Golden mask 5+, garrett at pro vai joku muu?

C- Scope, Garrett, Minelab, Viking, Whites, Fisher, Tesoro, Bounty Hunter ja muut metallinilmaisin merkit. Kerro kokemuksista, kirjoita arvio. Oletko hankkimassa uutta laitetta. Motion vai non-motion ilmaisin? Kaikkea metallinpaljastimista.
Rotus
Viestit: 3
Liittynyt: 13 Heinä 2017, 19:34

Golden mask 5+, garrett at pro vai joku muu?

Viesti Kirjoittaja Rotus » 13 Heinä 2017, 22:51

Hei, innostuin nyt viimein hankkimaan ensimmäiset laitteet etsiskelyyn, tai siis päätin että jotain hankin, kunhan on varmasti hyvä hinta/laatusuhde valinnalla.

Viikon verran olen nyt lueskellut aiheesta/laitteista ja arvelin josko kysyisin kokeneemmilta suosituksia.

Eli se tärkein, käyttötarkoitus: alustavasti kiinnostaa tonkia omaa pihapiiriä, puistoja/peltoja/rantoja(luvan kera), ja löytää jotain kolikko/koru/mikätin rintamalta + poistaa mökin pihasta naulaa ym rojua.

Toisinsanoen aika yleistä touhuilua ilmeisesti.

Budjetti on 500-700€ tienoilla+koettimelle oma budjetti, ulkomailta osto onnistuu.

Myös koetinkynän voisi samalla hommailla, joten niistäkin voi vinkkejä heittää.

Itse laite voisi mielellään olla moderni ja sellainen ettei sitä tarvitse päivittää jos asiasta enemmän innostun. ID näyttö jne kiinnostaisi ainakin.

Noita otsikossa mainittuja olen nyt miettinyt, muuten tuo golden mask 5+ vaikuttaa hyvältä, vaan kuumottelee että tarvitseeko olla vedenkestävä vaikka ei veteen tulisikaan mentyä? Lähinnä siis kosteus ilmasta/kasveista jne.

At pro on ilmeisesti vedenkestävä, vaan jäi sellainen mielikuva, että gm 5+ olisi muuten modernimpi?

Ja kunnolliset äänierottelut eri kohteille olisi hyvä olla myös, eli pelkkä näytöntuijotus ei ole mielessä. Jos oikein käsitin niin tuo 5+ on "two tone" laite, riittääkö se mihinkään?

Akkujen ei tarvitse koko päivää kestää, ja monimutkaisuus(paljon ominaisuuksia) on vaan plussaa.

Joten olisiko noista jumpikumpi sopiva laite, vai jokin muu? Syvyysnäyttöä noissa ei taida olla, liekö on pakollinen ominaisuus pidemmän päälle?

Runsauden pula iskee, joten vinkit kelpaisi, kiitos!

Avatar
Haarukka
Kunniajäsen
Viestit: 3320
Liittynyt: 03 Huhti 2014, 18:40
Paikkakunta: Raahe

Re: Golden mask 5+, garrett at pro vai joku muu?

Viesti Kirjoittaja Haarukka » 14 Heinä 2017, 08:20

Panosta ihmeessä pakettiin jossa kaksi kelaa, pieni pihoille ja iso pelloille. Tai ainakin varaudu siihen että koneeseen saa sellaisen myös jälkeenpäin. Makro Racer kannattaa ottaa myös mukaan vertailuun. Oma kokemus on että GM ja MR pesee sähköisissä ominaisuuksissa Garrett AT-sarjan, mutta Garretin "yhden boksin taktiikka" ja säänkestävyys saa multa kyllä pisteet.
"Älä ole kateellinen metallinetsijälle hännen löydöistää, vaan siitä kuinka paljon aikaa ja rahaa hänellä on käytettävissä harrastukseensa"

Avatar
Fisherman
Kunniajäsen
Viestit: 1732
Liittynyt: 18 Elo 2011, 20:15
Paikkakunta: Tampere

Re: Golden mask 5+, garrett at pro vai joku muu?

