kummia roskapellolta

Oletko löytänyt omituisen esineen? Näytä tunnistamaton löytösi ja aarremaanalla.comin jäsenet yrittävät auttaa sinua selvittämään mistä on kysymys.
Avatar
tumpelo
Innostunut Etsijä
Viestit: 78
Liittynyt: 24 Heinä 2013, 01:11
Paikkakunta: Espoo

kummia roskapellolta

Viesti Kirjoittaja tumpelo »

Taas siitä käsittämättömän rojuisesta pellosta nousi omituisia esineitä. Kellonkoneiston romun, lääketuubien, folionpalojen, armeijanvihreiden metallilevynpalojen, tinasotilaan jämien ym seasta jäi ihmetyttämään nämä. Mitöä voisivat olla?


Kuva

Mitat: 11 cm pitkä, nupin halkaisija 2,5 cm


Kuva


Kuva

Mitat: 0,4 cm paksu, pyöreän osan halkaisija 1,8 cm.

Tuossa pienessä esineessä on toisella puolella melkein roomalaisia ykkösiä. Toisella puolella on viivan päällä 10 tai 16 ja alla 8. Luulisin.

Siis näin:


Kuva
kollikko
Kunniajäsen
Viestit: 2475
Liittynyt: 09 Syys 2012, 12:56
Paikkakunta: varsinaissuomi Kemiönsaari

kato tarkkaan!

Viesti Kirjoittaja kollikko »

Esim jotkut tinapronssit ja korupohjat ovat "armeijanvihreitä" voivat olla vanhoja.Itteekin harmitti eilen taas kun rintakorun pohja vain löytyi. Meripihka tai jalokivet siinä päälle aikanaan kiinnitetyt löytyvät vain onnella. Sanoisinkin että haravoi katseella maata siinä kuin piipparillakin. Yllättävän paljon varsinkin pelloilta pinnasta löytyy jännää kamaa. Keramiikkaa, tiilenpaloja jotka kertovat että ollaan lähellä.
Avatar
Sulikka
Raavas Tonkija
Viestit: 803
Liittynyt: 02 Tammi 2012, 13:44
Paikkakunta: Turenki Rock City
Viesti:

Re: kummia roskapellolta

Viesti Kirjoittaja Sulikka »

tumpelo kirjoitti:

Kuva
Sinetti se, mallia Venäjä, 1800+ aikanaan kun ei ollut postia tavaralähetykset vedettiin nippuun ja tuollainen klommi vastaanottopäässä kertoi että sisältö oli sama kuin lähtiessä. Jos harrastusta jatkat niin noita nousee monenmoisia.
Tunnistaminen onkin sitten hyvin vaikeaa. Jotain kyrillisiä kirjaimia ja numerosarja :( kiva löytö silti aina, onnittelut!
Avatar
tumpelo
Innostunut Etsijä
Viestit: 78
Liittynyt: 24 Heinä 2013, 01:11
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja tumpelo »

Kiitos! Mukavaa että ainakin on vanha esine,
Vastaa Viestiin