Apua uuden laitteen hankintaan

C- Scope, Garrett, Minelab, Viking, Whites, Fisher, Tesoro, Bounty Hunter ja muut metallinilmaisin merkit. Kerro kokemuksista, kirjoita arvio. Oletko hankkimassa uutta laitetta. Motion vai non-motion ilmaisin? Kaikkea metallinpaljastimista.
T0mberss0n
Viestit: 8
Liittynyt: 10 Tammi 2019, 17:47

Apua uuden laitteen hankintaan

Viesti Kirjoittaja T0mberss0n » 11 Tammi 2019, 18:01

Moro, uus foorumilainen tarvihtis apua uuden laitteen hankintaan ens kesäks. :D viime kesä tuli huispattua garretin 300i:llä, mutta tulevalle sesongille ajattelin päivittää laitteistoa. Oon miettinyt fisherin f44, GM, makro racer2 väliltä.
Eli mitäs suosittelisitte? Itse tulee kierrettyä lähinnä metsä/peltoaluuella pääasiassa metsissä, ei niinkään rannoilla kauheasti.
Ja myös muita vaihtoehtoja voi ehdottaa :)

Pahoittelut tällaisesta epämääräisen sekavasta viestistä, töissä tauolla äkkiä oli pakko näpertää viestiä tänne päin että saa mielenrauhan asiasta :D

Kiitoksia jo etukäteen!

Avatar
Haarukka
Kunniajäsen
Viestit: 3315
Liittynyt: 03 Huhti 2014, 18:40
Paikkakunta: Raahe

Re: Apua uuden laitteen hankintaan

Viesti Kirjoittaja Haarukka » 11 Tammi 2019, 21:56

Jos tarvii näyttöä niin mr2, muutoin joku näytötön gm. Mun käsittääkseni tuo metsä ja peltoetsintä on sellaista että lähes kaikki kaivetaan, siksi näytöstä maksaminen tuntuu turhalta, kunhan on mahdollisuus discriminoida pienimmät raudat.
Näytöstä säästyneet rahat voi käyttää sitten toiseen kelaan. Tuosa ois tiukka paketti josta löytyisi kela jokaiseen käyttötarkoitukseen:

https://thrace-detectors.com/product/33 ... -pack.html

Jollaki täällä on kokemusta noista thracianeista, käsittääkseni läheistä sukua gm:lle. GM:ltä kun valitsisi jonku 8khz koneen 7 ja 12 keloilla ni pärjäis varmasti. 8khz menee aavistuksen syvemmälle kuin 18, mutta on hieman epäherkempi pienimmille kohteille. 8khz on vähemmän herkkä maahäiriöille joita ainakin täällä länsirannikolla riittää kun pellot on vanhaa merenpohjaa.

Se etten puhu fishereistä mitään johtuu siitä ettei ole siitä mitään kokemusta ;)
"Älä ole kateellinen metallinetsijälle hännen löydöistää, vaan siitä kuinka paljon aikaa ja rahaa hänellä on käytettävissä harrastukseensa"

Antti72
Viestit: 10
Liittynyt: 08 Maalis 2016, 15:21

Re: Apua uuden laitteen hankintaan

Viesti Kirjoittaja Antti72 » 25 Tammi 2019, 12:19

Kommenttia Thracianista...
Minulla on Garrettin AT Pro, XP Deus ja Thracian kolmella kelalla.
Viimeksi mainitussa on kyllä hinta/laatu kohdillaan. Laite on tehokas, helppokäyttöinen, siinä on Garrettia parempi "swingi" (ergonominen heilautus :shock: ) ja se on edullinen.
Ainoa mitä hätäinen piippaja kaipaa on PinPointin-toiminto. Mutta ilman sitäkin on pärjätty loistavasti!
XP Deus
Garrett AT Pro
Thracian
Garrett Pro-Pointer AT
Ja kaikki Fiskarsin raaputtimet & kuoputtimet...