Viesti Kirjoittaja Fisherman » 14 Heinä 2017, 14:34

Monia laitteita on ollut käytössäni mutta jostakin syystä useimmiten matkaan lähtee AtPro. Olkoon sitten vaikka vanhanaikainen mutta toimii kuin junan vessa niin puistoissa, pelloilla, metsissä kuin myös veden alla. Kelatkin suht edullisia ja löytyy usein käytettynäkin.
Mitähän tuolla koetinkynällä tarkoitat? Pinpointteri on ihan välttämätön varuste ja itse pidän vanhasta Garrett Pro pointerista enemmän kuin At mallista vaikka sellaisenkin omistan.
Ainoana kaivuutyökaluna ja "koetinkynänä" hoidetuilla nurtseilla käytän ihan tavallista ruuvitalttaa. Tuhansia kolikoita puistoista kaivaneena voin sanoa että muuta ei tarvitse :D
Syvyysnäyttö on täysin tarpeeton ominaisuus vaikka se AtProstakin löytyy.
-Xp Deus
-Garrett At Pro
Vanhin löytö kivikaudelta, + kupurasolkia, punnuksia, nuolenkärkiä, keihäänkärki (55,5 cm), dirhem, kirves ym. n. 400-1100 jKr
Paras löytö on tämä harrastus
MPE ry

Rotus
Viestit: 3
Liittynyt: 13 Heinä 2017, 19:34

Re: Golden mask 5+, garrett at pro vai joku muu?

Viesti Kirjoittaja Rotus » 14 Heinä 2017, 16:23

Koetinkynä = pinpointer :D oli vähän termi hakusessa.

Makro raceria myös katselin, kaikki kolme kuulostaa suht hyviltä, vaikea valinta :evil:

Noh, pitää vielä pohtia. Tuo säänkestävyys kyllä houkuttaa siinä mielessä eniten, että eipähän tule jälkeenpäin tilannetta missä pitäisi kestää vettä vaan kun ei kestä.

Sinällään kaikki ovat varmasti riittäviä aloittelijalle, tulee vaan aina vatvottua ostokset kunnolla, kun muuten keljuttaa jos olisi saanut samaan rahaan parempaa.

Pitää tosiaan katsella samalla kaksi kelaa, niin eipähän jää siitäkään kiinni hommat myöhemmin.

Kiitos vastauksista

Avatar
jannukka
Metallinetsijä
Viestit: 377
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 20:01

Re: Golden mask 5+, garrett at pro vai joku muu?

Viesti Kirjoittaja jannukka » 14 Heinä 2017, 18:03

Mulla oli At pro perus kelalla onneton syvyys tunkeutuma. Maa- ja ilmatestit näille laitteille. Herkkyys säädetty molemmille 2 alta maksimin. Testissä käytetty esineenä kolikkoa: 1/2 skilling v. 1799. Kanisterin sisältö hiekkaa.

Maatesti:
ACE 250 NEL Tornado, 25 cm (mode: all metal)
AT Pro, 20 cm (pro mode)/18 cm (standard mode)

Ilmatesti:
ACE 250, 28 cm (mode: all metal)
AT Pro, 28 cm (pro mode) / 26 cm (standard mode)

ACE 250 normikela:
* maa, 15 cm
* ilma, 20 cm
At Pron vesitiiviydestä täällä löytyy keskustelua sekä puolesta että vastaan . Itse en sitä enää harkitsisi on sen verran vanha kone malli . Mutta kukin ostaa mitä haluaa .
Makro Racer
Mars Discovery
Mars tiger
Vakio kela
Pari pointeria
Deteknix diamond digger
8 e lapio

Avatar
PPi
Viestit: 1
Liittynyt: 04 Heinä 2017, 18:11
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa

Re: Golden mask 5+, garrett at pro vai joku muu?

