Mikä möykky?

Oletko löytänyt omituisen esineen? Näytä tunnistamaton löytösi ja aarremaanalla.comin jäsenet yrittävät auttaa sinua selvittämään mistä on kysymys.
Avatar
Tonkija69
Metallinetsijä
Viestit: 421
Liittynyt: 16 Marras 2017, 21:04
Paikkakunta: Järvenpää

Mikä möykky?

Viesti Kirjoittaja Tonkija69 » 09 Loka 2019, 21:55

Noin summittain laskin tämän "aarteen" olevan ainakin pääosin lyijyä: pituus noin 105mm ja halkaisija keskimäärin noin 30mm. Paino 808 grammaa - sen tiedän suht tarkasti, koska kävin sen lähikaupassa punnitsemassa ja ostin samalla pitsan :)

Kummallinen löytö sinänsä, koska se löytyi ihan pinnasta kaupungin puistosta. Ja ainakin minun silmääni siinä on ruostetta, joka viittaisi rautakuoreen. Mutta miten puoliksi pinnasta voi löytyä tällainen? Mistä se on siihen tullut, kun se ei siinä ennen ollut? - ja mikä se voisi olla? :)

EDIT: Laskinpa sitten eilen väärin. Nyt löysin mittamukin ja tuo köntsä syrjäyttää noin 120ml vettä. Siitä laskin ominaispainoksi 6.73 g/cm3. Puhdas rauta olisi 7.87 g/cm3, eli ei ainakaan sitä ole. Ei myöskään antanut rautaista signaalia.

EDIT2: Mittasin väärin ja huonolla mittamukilla :) Naapurissa oli paremmat vehkeet ja parempi mittaaja. Tulos oli lähes tasan 100ml ja päätelmä, että on invarterästä. Kysymys silti säilyy: mistä tuo voisi olla :)

Kuva
"That's what I do: I dig and I find things" -- Game of Coins
Koneet: nox 800 ja Garrett Pro Pointer