Sivu 1/1

Päivän pähkinä.

Lähetetty: 16 Tammi 2018, 22:38
Kirjoittaja kollikko
Eihän tämä osio tarkoita suinkaan että löydöt olisivat aivan tuoreita.Uusia harrastajia on satoja lyhyinpään aikaan. Itellä kännykuvia mitä aika hankala laittaa. Kyse kai tässä on ennenjulkaisettomista, mitkä tarkoittavat vanhojen, wanhojen jaa ikivwanhojen löytöesineiden esittelyä. Aikarajaahankaan ei olle? Jotain kommentia voisitte laittaa vaikka mistä mättää. Tuhansia kuvia on harrastajien hallussa. Ama on kuitenkin modeineen ja silleen tehnyt uraa-uurtavaa työtä. Its hard to be a modeman! Älkää hylätkö hyvää kaveria. Kuvaa ja juttua vaan uusiltakin. Ei täällä ole mitään luokkajakoa.Ehdottaisin että tuolta Alkuajoilta saataisiin osio myös tähän lähelle koskapa juttujen selaaminen Aman kivikaudelle voi olla hyvin työlästä. Jänna ois varmaan niitä monen lukea. Itselläni meni kolme viikkoa lukea aman jutut muutama vuosi sitten. Facebookin sivuilla se ei onnistu.Katsoin tarkeäksi osoittaa tämän tälle luetuimmalle koska oisi voinut jäädä muutoin monelta lukematta. Amasta lähettiin, eikä muuta ole, eikä tule. Olkaamme siis piippareita.

Re: Päivän pähkinä.

Lähetetty: 20 Tammi 2018, 15:54
Kirjoittaja tarhuri
Komppaan Kollikkoa ja korostaisin, että face on vähän juorupalsta ja sieltä ei vanhempia ( lue: muutama päivä) löydä enää ollenkaan.

Re: Päivän pähkinä.

Lähetetty: 21 Tammi 2018, 10:25
Kirjoittaja Niksu
Aarremaanalla -foorumin suurin etu Facebookiin nähden on se että täältä sentään löytää hakemansa. Ja koska tämä ei ole suljettu foorumi, niin täältä voi lukea keskusteluja muutkin kuin foorumin jäsenet.

Ja tietopankkina tämä foorumi on aivan ylivoimainen Facebookiin nähden. Kokeilkaapa laittaa Googlen kuvahakuun hakusanoiksi joku näistä: Kehäsolki, rapusolki, neulakota yms. vanhan esineen nimi ja katsokaa itse hakutuloksista montako kuvaa löytyy aarremaanalla, FInna, Suomen museot online tai Facebookista.

Mutta koska en ole Facebookin käyttäjä, niin minun on vähän vaikea löytää Facebookin hyviä puolia. Mutta sen olen huomannut, että tällä foorumilla keskustelu on hiljentynyt.

Re: Päivän pähkinä.

Lähetetty: 21 Tammi 2018, 13:08
Kirjoittaja tarhuri
Niksu kirjoitti:
Mutta koska en ole Facebookin käyttäjä, niin minun on vähän vaikea löytää Facebookin hyviä puolia. Mutta sen olen huomannut, että tällä foorumilla keskustelu on hiljentynyt.
Joo. samaa mieltä, se on muotia olla Facessa, tietysti älypuhelimet ovat omiaan facebookiin mutta kurjaahan se on, facen tiedoille käy kuten kirjassa sanotaan: kun tuuli käy hänen ylitseen ei häntä enää ole :D

Re: Päivän pähkinä.

Lähetetty: 21 Tammi 2018, 13:20
Kirjoittaja Bruin
Hiljaista on, mutta eiköhän se tästä taas parane kun kohta kausi käynnistyy :D

Re: Päivän pähkinä.

Lähetetty: 26 Tammi 2018, 23:14
Kirjoittaja ILVES-Joe
Facebookin suosioon yksi syy on että siellä on helppo jakaa kuvia jos ei ole omaa kuvatilaa vuokrattuna.
Myös tuo käytön helppous puhelimella on iso asia.

Re: Päivän pähkinä.

Lähetetty: 27 Tammi 2018, 01:28
Kirjoittaja Astalo
Suurin osa foorumilaista linkittää löytökuvansa postimagen kaltaisista ilmaisista kuvasäilöistä, eikä omilta nettisivuiltaan, joten ainakaan sen suhteen täällä ei pitäisi olla mitään ongelmaa. Pelkästään kännykällä nettiä selaaville metallinetsijöille facebookryhmä on toki käytännöllisempi keskustelupaikka kuin perinteiset messageboardit, mutta tietokoneettomia ihmisiä ei luulisi olevan kovin paljon enää nykyaikana.

Olen itse käyttänyt tämän kaltaisia nettifoorumeja aktiivisesti jo 90-luvulta saakka, joten en tule varmaankaan ikinä kotiutumaan yhtä hyvin myös facebookin sekavampaan keskustelukulttuuriin. Siellä on perinteisiin foorumeihin verrattuna paljon enemmän kaikenlaista turhaa kiistelyä, muutaman sanan mittaisia rupattelukommentteja ja muuta aiheeseen liittymätöntä taustahölinää, jonka seasta on työlästä löytää asiapitoista keskustelua tai faktatietoa historiallisista esineistä tms.

Re: Päivän pähkinä.

Lähetetty: 28 Tammi 2018, 19:27
Kirjoittaja tipetsi
Facebookin etu on tosiaan sekin, että kuvia voi laittaa paikanpäältä todella nopeassa tahdissa kaikkien nähtäväksi. Mutta parasta ja asiantuntevinta apua olen henk. koht. saanut tältä foorumilta. Kyllä FB:n Aman sivuiltakin asiantuntijoita löytyy, mutta eivät helposti ole mielipiteitään sanomassa.

Re: Päivän pähkinä.

Lähetetty: 28 Tammi 2018, 19:52
Kirjoittaja Kizmo
Foorumille tulee yleensä kirjoiteltua paljon laadukkaammat tarinat, face on sitten enempi sellainen johon voi postata kuulumisia vaikka suoraan metsästä.

Aivan pähkinöinä! (oli Re: Päivän pähkinä.)

Lähetetty: 20 Helmi 2018, 22:36
Kirjoittaja Tonkija69
Bruin kirjoitti:Hiljaista on, mutta eiköhän se tästä taas parane kun kohta kausi käynnistyy :D
Hiljaista on, joo. Mutta sormet jo täräjää ja kämmenet hikoaa. Kotiläksyt on tehty ja suunnitelmat valmiina. Luvatkin kunnossa! Tongintalaukkuun on myös hankittu patteri varapattereita. Oi miksen saa jo aloittaa? :)