Viesti Kirjoittaja PPi » 17 Heinä 2017, 10:16

Ikään kuin samassa veneessä täällä. Joskus Ace 150:llä piippaillut ja takaraivoon on jäänyt että AT Pro on se kone joka pitää hommata sitten joskus... No se joskus voisi olla piankin, mutta voisiko samalla rahalla saada enemmän? Tätä kysymystä pyöritettäessä katse on kääntynyt vääjäämättä pois Garretista ja esimerkiksi juuri GM5+ kiinnostaisi. Tällä hetkellä se näyttäisi pärjäävän todella hyvin eri osa-alueilla sikäli kun eri testejä ja kokeiluja on uskominen. Spektrinäyttö vaikuttaa oikein mielenkiintoiselta ja tätä olisi jännä silmäillä pelkän ID luvun sijaan. Ääniä on ymmärtääkseni vain kaksi. GM:n kela kai kestää upotuksen (?) mutta muuten se ei taida erityisen vesitiivis olla. Jokien yms piippailu puoltaisi Garrettia, koska sinne veteen se laite mulahtaa kuitenkin jossain vaiheessa... Golden Maskin saa langattomilla kuulokkeilla kotiin edullisimmin alle 560 €:n joten lähtökohtaisesti AT Pron hinnalla voi saada kahden kelan paketin.

Kolmanneksi vaihtoehdoksi olen myöskin valikoinut Makro Racer 2:n, mutta siihen täytyy laittaa hieman pelimerkkejä lisää - ei kuitenkaan välttämättä yhtään sen enempää kuin mitä AT Pro:n tarvitsee. Rohkenen epäillä että millään näistä tulisi tehtyä erityisen huonoa valintaa. Rahalla saa ja hevosella pääsee, mutta tuskin kalleinkaan on paras joka kohdassa. Tai näin köyhän pitää ainakin uskotella itselleen... GM saattaisi kuitenkin antaa kaikista eniten vastinetta rahalle? Garretin hinnat tuntuvat olevan jokseenkin monopolisoituneet, mutta näille muille löytyy onneksi vaihtoehtoisia kauppapaikkoja useita.

Tässä omia ajatuksiani aiheesta.

mikav
Metallinetsijä
Viestit: 313
Liittynyt: 02 Heinä 2014, 13:46
Paikkakunta: Oulu

Re: Golden mask 5+, garrett at pro vai joku muu?

Viesti Kirjoittaja mikav » 17 Heinä 2017, 14:56

jannukka kirjoitti: Maatesti:
ACE 250 NEL Tornado, 25 cm (mode: all metal)
AT Pro, 20 cm (pro mode)/18 cm (standard mode)

Ilmatesti:
ACE 250, 28 cm (mode: all metal)
AT Pro, 28 cm (pro mode) / 26 cm (standard mode)
Ei sillä että kiinnostas pätkääkään vääntää kättä mikä on hyvä, ja mikä ei.. mutta siis kai sulla oli Pro Zero mode päällä? Eli se ihan true all metal ilman minkäänlaisia discejä...

Ja onhan se tuo AT Max nyt tuloillaan? http://www.webkauppa.finndetector.com/g ... p-761.html

Ei se nyt ihan p*ska kone ole varmastikkaan, vaikka monet tuntui pettyvän. :wink:
XP Orx

Avatar
jannukka
Metallinetsijä
Viestit: 377
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 20:01

Re: Golden mask 5+, garrett at pro vai joku muu?

Viesti Kirjoittaja jannukka » 17 Heinä 2017, 15:10

Ei ollut minkään laisia discejä. Siitä on muutama vuosi aikaa etten ihan tarkkaan muista :) muista jutuista. Mutta petyin At prohon. Tää on mun mielipide ,mitä näistä vääntää :)
Makro Racer
Mars Discovery
Mars tiger
Vakio kela
Pari pointeria
Deteknix diamond digger
8 e lapio

Avatar
Rasvaton
Metallinetsijä
Viestit: 346
Liittynyt: 30 Touko 2013, 23:29
Paikkakunta: Vantaa

Re: Golden mask 5+, garrett at pro vai joku muu?

