Kokemuksia Euro Ace 350!

C- Scope, Garrett, Minelab, Viking, Whites, Fisher, Tesoro, Bounty Hunter ja muut metallinilmaisin merkit. Kerro kokemuksista, kirjoita arvio. Oletko hankkimassa uutta laitetta. Motion vai non-motion ilmaisin? Kaikkea metallinpaljastimista.
Avatar
masi69
Innostunut Etsijä
Viestit: 98
Liittynyt: 06 Syys 2012, 11:22
Paikkakunta: Pohjois-Karjala

Kokemuksia Euro Ace 350!

Viesti Kirjoittaja masi69 »

Tästä 350 ei löyvvy oikeen mittään täältä foorumilta, 250 sitäki enemmän.Elikkäs kyseisetä laitteesta monellako tuommonen on ja mitäkä on tykätty?

Ite hankin 350 ensimmäiseks konneeks viime syksyn alussa ja piipparointi kerrat on vielä vähäset (tänä kautena sitten ponnistettaan enempi)
Omat kokemukset on tähän mennessä hyvät.Hirveesti kun ei oo vertailla mitä nyt jonkun verran kaäyttäny Fisherin F4 (kaverin kone). Laite on helppo käyttää eiku virta päälle ja valikosta suodatukset kohilleen. Pinpointtaus on ollu alkuun aika vaikeeta mutta harjotuksellahan tuota on saanu paremmin kohilleen osuvaks.

Kaiken laista sitä ovat maan alle piilottanneet :D
Avatar
Toro
Metallinetsijä
Viestit: 122
Liittynyt: 21 Heinä 2011, 19:01
Paikkakunta: Tuusula

Viesti Kirjoittaja Toro »

Löytyihän sitä EuroAcellakin. Laite tykkää ruosteisesta raudasta. Mitä ruosteisempaa, sen parempaa. Makean veden rannat ja kahluut on laitteella kivaa. Suolasessa vedessä alkaa kaipaamaan maabalanssin säätöä. DD-kelan kanssa pinpointtaus on ihan kivaa kun sen tekee 90 asteen erotuksella kahdesta suunnasta. Laitteella oppii kuitenkin piipparoinnin alkeet vaikkei olisi minkäänlaista nuottikorvaa. Plim!
Puistoissa en oppinut erottamaan kaljapullon korkkeja ja pulltabejakin tuli kerättyä isot määrät, joten vaihdoin Fisherin F5:een noin vuoden harjoittelun jälkeen. (Se on taas haka löytämään viinapullon korkit 50 senttisten toivossa).
Se, että löydän enempi arvotavaraa F5:llä voi johtua tietysti siitä, että on vuosi enempi kokemusta. Tippavaaran pontikkatestihän toimi samalla lailla. Testihenkilön juotua pullollisen kilpailevaa tuotetta hän vain vähän sammaltaa, mutta heti perään juotu Tippavaaran tuote-erä kaataa testaajan unten maille. Ei liene aivan reilu vertailu se.
Kauas on pitkä matka - joskus lähellekin
-----------------------------------------------
Fisher F5
(Garrett Euro Ace)
Garrett ProPointer
RautaLanka
Metallinetsijä
Viestit: 241
Liittynyt: 05 Maalis 2013, 16:19
Paikkakunta: Luxembourg

Viesti Kirjoittaja RautaLanka »

Muutaman kerran harjoitellut. Hyvin tuntuu tavara löytyvän ja pihaa on putsattu ahkerasti folioista, tuubeista, nauloista, korkeista ja nelisylinterisen moottorin kannesta (toim. huom. 50 cm syvältä ja osin roudasta...)

Roskaisella maalla on jotenkin hervotonta kilinää ja tuntuu toi rautanaulakin olevan toisinaan asteikolla ns. kolikkoluokkaa. Alkon ja pullonkorkit sekä pari kolikkoa on antaneet ihan täysin selkeän ja tasaisen piippauksen.

Ehkä tarkin mitä löysin oli miniatyyrinen folion pala n. 25 cm syvältä. Alkoi jo epäilyttämään että onko siellä jokin haamukaiku mutta sitkeällä perkaamisella se pikkupala löytyi. Eikä montusta muuta piippiä enää tullut.