T0mberss0n
Viestit: 8
Liittynyt: 10 Tammi 2019, 17:47

Re: Apua uuden laitteen hankintaan

Viesti Kirjoittaja T0mberss0n » 18 Helmi 2019, 21:02

Kiitos vastauksistanne ja sori kun kesti vastata :D paljon oon videoita koneesta katellu ja positiivisen vaikutelman saanut, täytyy tässä laittaa tilaukseen jos vaikka kevät tulis äkkiä niin pääsis harjoittelemaan uudella koneella. Jostain taisin lukea että taitaa GM alaisuudessa valmistua tuo. :) tuli mieleen, en mistään onnistunut lukemaan mutta tuleeko tuossa paketissa kuulokkeet mukana? Itselle juuri passeli laite tuonne metsien koluamiseen. Myös Makro racer ollut vahvasti mielessä toiseksi etsimeksi vähän modermille paikoille jossa itelle näytöstä on hyötyä. Vai onko jotain parempaa ehdotusta sanotaan max. 800€ näytölliseen etsimeen, jos sellaisenkin lisäksi sattuisi kesällä hankkimaan? Prkl täytyy ylkkää alkaa kysymään että on varaa rahoittaa tämä harrastus :D

Jarkkis123
Innostunut Etsijä
Viestit: 50
Liittynyt: 19 Huhti 2015, 10:29
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Apua uuden laitteen hankintaan

Viesti Kirjoittaja Jarkkis123 » 18 Helmi 2019, 22:35

Ite oon kaks kesää mennyt Makro racer 2 ja on kyl huippukone. Niin kätevää ja nopeaa käyttää liipaisinta pinpointtaamiseen ja maatasapainon säätämiseen, harmi kun lopettivat sen käytön uusimmissa malleissa (mm. Kruzer ja Anfibio). Itsekkin etsin oikeastaan vain metsissä nykyisin. Laiteen äänien perusteellahan siinä etsitään (äänten sävyjä voi muuten säätää mikä kätevää jos ottaa korviin tietty sävy, 60 eri sävyä mistä valita raudalle ja jalommille omansa) mutta näyttö antaa hyvin tietoa ID lukujen avulla, siitä näkee myös maan mineraalipitoisuuden ettei ihmettele miks joskus laite höpisee itekseen, tosi vakaa racer on kuitenkin että yleensä ei metässä turhia piippaile. Äänen modulaatiosta voi päätellä onko kohde pinnalla vai syvällä, jos syvällä niin tasainen piippaus ja jos pinnalla niin tekee sellaisen korkeasävyisemmän piippauksen, siihen saa tuntuman. Mitä lähempänä kohdetta laittaa pinpointin päälle niin sitä paremmin voi rajata kohteen kelan keskelle. Reaktiivisuutta voi tavallaan säätää, eri moodien avulla.
Deep moodi hidastaa reaktiivisuutta eli vaikka pieni kohde niin piippaus kuuluu pitkänä, sitä hyvä käyttää metässä jos hiljasta, tietenkin all metal moodi on syvin mutta se piippaa myös kiviä joissa metalleja sisällä. 2 äänistä moodia käytän kyl 95% ajasta, nopea ja syvä. 3 ääninen ei ota syvältä mutta reaktiivisuus nopeimmillaan, käytän kyl silti 2 äänistä roskaisissa paikoissa kun on pieni 5 tuumanen kela normaalin lisäks, mistä tulikin mieleen Makron/Noktan (ne ovat yhdistyneet samaksi yritykseksi nykyään) asiakaspalvelu, laitoin heille viestiä että mun 5 tuumanen kela ei enään toimi, piippas vaan ylikuormitus ääntä (se ääni kun metalli kelassa kiinni) kun laitto koneeseen kiinni, lähetin videon heille siitä ja lähettivät parin päivän päästä uuden kelan postilla ihan ilmasiks mulle ja tuli vuorokaudessa perille Turkista, kiitti jätkät! Varmaan oli johto vääntynyt ja lähtenys säikeitä irti kun oli repussa ollut huonossa asennossa.
Kaikkia moodeja voi erikseen tuunata mieleisekseen, esim. discriminointi, herkkyys. Discriminointia voi laittaa mille ID luvulle tahansa, ne menee 2kpl pykälissä eli 50 ID luvun verran voi säätää niitä. Kerran testasin esimerkiks euromoodia missä laitoin kaikki muut ID luvut pois paitsi 10 snt-2 euron ID luvut ja puistoissa menin, mutta täytyy myöntää että ei tuu käytettyä discriminaatio ominaisuutta ollenkaan nykyään kun just metissä menee.
Ite oon käyttäny kahdella kädellä tätä raceria, vähä niiku viikateotteella, paljon mukavempi eikä ota käsiin.

