Sivu 1/2

Nokta Impact

Lähetetty: 17 Helmi 2017, 10:22
Kirjoittaja Sisyfos
Prototyypin perusteellista testausraporttia tuolla:

http://www.dankowskidetectors.com/discu ... p?2,121626

...ja esittelyvideota tuolta:

http://www.dankowskidetectors.com/discu ... p?2,121663

Mielenkiintoiseltahan tuo vaikuttaa. Nyt sitten odotetaan laitteen julkistamista ja kilpailijoiden vastineita uutuuksien muodossa. Kilpavarustelu sen kun kiihtyy...

Re: Nokta Impact

Lähetetty: 18 Helmi 2017, 14:59
Kirjoittaja Spyrre
Makro Racer 2 pohja paistaa vahvasti läpi.

Re: Nokta Impact

Lähetetty: 20 Helmi 2017, 10:21
Kirjoittaja Sisyfos
Spyrre kirjoitti:Makro Racer 2 pohja paistaa vahvasti läpi.
Samaa mieltä. Näyttäisi kokoavan Nokta/Makro - paletin hyviä ominaisuuksia yhteen laitteeseen, höystettynä kolmella taajuudella. Sinänä ei näyttäisi tarjoavan muuten mitään mullistavaa. Isoin vaikutus voikin olla siinä, että terävoittää tuotekehittelyä kilpailijoiden osalta.

Ja jos ennakkkotieto hinnasta (Propack 999 USD) pitää paikkansa, vaikuttaa (toivottavasti) laskevasti laitteiden hintoihin. Ainakin Nokta/Makro - muiden laitteiden hinnat saattavat laskea.

Re: Nokta Impact

Lähetetty: 25 Maalis 2017, 19:22
Kirjoittaja Spider
Tämä näyttääkin olevan jo ennakkotilattavissa.
Laittaisivatko laitteen hankkijat tänne käyttökokemuksia?
Kiinnostaa...

Re: Nokta Impact

Lähetetty: 25 Maalis 2017, 20:40
Kirjoittaja Sephä
Tämä saapumassa jossain päin Eurooppaa. Tuossa riittänee tutustumista ennen kuin kaikki kujeet oppii.

Re: Nokta Impact

Lähetetty: 31 Maalis 2017, 19:38
Kirjoittaja Sephä
No niin! Sieltä se saapui uusi kone Turkin pojilta. Tässäpä joitain kuvia paketin sisällöstä.

Kuva
Paketti. Koirakin halusi mukaan kuvaan.

Kuva
Ensimmäinen yllätys, kun avasin paketin oli nuo lukemattomat esitteet mitä sieltä ilmaantui. Pelkästään impactin esitteitä oli jo 30kpl.

Kuva
Kone vermeineen tuli topakan oloisessa laukussa.

Kuva
Laukun sisältö. Kone ja varret saa tarranauhoilla kiinnitettyä laukun seinämiin.

Kuva
Kelat. Molemmat vaikuttaisi olevan epoksitäytteisiä. Jotenkin normikela vaikuttaisi sirommalta kuin racerien kela, vaikka koko on sama 11"x7". Pikkukela on kooltaan 7,5" x 4".

Kuva
Muut tilpehöörit. Ladattavat paristot ovat Vartan 2100mAh versioita.

Kuva
Kasaan laite meni kohtuu vaivattomasti. Pro pakkauksen mukana alavarsia tulee kaksi, jolloin toisen jos laittaa pikkukelalle, niin kelan vaihdossa ei kauaa mene. Mukana tuli Philipsin kuppikuulokkeet, mutta ne on suoralla johdolla. Lähetin langattomille kuulokkeille on koneessa vakiona, jos vaan joskus innostuu hommaamaan semmoiset luurit.

Kuva
Näyttö. Säätöjä on ainakin tarpeeksi.

Kuva
Kahva on pinnoitettu jonkinlaisella kumiseoksella. Ihan käteenkäyvälle se tuntuu. Ledi valo on tässä kuten Racereissakin tuossa takana.

Kuva
Kyynärtuki ja tukijalat kiinnittyvät tuommoiseen kiväärimäiseen kiskoon, jossa niitä voi liu´uttaa sopivaan kohtaan. Kyynärtuki on aika laakean muotoinen. Omiin rihvelikäsiin vähän liiankin väljä, mutta eiköhän siihen saa jotain topinkia laitettua väliin. Tähän kannattaisi valmistajan ehkä panostaa ja vaikka valmistaa vaihtoehtoinen tiukempi tuki niitä tarvitseville.