Viesti Kirjoittaja Rasvaton » 17 Heinä 2017, 22:08

PPi kirjoitti:Ikään kuin samassa veneessä täällä. Joskus Ace 150:llä piippaillut ja takaraivoon on jäänyt että AT Pro on se kone joka pitää hommata sitten joskus... No se joskus voisi olla piankin, mutta voisiko samalla rahalla saada enemmän? Tätä kysymystä pyöritettäessä katse on kääntynyt vääjäämättä pois Garretista ja esimerkiksi juuri GM5+ kiinnostaisi. Tällä hetkellä se näyttäisi pärjäävän todella hyvin eri osa-alueilla sikäli kun eri testejä ja kokeiluja on uskominen. Spektrinäyttö vaikuttaa oikein mielenkiintoiselta ja tätä olisi jännä silmäillä pelkän ID luvun sijaan. Ääniä on ymmärtääkseni vain kaksi. GM:n kela kai kestää upotuksen (?) mutta muuten se ei taida erityisen vesitiivis olla. Jokien yms piippailu puoltaisi Garrettia, koska sinne veteen se laite mulahtaa kuitenkin jossain vaiheessa... Golden Maskin saa langattomilla kuulokkeilla kotiin edullisimmin alle 560 €:n joten lähtökohtaisesti AT Pron hinnalla voi saada kahden kelan paketin.

Kolmanneksi vaihtoehdoksi olen myöskin valikoinut Makro Racer 2:n, mutta siihen täytyy laittaa hieman pelimerkkejä lisää - ei kuitenkaan välttämättä yhtään sen enempää kuin mitä AT Pro:n tarvitsee. Rohkenen epäillä että millään näistä tulisi tehtyä erityisen huonoa valintaa. Rahalla saa ja hevosella pääsee, mutta tuskin kalleinkaan on paras joka kohdassa. Tai näin köyhän pitää ainakin uskotella itselleen... GM saattaisi kuitenkin antaa kaikista eniten vastinetta rahalle? Garretin hinnat tuntuvat olevan jokseenkin monopolisoituneet, mutta näille muille löytyy onneksi vaihtoehtoisia kauppapaikkoja useita.

Tässä omia ajatuksiani aiheesta.
Jos GM5:sen spektrinäyttö kiinnostaa, kannattaa tutustua myös Aka Sorexin hodograph näyttöön http://www.garysdetecting.co.uk/aka_sorex_pro.htm
Sorexia voisin suositella myös ketjun aloittajalle vaikkakaan ei ehkä ole se kaikkein aloittelijiaystävällisin laite, Sorex on kuitenkin loppuen lopuksi aika simppeli "käynnistä ja käytä" laite kun oppii perusasiat. Säädettävää Sorexista löytyy kuitenkin tarvittaessa paljonkin että sen puolesta hinta/laatusuhde kohdillaan, hinta ulkomailta tilattuna 660€. Akan etsimimiin löytyy myös lukematon määrä erilaisia keloja ja eri taajuuksilla Minelabin X-terra sarjan tapaan, myös keloja joissa on 2 tai 3 vaihdettavaa taajuutta. Miinuksena voi sanoa että CC keloja ei ole juurikaan saatavilla.

Makro Racer löytyy myös hyllystä, hyvä kone sekin.
AT Pro minulla oli aikaisemmin mutta se ei minusta kovin erikoinen kone ole hintaisekseen, tosin vesitiiveys on iso plussa jos sitä kaipaa.
GM5:sta ei ole kokemuksia.
-Aka Sorex Pro
-Varakoneena XP Deus

Rotus
Viestit: 3
Liittynyt: 13 Heinä 2017, 19:34

Re: Golden mask 5+, garrett at pro vai joku muu?

Viesti Kirjoittaja Rotus » 23 Heinä 2017, 13:55

Vielä on ostos tekemättä, aloin myös tuota makro racer 2:sta katselemaan, että vaikuttaa hyvältä myös.