Bonusominaisuuksia on ledivalo minkä saa päälle ja näyttää kelan suuntaan, tärinämoodi että voi äänettömästi mennä ja keskusyksikkö tärisee kun huomaa jotain (senkin reaktiivisuutta voi säätää, pitkiä tai lyhyitä tärinöitä), tietenki kuulokkeetki saa kiinni mutta ite en käytä koskaan kuulokkeita, haluun kuulla mitä metässä tapahtuu. Taajuutta voi vähän säätää, ihan ministi vaan sen takia jos voimalinjat ym. häiritsee konetta niin se voi auttaa. Näytössä on myös taustavalaistus jonka tasoa voi säätää ja että haluaako että kokoajan päällä vai ainoastaan silloin kun tulee signaali tai painaa nappeja. Raudan äänen voi erikseen säätää vaikka kokonaan pois, siinä se hyöty että discriminointi voi olla nollassa eli ilmoittaa kaikesta eli pääsee syvemmälle mutta ei kuitenkaan tee ääntä kun tulee rautasignaali.

Laitteen huonoja puolia sit se että ei vedenpitävä, mulla tuli kyl tässä mukana suojat keskusyksikölle ja akkuyksikölle mutta syviin vesiin ei ole asiaa enkä sateella muutenkaan mene etsimään mutta joskus se yllättää mutta onneks metsässä puiden alla.
Yksi taajuuksinen jos sitä huonoksi puoleksi voi laskea, matalempi taajuus kun tää racerin 14khz on kyl parempi metissä jos tosi syvällä jotain. Mutta esimerkiks mun löytämät 1700 luvun kolikot oli ihan muutaman sentin syvyydessä että ei ne wanhat aina syvällä oo. Jos sun budjetti on 800€ niin Nokta Anfibio multi tai multi Kruzer vois olla hyviä, täysin vedenpitäviä 5 metriin ja 3 eri taajuutta mistä valita + ohjelmistopäivityksiä. Heiltä tulee nyt keväällä uusia malleja mistä odotetaan vielä uutisia.

Ebaysta saa aika halvalla esim. https://www.ebay.com/itm/Makro-Racer-2- ... rk:28:pf:0
500€ ja sisältää Makro pointerin. Ite tilasin ebaysta myös, 5 tuuman kelan erikseen myöhemmin ja senkin ebaysta joltakin italialaiselta myyjältä. Ei näköjään takuujuttuihin vaikuta mistä ostaa, kunhan uutena ostat ja pidät kuitit tallessa, otat kuvan kelan ja laitteen sarjanumeroista varmuuden vuoks jos ne kuluukin pois.

Pelkkä racer 2 443€, Finndetector 499€ https://www.ebay.com/itm/Makro-Racer-2- ... rk:23:pf:0

Tässä pro package 576€, Finndetector 650€ https://www.ebay.com/itm/Makro-Racer-2- ... rk:36:pf:0


Nokta Anfibio multi 798€, Finndetector 899€ https://www.ebay.com/itm/Nokta-Makro-AN ... :rk:1:pf:0

Multi Kruzer 665€, Finndetector 749€ https://www.ebay.com/itm/MAKRO-MULTI-KR ... rk:39:pf:0

Nuo Anfibio ja Kruzer aika samanlaisia, Kruzer on Makron ja Anfibio Noktan mutta he yhdistivät voimansa mutta näköjään molemmat mallit jäi myyntiin, pieniä eroja tietenkin on, Anfibio uudempi, eri mallinen varsi ja molemmista on siis yksi taajuuksisia malleja mutta hinnat aika lähellä toisiaan että multi parempi pidemmän päälle.