Kuva
Paristokotelo on tässä tuolla takana, vähän ehkä suojaisemmassa paikassa kuin Racereissa. Paristokotelosta löytyy myös johtoliitin koneen ohjelmiston päivitystä varten.


Alkuvaikutelma koneesta on ihan hyvä. Ainoat mieleen tulevat pienet miinukset saa tuo leveähkö kyynärtuki ja se, ettei varsia saa kovin paljoa painumaan toistensa sisään. Kuljetusta varten on varmaan parasta irrottaa kela varsineen koneesta. Mieli tekisi päästä ulos testailemaan, mutta täällä ripeksii vaan lisää lunta ja routaa riittää. Lämpöaaltoa odotellessa pitänee harrastella ilmatestejä.

Re: Nokta Impact

Lähetetty: 31 Maalis 2017, 21:22
Kirjoittaja rehupuntti
Pistä jotain ilmatesiä eurokolikoil....??eri taajuuksilla...

Re: Nokta Impact

Lähetetty: 01 Huhti 2017, 18:29
Kirjoittaja Spider
Hienolle kyllä näyttää kuvissa. Ehkä pääkone kaudelle 2018, ellei sitä ennen satu voittamaan Veikkauksen arvonnoista, tai muuten kikkaile vähien rahojen kanssa...
Kerran noita esitteitä tuli mukana nippu, niin onnistuuko niiden postitus?
Pistin YV.

Re: Nokta Impact

Lähetetty: 01 Huhti 2017, 18:52
Kirjoittaja Sephä
rehupuntti kirjoitti:Pistä jotain ilmatesiä eurokolikoil....??eri taajuuksilla...
Tein tuommoisen pienimuotoisen ilmatestin Deep-ohjelmalla, vaikka ilmatestit nyt on mitä on. Asetukset muuten tehdasasetuksia, paitsi disk 0 ja gain 40. Gainia jouduin pudottamaan, ettei kone olisi ollut turhan äänekäs. Kone on paljon rauhallisempi, kun kela on normaali etsintäasennossa maahan nähden, jolloin gainia pystyy kasvattamaan.

Tässä tulokset tuolla normikelalla: 20snt 5kHz: 37cm 14kHz: 35cm 20kHz: 33-34cm
2€ kolikolle tulokset olivat 3-4cm suurempia.
Äänet oli tuolloin jo hyvin vaimeat, mutta molemmista suunnista kuitenkin erotti, että jotain kelan edestä meni.

Re: Nokta Impact

Lähetetty: 02 Huhti 2017, 08:58
Kirjoittaja timpsu
Muelenkiintoista että porukka hankkii uusia ja erilaisia laitteita, saadaan tietoa ja vertailukohtia taas lisää. Hyvä sephä! Ps. miksi päädyit valitsemaan tämän?

Re: Nokta Impact

Lähetetty: 02 Huhti 2017, 09:12
Kirjoittaja Sephä
On ollut jo aiemmin käytössä nuita Racereita, niin luotto merkkiin oli jo olemassa. Tai sitten vaan olen halunnut olla vastarannan kiiski jättäytymällä pois valtavirran Garret-Deus huumasta.

Re: Nokta Impact

Lähetetty: 02 Huhti 2017, 09:19
Kirjoittaja Sephä
Tuosta koneen mukana tulleesta laukusta. Huomasin, että siinähän on takana myös olkahihnat, eli se toimii myös selkäreppuna. Hyvä lisä jos pitemmälle lähtee vaeltelemaan ja haluaa koneen mukaansa.

Re: Nokta Impact

Lähetetty: 03 Huhti 2017, 12:08
Kirjoittaja Garrett 350
Mielenkiintoinen laite. Kiitos Sephä kattavasta esittelystä.

Re: Nokta Impact

Lähetetty: 23 Huhti 2017, 11:22
Kirjoittaja Sephä
Opin, että laitteen alimman varren saakin painettua kokonaan ylemmän varren sisälle, kun kääntää kelan täysin ylös varren suuntaiseksi. Tällöin kelan johtoa pääsee tulemaan vapaammin ulos varren sisältä. Mahtuu sellaisena hyvin jo auton peräkonttiin, ettei tarvitse purkaa varsia kokonaan irti.

