohtaa ja kysyin häneltä, että osaatko sanoa kohdan josta kaivoin. Appiukko ei heti huomannut kaivuukohtaa, joten kaivuutekniikkani oli kunnossa. :)

Jos appiukkosi pellot on myös Porvoossa, kuten olet merkinnyt paikkakunnaksesi, niin sieltä voi löytyä todella vanhaa tavaraa. Vanhoista kartoista voi saada hyviä vinkkejä mihin kannattaisi mennä piippailemaan. http://www.vanhakartta.fi/ Ja mitä löydät, niin ne kannattaa kuvata ja postata tänne foorumille. Vaikka jokin näyttäisi omaan silmään roskalta, niin joku foorumin käyttäjistä voi tunnistaa sen joksikin muuksi. Joillakin käyttäjillä on aivan uskomattomat tiedot historiallisesta esineistä.

Re: Nauloja,rautaa ja sormus?

Lähetetty: 20 Syys 2014, 21:42
Kirjoittaja iron maden
Kiva oli päästä 1700 luvun puoliväliin ja 1800 luvulle kolikoiden suhteen ! Ne innoittaa etsimään lisää ,samoinkun löydetyt rautahäpäkkeet ! Tervetuloa foorumille!