Jarkkis kuittaa!
Makro racer 2, Makro pointer
Minelab Go-find 60, Gold hunter pinpointer

Avatar
Sephä
Raavas Tonkija
Viestit: 620
Liittynyt: 17 Tammi 2014, 16:02
Paikkakunta: Keski-Suomi

Re: Apua uuden laitteen hankintaan

Viesti Kirjoittaja Sephä » 18 Helmi 2019, 23:36

Näissä uusissa GM:ssä myös näyttö: http://thrace-detectors.com/product/119 ... ector.html
Aka Signum MFD ja Golden Mask Thracian

Avatar
Fineler
Metallinetsijä
Viestit: 160
Liittynyt: 18 Joulu 2017, 00:50
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Apua uuden laitteen hankintaan

Viesti Kirjoittaja Fineler » 19 Helmi 2019, 12:58

Sephä kirjoitti:
18 Helmi 2019, 23:36
Näissä uusissa GM:ssä myös näyttö: http://thrace-detectors.com/product/119 ... ector.html
Suoraan valmistajalta on muitakin vaihtoehtoja ja uusi One jopa halvemmalla. Noissa näytöllisissä GM:ssä on loistava apu tuo spectri ID luvun lisäks. Ja koneet on todella mukavan tasapainosia, ei väsy käsi vaikka eivät ole niitä ihan kevyimpiä.
https://www.goldenmaskdetectors.com/det ... hp?lang=en
XP Deus vanhalla 9" ja 11" X35 kelalla ja MI-6 pointteri

Avatar
Sephä
Raavas Tonkija
Viestit: 620
Liittynyt: 17 Tammi 2014, 16:02
Paikkakunta: Keski-Suomi

Re: Apua uuden laitteen hankintaan

Viesti Kirjoittaja Sephä » 19 Helmi 2019, 18:37

Eipä ole se One halvempi tuolla goldenmaskdetectorssilla, sillä hinnasta puuttuu siellä nuo langattomat kuulokkeet.
Aka Signum MFD ja Golden Mask Thracian

T0mberss0n
Viestit: 8
Liittynyt: 10 Tammi 2019, 17:47

Re: Apua uuden laitteen hankintaan

Viesti Kirjoittaja T0mberss0n » 19 Helmi 2019, 20:16

Kävin kahtelee nuo sivut läpi ja bongasin GM 5 tuolta. Onko kellään kokemuksia tuosta? Näytti joitakin eroja olevan tuohon GM One verrattuna, mietinkin että kumpi olisi parempi hankinta siinä tarkoituksessa että kyseisellä etsimellä etsisi monta vuotta? Ja onko teillä kokemuksia tuolta tilaamisesta? Sit tuli kanssa noista GM keloista mieleen, tarkoitus olisi ainakin yksi kela lisäksi hommata. Joten jos GM etsimen ostaisin niin mitkä kaksi kelaa kannattaisi valita? Eli juuri tuonne metsä/pelto työskentelyyn?

Mikastus
Viestit: 6
Liittynyt: 14 Tammi 2019, 11:21
Paikkakunta: E-P

Re: Apua uuden laitteen hankintaan

Viesti Kirjoittaja Mikastus » 19 Helmi 2019, 21:42

Kuukausi sitten tilasin sieltä GM5+SE:n 9” kelalla, pari viikkoa vierähti tilauspäivästä että paketti oli perillä.
Muuta kokemusta laitteesta ei vielä ole.
Deus- 11”X35- MI-6
GM 5+SE

Avatar
Sephä
Raavas Tonkija
Viestit: 620
Liittynyt: 17 Tammi 2014, 16:02
Paikkakunta: Keski-Suomi

Re: Apua uuden laitteen hankintaan

Viesti Kirjoittaja Sephä » 19 Helmi 2019, 22:32

T0mberss0n kirjoitti:
19 Helmi 2019, 20:16
Kävin kahtelee nuo sivut läpi ja bongasin GM 5 tuolta. Onko kellään kokemuksia tuosta? Näytti joitakin eroja olevan tuohon GM One verrattuna, mietinkin että kumpi olisi parempi hankinta siinä tarkoituksessa että kyseisellä etsimellä etsisi monta vuotta? Ja onko teillä kokemuksia tuolta tilaamisesta? Sit tuli kanssa noista GM keloista mieleen, tarkoitus olisi ainakin yksi kela lisäksi hommata. Joten jos GM etsimen ostaisin niin mitkä kaksi kelaa kannattaisi valita? Eli juuri tuonne metsä/pelto työskentelyyn?
Itse ottaisin uudemman mallin eli tuon: https://thrace-detectors.com/product/34 ... hones.html ja isommalla 12" peltokelalla. Sitten jos metsään haluaa pienempää kelaa, esim 9 tuumaisen, niin se voinee olla halvempi hommata jälkikäteen.
Aka Signum MFD ja Golden Mask Thracian

