Tulivuorella

Olipa löytämäsi aarre sitten pieni tai suuri, nappi tai kolikko, tämä on paikka missä voit siitä kertoa mahdollisen kuvan kera.
marttes
Metallinetsijä
Viestit: 183
Liittynyt: 13 Kesä 2018, 20:15
Paikkakunta: Etelä - Karjala

Tulivuorella

Viesti Kirjoittaja marttes » 12 Kesä 2022, 12:24

Pari vuotta sitten löytyi pellosta vihertävä kivi jossa tummia pilkkuja. Antoi voimakkaan signaalin joten sujautin taskuun. Vuosi sitten kesällä kävin Ylämaan jalokivimessuilla, jossa näytin kiveä paikalla olleelle geologille. Hän sanoi heti, että sen on tulivuoresta ja paikankin kertoi, mutta se meni noin 2 kilometriä ohi. Kertoi, että tuon Saimaan rannan kylän tienoilla on ollut muutamia tulivuoria, jotka on miljoonien vuosien aikana tasoittuneet mutta se kiviaines kertoo totuuden paikan historiasta.
Nyt sain luvan geologin sanoman kylän peltoon. Tuo lupapelto on reilun hehtaarin kokoinen ja aivan täynnä, siis muutaman metrin välein noita samoja kiviä. Seassa on paljon myös mustaa kiveä ja osassa lasittunutta pintaa. Otin sieltä myös pari punaista kiveä, noista en tiedä mitä lienee.
Olen joskus käynyt Azoreilla turistimatkalla tulivuoren purkauskanavassa, se oli juuri tuollainen lasittunut pintainen onkalo.
Eipä tuon pellon etsinnästä oikein tullut mitään kun signaalia pukkasi enemmän kuin roskaisimmassa puistossa.

Kuva

Avatar
Leijona
Kunniajäsen/Mestari/Vuoden foorumilainen
Viestit: 10055
Liittynyt: 04 Helmi 2009, 22:01
Paikkakunta: Etelä-Karjala

Re: Tulivuorella

Viesti Kirjoittaja Leijona » 12 Kesä 2022, 16:28

Löytöjä sieltä erikoisemmasta päästä :D
XP DĒUS. Varakoneena XP GoldMAXX Power V4+WS1+ muuta tarvittavaa.
Vanhin esinelöytö Suomesta: Vyönsoljen katkelma 550-800 jKr Nappisolki v. 600 jKr. Vanhin kolikko Suomesta: Dirhem Viikinkiajalta v.942-950 jKr.

Avatar
aar1pne
Kunniajäsen
Viestit: 1012
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 20:13
Paikkakunta: Keskipohjanmaa.

Re: Tulivuorella

Viesti Kirjoittaja aar1pne » 12 Kesä 2022, 19:48

Vihreät ja siniset kivet lienee ihmiskäden tuotteita. Paikalla on ollut jonkin sortin masuuneja joissa on sulateltu rautaa siinä tuonlaista kuonaa syntyy.
C.SCOPE Newforce R1(veteraani)
Fisher F75 SE
Paras löytö.Hannin aarre(64 hopearahaa ja kullattu hopeavyö)

Avatar
Akkiim
Metallinetsijä
Viestit: 196
Liittynyt: 08 Loka 2019, 09:52
Paikkakunta: Satakunta

Re: Tulivuorella

Viesti Kirjoittaja Akkiim » 13 Kesä 2022, 01:12

Kerro lisää asiasta, jos selviää.

marttes
Metallinetsijä
Viestit: 183
Liittynyt: 13 Kesä 2018, 20:15
Paikkakunta: Etelä - Karjala

