Pikari joka kaipaa tunnistusta.

Löytyykö hyllystäsi vanha vaasi tai koristaako seinääsi jokin erityinen aarre minka haluat jakaa muiden kanssa? Kerro se sanoin ja näytä kuvin.
vilnu
Viestit: 5
Liittynyt: 03 Syys 2018, 16:48
Paikkakunta: Söörmarkku

Pikari joka kaipaa tunnistusta.

Viesti Kirjoittaja vilnu » 04 Syys 2018, 08:17

Tällainen pikari on kulkenut suvussa jokusen sukupolven yli, itse muistan että tämä oli mummulan hyllyssä ja nyt siis minulla, ei niinkään perintönä mutta jatkamassa matkaa :)

Kerrottu on että on jostain autonomia ajalta venäjältä mutta tarkempaa tietoa ei ole kulkeutunut, joten osaisiko joku kuvien perusteella kertoa mistä kyse?

(Laitoin kuvalinkit, tuntuu olevan vaikeessa saada kuvapalveluista kuvia jakoon . . .jos ei nuo linkit toimi niin laittakaapas minulle nootti :lol:)

https://ibb.co/fmnCUe
https://ibb.co/hNe4aK
https://ibb.co/m6BHvK
https://ibb.co/epXCUe
https://ibb.co/fjKFhz

Vainulainen
Metallinetsijä
Viestit: 164
Liittynyt: 08 Syys 2017, 14:11

Re: Pikari joka kaipaa tunnistusta.

Viesti Kirjoittaja Vainulainen » 04 Syys 2018, 09:53

Tuolta kannattaisi kysäistä:
http://www.hagelstam.fi/myy

vilnu
Viestit: 5
Liittynyt: 03 Syys 2018, 16:48
Paikkakunta: Söörmarkku

Re: Pikari joka kaipaa tunnistusta.

Viesti Kirjoittaja vilnu » 04 Syys 2018, 10:06

Jep, tässä joku vuosi taakse laitoin kolmeen tai neljään antiikkiliikkeeseen kuvia, aika ympäripyöreetä vastausta tuli. . .jos tuli. . . :roll: voihan sitä tuonnekin koittaa jos jotain ketoisivat :) (muoks. laitoin kyssäriä, katsotaan vastaus.)

Paavo Peltorengas
Viestit: 14
Liittynyt: 21 Kesä 2020, 20:57
Paikkakunta: Stadi & Sauvo

Re: Pikari joka kaipaa tunnistusta.

Viesti Kirjoittaja Paavo Peltorengas » 22 Huhti 2021, 13:21

Paljon on vettä virrannut Vantaassa, mutta veikkaisin tätä esim. saksalaiseksi tehdasvalmisteeksi teolliselta ajalta (1800-luvun loppu/1900-luvun alku). Yläreunan ja aukon reunan saumojen perusteella metalliosa on painevalettu kaiverrettuun teräsmuottiin, joka on voitu purkaa valmiin esineen ympäriltä. Seos on varmaan joku melko matalan sulamispisteen valkometalliseos, jolloin tehdasvalmistuksessa on päästy pieneen tahtiaikaan.

Vielä jugend-aikanakin valmistettiin paljon vanhemman tyylisuunnan koriste-esineitä, sillä kansan syvän rivit ovat aina olleet konservatiivisia ja suhtautuneet uusiin hömpötyksiin epäluuloisesti. Maljakko on sopinut hienosti takan päälle samaa tyyliä edustaneiden esineiden joukkoon ja lonkalta vaikkaisin, että valmistajan ohjelmassa on ollut myös valokuvakehyksiä, kynttilänjalkoja ja muuta sekalaista tehtaan lasihytin tuotannolla silattua sortimenttia. Tunnetuimpien valmistajien vastaavat esineet on leimattu (esim. WMF), mutta tämä on halvempi massavalmiste. Arvo on vähäinen, mutta oikeassa ympäristössä aivan yhtä viehättävä nyt kuin 100 vuotta sitten.

Vastaa Viestiin