Yhtä uutta huutelin ebaystä(luotettava myyjä englannista), meni vaan nokan edestä hinnalla ~400€+postit, eli noin puolet mitä yleensä esim suomessa maksaa :x

Tämän jälkeen jäinkin kyttäämään josko tulisi uutta tilaisuutta, kun tokihan se olisi mukava saada 800€ laite neljään sataan, vaikka ei todennäköisesti lähiaikoina toista tilaisuutta tulekaan.

Nythän olisi golden maskilla -20% tarjoukset, 5+ pro paketti maksaisi vain 470€, paitsi että se two-tone homma epäilyttää että käykö tulevaisuudessa kaipaamaan enempää. Muutenhan tuo olisi mainio diili.

Makro racer 2:sta pinpointterin kera näkyy saavan ~700€ pintaan, joten ero ei olisi kovin iso jos laskee pointterille satasen arvoa, mikäli tuo makron oma on mistään kotoisin.

Vaikeaa on jahkailijan ostelu :D vaan eipähän voi myyjiä tms syyttää jos/kun itse huolella valitsee.

Avatar
Haarukka
Kunniajäsen
Viestit: 3320
Liittynyt: 03 Huhti 2014, 18:40
Paikkakunta: Raahe

Re: Golden mask 5+, garrett at pro vai joku muu?

Viesti Kirjoittaja Haarukka » 23 Heinä 2017, 14:29

Rotus kirjoitti: two-tone homma epäilyttää että käykö tulevaisuudessa kaipaamaan enempää.
_Minä_ en kaipaa yhtään enempää. Makro Raceria käytin aina two tonesilla ja AT goldissa vakiintunut käyttöön all metal(=yksi ääninen) + iron audio. GM1:n yksiäänisyyden koin puolestaan sen suurimmaksi puutteeksi.
Joku toinen taas saattaa haluta säkkipillin äänimailman, hyvä että on vaihtoehtoja...
"Älä ole kateellinen metallinetsijälle hännen löydöistää, vaan siitä kuinka paljon aikaa ja rahaa hänellä on käytettävissä harrastukseensa"

Avatar
JamppaJ
Metallinetsijä
Viestit: 159
Liittynyt: 21 Helmi 2017, 21:00
Paikkakunta: Karijoki, Etelä-Pohjanmaa

Re: Golden mask 5+, garrett at pro vai joku muu?

Viesti Kirjoittaja JamppaJ » 23 Heinä 2017, 15:47

Kannanpa korteni minäkin tähän ....
Mulla on tuossa yksi luvallinen autiotalo ympäristöineen. Olen käynyt sen kiertämässä Garret 400i:llä kolme kertaa ja luulin sen olevan jo tyhjä paikka. Tänään menin kuitenkin uudestaan kun pariviikkoa sitten hankin Makro Racerin, ja ullatus !! Neljä kolikkoa löytyi alle puolen tunnin :lol: Tosin oli snaipperi kiinni, mutta kuitenkin......
Makro Racer + 9" DD + 4,5" DD + MarsMD Goliath 15"
Golden Mask 5

Vanhin löytö: Mahd. keihäänkärki myöhäiseltä rautakaudelta.

Hank da Silva
Metallinetsijä
Viestit: 408
Liittynyt: 16 Joulu 2013, 14:16
Paikkakunta: Pohjois-Pohjanmaa

Re: Golden mask 5+, garrett at pro vai joku muu?

Viesti Kirjoittaja Hank da Silva » 23 Heinä 2017, 20:21

Meillä käytössä kaks kpl at pro. On oltu tyytyväisiä laitteeseen. Kolikoita kaivettu 25cm syvältä. Syvyys kärsii huomattavasti kun patterien taso laskee. Kun näytössä taso puonnut pykälän ei enää löydä noin syvältä. Ei haittaa kun lataa akut joka reissulle. Euroja löytää hyvin vähemmälläkin virralla ku ne ei yleensä yli 10cm syvyydessä. Eikä laite säikähdä sadetta sekä varaosat löytyy rovaniemeltä. Takuu toimii myös loistavasti. Että semmosta täällä.....
Hans hvid 1481-1513. Kustaa Vaasa 1/2 mk 1541

Vastaa Viestiin