Sivu 1/1

Lentokoneaiheista sälää

Lähetetty: 09 Marras 2009, 00:58
Kirjoittaja Schumppi
Itse ilmailufriikkinä(kin) olen kolunnut ympäri Suomea väitetyillä ja todetuilla lentokoneiden putoamispaikoilla. Tiedossani on kai noin 200 tällaista paikkaa. Kirkkonummen alueella on venäläisten vuokra-ajalta paljon jännää maassa, kiitos ilmeisesti 1950-luvun todetun venäläisen ympäristöpolitiikan. Onpa lentokenttiä, kaksikin, joista olen haaveillut löytäväni tähtimoottorin tai unohtuneen pommikoneen (no kyllä ihan potkurikin riittäisi, tai edes niitti tms.). Metallinetsimen kanssa saa erinomaisen tekosyyn samoilla metsissä kuin kylähullu, positiivisesti. Mielikuvitukseni jyllää ja alan nähdä katkenneita lentokoneen runkoja aarnimetsissä.

Paljon tarinaa on Lapin lentsikkahylyistä, osa itse todentamianikin, mutta kaipailisin helsinkiläisenä tietoja eteläisen Suomen tapauksista, huhutkin kiinnostavat! Huhuhan on syy, aihe ja fakta aarteenetsijälle.

Putoamis paikka

Lähetetty: 09 Marras 2009, 16:31
Kirjoittaja Tero
Terve , olisi tämmöinen muisti kuva mummon kertomana noin 35 vuotta sitten ja valokuva nähtynä (valokuva varmaan löytyisi vielä vanhemmiltani ) että Viialaan Haihunkosken päättyvään järven jäälle tippui ww2 aikaan venäläinen kaksi moottorinen pommikone , koneen lopullisesta kohtalosta ei tietoa.

Lento-onnettomuus Hyvinkäällä (ww2)

Lähetetty: 30 Marras 2009, 21:39
Kirjoittaja Mr 600
Hyvinkäällä on romuttunut ilmavoimien kone jatkosodan aikana,meni immelmanni harjoitukset pieleen ja kone syöksyi suohon.Lentäjä menehtyi onnettomuudessa,ja paikalla on muistomerkki.Estääkö muistomerkin olemassaolo piippaukset,sitä en tiedä.Saat lisätietoja kun googletat " Forgotten Battlepilot ",niin löydät geokätkösivuston,jossa on tapaus tarkemmin selostettu.Niin ja meinas unohtua,tiedän erään paikan umpikorvessa ,jonne tippui (siviili)kone vuonna 2000.Paikalta löytyy paljain silminkin paljon erilaista rojua,ja lentäjän rannekellokin siellä jossain pitäisi olla.Turmassa menehtyi lentäjä ja oppilas :cry: .Paikka sijaitsee Hausjärvellä.

Lähetetty: 14 Marras 2011, 10:18
Kirjoittaja 660
morjesta kaikille,yhdellä ju 88 putoamispaikalla on tullut käytyä useemman kerran vuosien saatossa,on muutaman kilometrin päässä kaputtipaikka siitä missä asun.nyttemmin paikalla muistomerkki. laittelen kuvia kunhan ehtiipi.

Lähetetty: 08 Elo 2012, 14:17
Kirjoittaja Miikka_R
Moikka
Hieno foorumi.
Itse kun olin aikoinani Finnairin avioniikka korjaamolla töissä. Kerto osastomme pikkupomo kuulleensa aikoinaan entiseltä oppi-isältään että hyvinkään kentälle johonkin olisi haudattanu useampikin messerschmitin tähtimoottori varastorasvoissa. Tarkempaa sijaintia ei tiennyt. Tiedä sitten onko totta vai legendaa.

Lähetetty: 08 Elo 2012, 14:32
Kirjoittaja TK-mies
Mersussa ei ollut tähtimoottoria,eli siltäosin legendaa.

Lähetetty: 08 Elo 2012, 14:47
Kirjoittaja Miikka_R
Hyvä huomio. Tosin tarinan kuulemisesta on jo yli 15v aikaa joten muistan merkin väärin. Tähtimoottoripuheista olen hyvin varma. (tiedä sitten onko mitään tähtimoottori kikottimia tuolla ollutkaan)

Lähetetty: 08 Elo 2012, 14:54
Kirjoittaja Pataniityn Tehvaani
TK-mies kirjoitti:Mersussa ei ollut tähtimoottoria,eli siltäosin legendaa.
Olipas:

Kuva

:D

Mutta vakavasti ottaen kyllähn niitä muita tähtimoottorikoneita meidän ilmavoimilla oli vaikka kuinka paljon.

Lähetetty: 29 Syys 2012, 13:32
Kirjoittaja 0rava
En ole kuullut, että viialaan olis koneita alas tullut. Mutta lempäälään ja vesilahteen kylläkin Vesilahden koneen romusta on saatu "pelastettua" toinen tähtimoottori. Kowan Teknolokian päivillä ollut näytillä.

Lempäälään pakkolaskun tehneistä koneista ainakin yksi on kateissa edelleen. Ja yhden
koneen otti haltuun suomen ilmavoimat (mun käsityksen mukaan 2 moottorinen kone) Josta pitäisi löytyä valokuvakin. Lempäälän kirjastossa olevasta kirjasta. Kirjan nimeä en muista.