Re: Tulivuorella

Viesti Kirjoittaja marttes » 13 Kesä 2022, 11:19

Geologi oli Markku J. Lehtinen, hän on kai eläkkeellä mutta teki työuransa Lappeerannassa Paraisten Kalkkitehtaan geologina. Kertoi tuntevansa hyvin näitä seutuja. Viemäni näytekiven (vihreä) paikallistaminen heti, ilman mitään vihjettä, kertoo hyvästä paikallistuntemuksesta.
Minusta se, että se ensimmäinen kiven löytöpaikka reilun kahden kilometrin päässä tuosta pellosta, josta nuo kuvan kivet ovat, ei ole matkana kovin suuri.
Eikö Lapin kultakalliota etsitä satojen kilometrien alueella.
Vaikeaa on asiantuntijan/ammattimiehen kertomusta vääräksi väittää, jos hän sanoo kiveä tulivuorikiveksi. Se on kuitenkin varmaa, että tuolla pellolla on noita kiviä todella paljon, samoin muita
metallinpaljastimen havaitsemia murikoita. :roll:

Avatar
JyrpäJooseppi
Metallinetsijä
Viestit: 104
Liittynyt: 01 Heinä 2020, 07:57

Re: Tulivuorella

Viesti Kirjoittaja JyrpäJooseppi » 19 Kesä 2022, 23:09

Aika jännä kun paljastimella olet löytänyt. Itse olen pohjoisessa yritellyt sitä kullan emäkalliota löytää jotta sais nämä likviditeettihommat kerralla kuntoon, myöskin tunnetuilla tulivuorien paikoilla käynyt ja pyrkinyt myöskin ominpäin päättelemään missä niitä ois voinut olla ja ikuna tuollaisia löytänyt. Tosin etelämmässä olosuhteet lie vähä erit kuin täällä. Pitää aina ottaa jääkaudet huomioon, helpolla yksi jääkausi maamassoja jonku 3km siirtänyt ja kun useampia jääkausia ollut niin siinä sitten on aika päättely mikä jääkausi minnekin kuljetellut jotta alkuperäisien lähtöpaikan löytäisi.

Pitäisi joskus tarkemmin perehtyä ja opetella eri kivilajit. Monesti vaskatessa katsellut että onpa komeita punaisia lasimaisia kiviä, sitä vaan kippaa ne syrjemmälle kun kulta päällimmäisenä platinan kanssa mielessä :lol: Myöskin epänormaalin puhdasta kvartsia vaskoolilla joskus löytänyt ja nekin vaan pois heittänyt.
Joskus kyllä lehdestä lueskellut että todistettavasti lapista timanttiakin löytynyt...

Joo mutta hienoja kiviä olet löytänyt ja jos itse olisin sinun sijassa niin vähän tarkemmin kyllä noi paikat katselisin mistä olet löytänyt. Lisäksi kannattaisi selvitellä mikä mineraali tai aine aiheuttaa sen että paljastin piippaa.

Avatar
aar1pne
Kunniajäsen
Viestit: 1012
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 20:13
Paikkakunta: Keskipohjanmaa.

Re: Tulivuorella

Viesti Kirjoittaja aar1pne » 20 Kesä 2022, 20:25

Vielä noista värikkäistä ja piipaavista kivistä. Vuosia sitten taisi olla juttua täällä vähän samanlaisesta asiasta. Pellosta löytyi runsaasti laajalta alueelta pieniä piipaavia kiviä, asia sevisi että peltoon oli levitetty rautaruukin jauhettua masuunikuonaa maanparannusaineeksi jossa on sulamipintoja runsaasti.
Kittilässä Liukukeron tulivuoripuistossa on nähtävänä Tyynylaavaa joka on hyvinkin arkisen harmaan väristä.
Miksi kivet piippaa, jos on masuunikuonaa niissä on jäämiä raudasta, mutta jos on kivi niin yleisin on Magnetiitti oksidi rautamalmi. Grafiitti myös antaa voimakkaan singnaalin.
C.SCOPE Newforce R1(veteraani)
Fisher F75 SE
Paras löytö.Hannin aarre(64 hopearahaa ja kullattu hopeavyö)

Vastaa Viestiin