Avatar
iron maden
Kunniajäsen
Viestit: 1404
Liittynyt: 27 Huhti 2013, 18:32
Paikkakunta: Lieksa

Re: Apua uuden laitteen hankintaan

Viesti Kirjoittaja iron maden » 27 Helmi 2019, 18:11

Sanoisin näin konkarina että jos aikoo etsiä tunteja, vaikkapa 3-5 tuntia niin optimi on 10 tuuman kela! isommilla keloilla kädet väsyy tosi pitkillä reissuilla, joten niistä ei silloin ole vastavaa hyötyä!
Tämä vastus oli siis tähän kyssäriin: [Joten jos GM etsimen ostaisin niin mitkä kaksi kelaa kannattaisi valita? Eli juuri tuonne metsä/pelto työskentelyyn?]
Ace Garret 250+Exelrattor DD 10/14kela.
Golden Mask 4+ 10,5 kela
Garretin pro pointter.
Vanhin kolikko 1748 öre, hopiaa ym ja maasta nostettua rautaa yli 160 kiloa!

Avatar
Haarukka
Kunniajäsen
Viestit: 3315
Liittynyt: 03 Huhti 2014, 18:40
Paikkakunta: Raahe

Re: Apua uuden laitteen hankintaan

Viesti Kirjoittaja Haarukka » 27 Helmi 2019, 18:42

GM:n vakio 10,5" on raskaampi kuin 12" spider.

Mut hyvä huomio, GM:n keloista löytyy painotietoja täältä:
https://www.goldenmaskdetectors.com/coils.php?lang=en
"Älä ole kateellinen metallinetsijälle hännen löydöistää, vaan siitä kuinka paljon aikaa ja rahaa hänellä on käytettävissä harrastukseensa"

Avatar
Fineler
Metallinetsijä
Viestit: 160
Liittynyt: 18 Joulu 2017, 00:50
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Apua uuden laitteen hankintaan

Viesti Kirjoittaja Fineler » 28 Helmi 2019, 17:28

T0mberss0n kirjoitti:
19 Helmi 2019, 20:16
Kävin kahtelee nuo sivut läpi ja bongasin GM 5 tuolta. Onko kellään kokemuksia tuosta? Näytti joitakin eroja olevan tuohon GM One verrattuna, mietinkin että kumpi olisi parempi hankinta siinä tarkoituksessa että kyseisellä etsimellä etsisi monta vuotta? Ja onko teillä kokemuksia tuolta tilaamisesta? Sit tuli kanssa noista GM keloista mieleen, tarkoitus olisi ainakin yksi kela lisäksi hommata. Joten jos GM etsimen ostaisin niin mitkä kaksi kelaa kannattaisi valita? Eli juuri tuonne metsä/pelto työskentelyyn?
Ittellä oli viime kesä ensimmäinen tän harrasteen parissa ja etsimenä tuo GM5+
Onesta ei kokemusta mut nopeella vilkasulla spekseihin näyttäs et kyseessä on jonkin verran säädöiltään karsittu malli vitoseen verrattuna. Ja toki vain yksi taajuus,mikä nyt ei juuri oo ongelma. Oon ite tilannut tuolta Thrace-detectorilta ja Goldenmaskin omasta kaupasta ja molemmista toimi homma hienosti. Tais vajaa pari viikkoo kummallakin kertaa mennä. Jos kaksi kelaa on tarkotus ottaa niin itte valitsisin keloiks ehkä 7" ja 10,5" kelat. 10,5" on erityisen kestävä yleiskela joten jos metsässä on myös tarkotus heiluu niin siks se eikä 12" spider, mikä ois muuten hyvä vaihtoehto.
XP Deus vanhalla 9" ja 11" X35 kelalla ja MI-6 pointteri

T0mberss0n
Viestit: 8
Liittynyt: 10 Tammi 2019, 17:47

Re: Apua uuden laitteen hankintaan

Viesti Kirjoittaja T0mberss0n » 01 Huhti 2019, 16:58

Moro, hiljais elon jälkeen päätin tilata tuolta thracelta etsimen. Eilen tilasin ja tänään oli tullut sposti että tilausta peruttu. onko muille käynyt näin? Oli samalla ilmoitus tullut että paypalin kautta rahat tulee takaisin tilille. Mielestäni osoitteet oikein täytin, tuotetta oli saatavilla, mutta tilaus oli silti peruttu ja luonnollisesti oli rahaakin tarpeeksi maksaa tilaus :D