Joku tampereen pommitukseen osallistunut kone oli vaurioitunut IT:tulesta ja kevensi pommi kuormaansa pitkin peltoja. Yksi näistä pommeista putosi Hauralaan Hennerin pihapiiriin. Pommin räjähdys montusta löytyi viikinki aikainen miekka. (miekka helsingissä museossa)

Itse koneen kohtalosta ei ole tietoa.. Villi arvaus kuitenkin on!
:D

Lähetetty: 30 Syys 2012, 13:33
Kirjoittaja iipe
http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_S ... #1940-luku

Paikalliselle pellolle on rysähtänyt yksi VL Myrsky ja ei oo aikaisemmin tullu mieleen käydä tuota ympäristöä tutkimassa. Paikalla on 1700 luvulla ollut kyläpahastakin, joten kyllä tuolta jotain jokatapauksessa voisi löytää.

Tarina kertoo, että kone olisi uponnut pyrstöään myöten kuraseen peltoon ja sitä olisi yritetty jollakin vetää takaisin maan pinnalle. Homma ei kuulemma onnistunut ja kone olisi vieläkin siellä syvällä pellossa... (tuskin tuollaisesta maahansyöksystä kone kovin ehjänä peltoon silti uppoaa?)

Paikalle on pystytetty muistomerkki ja aita sen ympärille.

Lähetetty: 30 Syys 2012, 23:56
Kirjoittaja Maverick
Korian sillalta kohti pohjaa pitäis olla Kymijoen sylissä venäläinen kone. Itse syli on arvioitu vaatimattomasti maailman saastuneimmaksi, joten kovin -SYVÄLLISIIN- tutkimuksiin en anna suositusta.

Lainaus:


Kaakkois-Suomen ympäristökeskuksen mukaan Kymijoen pohja on paikoitellen maailman saastunein tutkittu joen pohja.


http://fi.wikipedia.org/wiki/Kymijoki#J ... n_saasteet

Lähetetty: 16 Loka 2012, 00:09
Kirjoittaja Latezi
Isän kotipaikalta joku 500m tulee veskelvaara jonne on jonkinlainen sotalentokone tippunu alas. Tuolla olisi tarkoitus käydä.

Tässä linkkiä aiheesta:

http://koti.phnet.fi/junkers/me109gveskelvaara.htm

Lähetetty: 05 Marras 2012, 17:52
Kirjoittaja tompson
tuommoine löytyi perikunnan varaston siivouksesta joitakin vuosia sitten,
oiskohan kellään tiatoa mistäköhän koneesta kuiteskin valtionlentokone tehdas suomihakaristiKuva


Kuva

Lähetetty: 14 Marras 2012, 19:08
Kirjoittaja kimanton
Latezi kirjoitti:Isän kotipaikalta joku 500m tulee veskelvaara jonne on jonkinlainen sotalentokone tippunu alas. Tuolla olisi tarkoitus käydä.

Tässä linkkiä aiheesta:

http://koti.phnet.fi/junkers/me109gveskelvaara.htm
Tuttu paikka, olen tuolla useamman kerran käynyt koiran kanssa kävelemässä, mutta ei ole ollut piipparia mukana, vaan torrakko..
Meidänkin mummola on naapurivaarassa, ties vaikka oltais sukua :wink:

Lähetetty: 10 Kesä 2013, 10:47
Kirjoittaja piippari95
Tonne ruokolahdelle on tippunu joku venäläis lentokone se kuljettajan penkki ei oo läytyny vielä.

Re: Lentokoneaiheista sälää

Lähetetty: 16 Tammi 2014, 12:53
Kirjoittaja Opaskoira Aadolf
10.02.1942 Puumalaan putosi siirtolennolla ollut Fiat G. 50 kone ( FA - 23, LLv - 26 ).
Onko kukaan käynyt piippailemassa putoamispaikalla ?

Re: Lentokoneaiheista sälää

Lähetetty: 16 Tammi 2014, 22:18
Kirjoittaja Ford&son
asuimme joskus Vihdissä Vanhassa-Nummelassa. sielä harjun päällä on lentokenttä joka oli sodan aikana käytössä, nykyisin vielä pienkone ja purjelentokenttä. sinne hanko-hyvinkää tien puoleiselle rinteille on kuulemma putoillut sota-aikana sotilaslentokoneita. eli ei vanhan nummelan puoli vaan se pohjoinen puoli. en tosiaankaan tiedä sen kummemmin pitääkö paikkaansa, mutta näin ainakin kovasti väitettiin. no tokkopa sieltä mitään moottoria löytyy, mutta hyvällä lykyllä jotain pientä "sälää". se harjuhan on ihan hiekkapohjainen, eli hyvää maastoa.

(en tosin tiedä saako sielä kaivaa)

mutta hienot on ainakin ulkoilureitit jos ei muuta

Re: Lentokoneaiheista sälää

Lähetetty: 06 Helmi 2016, 21:24
Kirjoittaja Tero
Vieläkö kiinnostais viialan järven jäälle tippuneen venäläisen pommiukoneen kohtalo eli ww2.

Re: Lentokoneaiheista sälää

Lähetetty: 06 Helmi 2016, 21:28
Kirjoittaja Tero
Tero kirjoitti:Vieläkö kiinnostais viialan järven jäälle tippuneen venäläisen pommikoneen(kaksimoottorinen) kohtalo eli ww2.
Vieläkö kiinnostais viialan järven jäälle tippuneen venäläisen pommiukoneen kohtalo eli ww2.
Löytyis valokuva ja jotain perimä tietoa.

Re: Lentokoneaiheista sälää

Lähetetty: 06 Helmi 2016, 21:33
Kirjoittaja GreenThing
Toki kiinnostaa.