Re: Nokta Impact

Lähetetty: 07 Touko 2017, 18:17
Kirjoittaja Sephä
Nokta julkaisi Impactiin päivityksen, mikä tuli ladattua omaankin koneeseen: http://noktadetectors.com/onlineupdate_ ... tector.asp
Päivitys ei meinannut aluksi onnistua millään, kunnes tajusin kokeilla toista usb-johtoa. Koneen mukana tulleella piuhalla ei yhteyttä syntynyt etsimen ja tietokoneen välille. Toisella piuhalla homma sujui nopeasti.
Uuden päivityksen myötä koneesta tuli huomattavasti rauhallisempi kuin aiemmin. Ylimääräisiä häiriöpiippejä ei enää ole ja gain-säätöä voi lisätä reilusti korkeammalle kuin ennen. Kannattaa ladata, jos tämän värkin omistaa tai aikoo hankkia.

Re: Nokta Impact

Lähetetty: 07 Touko 2017, 21:51
Kirjoittaja Hpla
Linkkiä mistä ostit?

Re: Nokta Impact

Lähetetty: 07 Touko 2017, 22:20
Kirjoittaja Sephä
Ihan Suomesta, kun muualla kalliimpaaKuva Tuossa linkki: http://www.webkauppa.finndetector.com/m ... p-749.html

Re: Nokta Impact

Lähetetty: 08 Touko 2017, 09:15
Kirjoittaja Hpla
No eipä ollut ihme etten löytänyt ku oli Makron alla.. :mrgreen:

Re: Nokta Impact

Lähetetty: 22 Kesä 2017, 21:09
Kirjoittaja Päälyäijä
Itsellä polttelis AT Pro päivittää monitaajuusetsimeen ja arvon Nokta Impactin sekä XP Deussin välillä. Deussiin olen jonkun verran tutustunut kun se löytyy kaverilta mutta kuulisin mielelläni kommenttia Sephältä ja muilta käyttäjiltä jotka ovat laitteen hankkineet eli millainen vehjes on käyttää ihan kenttäolosuhteissa. mm. palautumisnopeus ja raudan erottelukyky. Vielä parempi jos jollain on heittää faktaa verrattuna AT Prohon.

Re: Nokta Impact

Lähetetty: 22 Kesä 2017, 23:26
Kirjoittaja Sephä
Palautumisnopeus ja raudanerottelu ovat kyllä juuri ne tämän koneen valtit. Tai ehkä ennemminkin parempien kohteiden erottelu rautarojun seasta.
Yksi pieni miinus on tässä Golden Maskeihin verrattuna se, että tunnistussyvyyden äärirajoilla jotkut paremmatkin kohteet saattaa päästää rautaääntä. Tämä on käsittääkseni yleistä myös muille etsimille. Golden Maskeissa näin ei ole, mutta niillä puolestaan kaivaa helposti syvempiä rautoja jalomman metallin toivossa.

Re: Nokta Impact

Lähetetty: 22 Kesä 2017, 23:44
Kirjoittaja Sephä
Tuossa muuten yksi amerikkalainen kaunistelematon video impactin käytöstä roskaisessa maastossa pikkukelan kanssa: https://youtu.be/JRr49qUytGw

Re: Nokta Impact

Lähetetty: 26 Kesä 2017, 17:05
Kirjoittaja mikav
Deussi myös kaivattaa rautaa syvältä jonkun verran, takonaulat yms.

Re: Nokta Impact

Lähetetty: 29 Kesä 2017, 22:20
Kirjoittaja Päälyäijä
Kiitos vastauksista.

Youtubesta näytti löytyvän myös aika paljon Impactin videoita. Kyllä se nyt näyttää pahasti siltä että Impact lähtee tilaukseen. Vielä kun tuohon Pro Packiin tulee kaksi kelaa mukaan ja Deusin kelat maksaa niin tuhottomasti niin en keksi mitään syytä ostaa Deussia (Ja deussin omistajat ei tarvitse vetää hernettä nenään. Loistovehjes mitä olen testaillut mutta Nokta menee paremmin budjettiin),

Re: Nokta Impact

Lähetetty: 28 Heinä 2017, 23:17
Kirjoittaja Sephä
Puistopiippailijat huom! Näköjään ovat tehneet 7" cc kelat Raceriin ja Impactiin: http://www.detectorprospector.com/forum ... and-racer/

Re: Nokta Impact

Lähetetty: 26 Loka 2017, 14:50
Kirjoittaja Sephä
Mars alkoi valmistaa keloja myös Impactille, niin tuli sitten hommattua tuo toiseksi isoin 13'' Discovery-kela peltotyöskentelyyn. Paino tuntuu siedettävälle ja ainakin ilmatestissä antoi varsin hyviä tuloksia (katso kuva). Toivottavasti ei maat jäädy ennen peltotestiä.


Kuva