Kantasormus kateissa

Kertoiko isovanhempasi tarinoita saareen haudatusta aarteesta? Onko levottomina aikoina kätketty metsiin rahaa? Tarinoita aarteista.
hauhonasse
Innostunut Etsijä
Viestit: 60
Liittynyt: 06 Tammi 2014, 13:05
Paikkakunta: Hauho

Kantasormus kateissa

Viesti Kirjoittaja hauhonasse »

Mummuni kertoman mukaan -20 luvulla meillä oli joku paremmanväen opiskelija maanviljelyshommia harjoittelemassa, mummuni kertoi että kaveri oli ylioppilas ja kulki aina kylillä ja hommissa tuo valkoinen lippis päässä (taisi enemmän olla piiat mielessä) samoin hänellä oli iso ja paksu kultainen kantasormus sormessa joka oli hiukan väljä ja perintökalu. Vaarini kehoitti jättämään sormuksen pirttiin kun lähdettiin pellolle juuriksta kitkemään, mutta herra ylioppilas tuumasi että sormusta ja lippistä ei jätetä. No jossain vaiheessa päivää kaveri huomasi sormuksen hävinneen sormesta, siitähän nousi sitten hirvee hulabaloo ja koko kylän väki kävi tuota sormusta etsinässä, ei vaan löytynyt. Sormusta etsittiin monena muunakin vuonna, minäkin olen aina traktorilla ajellessani tiiraillut kynnösvakoon josko sieltä kulta pilkistää, maa otti omansa, kahdessa mielessä, sormus on edelleen tuolla kolmen hehtaarin maapalasella, ylioppilas sen sijaan antoi henkensä puolustaessaan maata ja maa otti omansa. Nyt kun pelto kuivuu, näpit syyhyy, ainakin kulta saadaan pellosta pois.
Avatar
Nyypakka
Viestit: 46
Liittynyt: 21 Tammi 2014, 13:59
Paikkakunta: e-p

Re: Kantasormus kateissa

Viesti Kirjoittaja Nyypakka »

Vähän aiheen sivusta mainitsen, että ennen oli aika tavallista kulkea yo-kotsa päässä. Enollanikin oli vielä 80-luvulla heiniaikana pellolla päässä nahkainen outo lippalakki, joka oli joskus ollut valkoinen. Yo-lätsähän se.

Olispa hienoa jos sormus löytyisi :)
Vanhin kolikkolöytö: 5 penniä vuodelta 1922 omasta pihasta. Samasta paikasta myös 1 penni vuodelta 1964 ja 1976.




Vahingonilo on puhtainta iloa. Sitä ei kateus saastuta.
Vastaa Viestiin