Avatar
Sephä
Raavas Tonkija
Viestit: 620
Liittynyt: 17 Tammi 2014, 16:02
Paikkakunta: Keski-Suomi

Re: Apua uuden laitteen hankintaan

Viesti Kirjoittaja Sephä » 01 Huhti 2019, 17:26

Minkä meinasit sieltä tilata? Etsimet ovat kyllä mulle sieltä aina toimittaneet, mutta langattoman kuulokesetin jättivät kerran lähettämättä. Perusteluna oli, että litium akkuja ei heidän käyttämä toimittaja jostain syystä enää kuljeta ja sitten muita kuriireja käyttäen olisi toimituskulut nousseet rajusti. Palauttivat kyllä silloinkin rahat nopeasti takaisin. Eivätkö perustelleet tuota milläänlailla?
Aka Signum MFD ja Golden Mask Thracian

T0mberss0n
Viestit: 8
Liittynyt: 10 Tammi 2019, 17:47

Re: Apua uuden laitteen hankintaan

Viesti Kirjoittaja T0mberss0n » 01 Huhti 2019, 18:04

Tilasin sen Thracianin Mg Spider pro packin, eli sen missä tulee ne kolme kelaa mukaan. Ei ole tullut perusteluja peruutukselle, oli vain sähköpostiin tullut ilmoitustus tilauksen peruuntumisesta ja rahojen palautumisesta.. Tarkistin juuri spostista, että oliko mitään lisätietoa, mutta ainut mitä lukee Order status changed to "Cancelled". Latoin sähköpostia heille ja katsotaan kuinka nopeasti vastaus tulee. Ois kyllä ollut kiva saada tuo etsin paljon tullu luettua ja videoita katsottua...

Jos käy niin että tuota en saa, niin uudella sykkeellä ajattelin kokeilla tilata tuolta Golden Maskin sivuilta. Onko ollut mitään epäselvyyksiä tuolta tilatessa? Tässä puntaroin GM 4 pro, GM one 15khz ja GM 24khz ja 1+ sarjan väliltä :D Kautta oon aloitellut jo vanhalla ace 300i:llä mutta polte kova tuollaiseen näytöttömään etsimeen on kova :D tietysti tuo ONE sarja on näytöllinen, mutta oon huomannut että ei tule yhtään näyttöä katsottua acella etsiessä, ainoastaan kun pp toimintoa käyttää... :D

Avatar
Sephä
Raavas Tonkija
Viestit: 620
Liittynyt: 17 Tammi 2014, 16:02
Paikkakunta: Keski-Suomi

Re: Apua uuden laitteen hankintaan

Viesti Kirjoittaja Sephä » 01 Huhti 2019, 19:36

Jospa heillä ei ollutkaan niitä varastossa. Muuten olisi vähän outoa jos eivät kauppoja tee. Jos näyttöä ei halaja niin se 4pro on kyllä hyvä laite. Jotenkin omaan korvaan on potikkapelien äänet sopivammat kuin näiden uusien näytöllisten.
Aka Signum MFD ja Golden Mask Thracian

Avatar
Fineler
Metallinetsijä
Viestit: 160
Liittynyt: 18 Joulu 2017, 00:50
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Apua uuden laitteen hankintaan

Viesti Kirjoittaja Fineler » 01 Huhti 2019, 20:12

Molemmista, sekä Thracianilta että Golden Maskilta oon tilannu ja hyvin on mun tilaukset toiminu.
XP Deus vanhalla 9" ja 11" X35 kelalla ja MI-6 pointteri

T0mberss0n
Viestit: 8
Liittynyt: 10 Tammi 2019, 17:47

Re: Apua uuden laitteen hankintaan

Viesti Kirjoittaja T0mberss0n » 01 Huhti 2019, 22:19

Jees täytyy rauhassa odotella vastausta sieltä. Itellekkään ei oikein muuta järkevää syytä tullut mieleen kuin tavara lopussa... 15khz version tilasin ja näytti että varastossa olisi, mutta eihän sitä ikinä tiedä mikä todellinen tilanne on.

Vastaa Viestiin