Kans kiva piippi oli n. 20 cm syvältä alumiinipenni vm. 1969

Vielä ilmeisesti pitää harjoitella kovasti kun noi rautakappaleet vaeltelee piippiasteikolla eestakaisin ?..? Ja pitää vaihtaa maisemaa kotipihalta vege kun paikassa on niin paljon ryönää. Tossa on pari metsittynyttä peltoa lähellä ... eli metsää ja pitää siellä käydä katsomassa saisko hieman rauhallisemmilla piippauksilla selkeämpiä juttuja ylös. Toki pihalla pyöritään vielä mutta pitää alkaa discriminoimaan vähän ronskimmalla kädellä. Toi moottorin kansi oli asteikon oikeassa reunassa kirkkaalla piipillä... mut siellähän oikeella lukee teksti thick ja kyllä se tommosen 10 kg möntin kohdalla toimi aika hyvin...

Kivaa on ollut skidien kanssa tonkia. Hellasärö ei ihan niin innoissaan ole pikku kaivauksista pihanurtsilla. noh.... se on muutenkin se piha remontissa joten 8)
Euro ace 350 cid V8
Garrett At Gold --> 5x8 DD & 12x13 Nel tornado
Garrett Pro pointer
Vanhin aarrekolikko 2 Ör 1573
CMAS P1
Toyota Land Cruiser BJ45
Avatar
jalkku
Metallinetsijä
Viestit: 262
Liittynyt: 25 Loka 2011, 19:54
Paikkakunta: Köyliö

Viesti Kirjoittaja jalkku »

mulla oli tuo 350 ace kakkosena. ihan pirun helppokäyttöinen ja toimiva laite.. mut disci alueet liian suurin harppauksin mun käyttöön.
tonkinut pääsääntöisesti vanhoja tanssipaikkoja ja rantoja.
pellolla tosin menettelee hyvin.

jos jotain yksilöllistä pitää löytää roskan seasta niin pro tai F-sarjan Fisher,
deussista puhumattakaan.
Avatar
Kätkäläinen
Kunniajäsen
Viestit: 1830
Liittynyt: 19 Touko 2011, 15:53
Paikkakunta: Pälkäne

Viesti Kirjoittaja Kätkäläinen »

Ihan mukavasti tuolla on löytynyt, en ole suodatellut ikinä mitään paitsi "tehoja" tiputellut pari pykälää. Vaikka on perus yksinkertainen laite niin kyllä silläkin oppii jotenkin erottaan mitä on kelanalla,vähän tekis mieli ostaa At:pro mut en tiedä :roll:
Cinemaster
Viestit: 30
Liittynyt: 19 Kesä 2013, 19:29
Paikkakunta: Oulainen

Viesti Kirjoittaja Cinemaster »

Juuri hain matkahuollosta ekan piipparini eli ace 350 tuli hankittua. Todella helppokäyttöinen laite ja muutamat korkit on jo ylöskaivettu. Herkkyyttä piti ainakin minun pudottaa rajulla kädellä, tai muuten laite tuuttaa jatkuvasti. Pahoin pelkään että tämä harrastus vie minut mukanaan:)
Garrett Ace 350
Garrett Propointer
Sa-int kenttälapio
Vanhin raha:1/6 ör 1666

''Jokainen piippaus on seikkailu''
Newbeeb
Metallinetsijä
Viestit: 146
Liittynyt: 16 Heinä 2013, 01:43
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Newbeeb »

Sama homma, 350 kybäne tuli matkahuoltoon, ja ekat fiilikset on hyvät!

Pro Pointteri ja kelasuojus tulossa!
Kenttälapiomies
Viestit: 1
Liittynyt: 16 Heinä 2013, 09:22

Viesti Kirjoittaja Kenttälapiomies »

Tilasin Garrett ACE 350 "EURO" laitteen Finndetector Oy:stä 12.7.2013 ja postipaketin hain asiamiespostista 16.7.2013, joten toimitusaika sekä saamani asiakaspalvelu oli kiitettävää. Laite on nyt koottu, dvd-levy katsottu, käyttöohjekirja luettu ja laitteella on kuivaharjoiteltu, joten seuraavaksi täytyy päästä todellisiin kenttätesteihin. En toistaiseksi tiedä, onko laite patterisyöppö, eli kannattaako siirtyä heti käyttämään ladattavia akkuparistoja? Käyttöohje tosin suosittelee kertakäyttöisiä paristoja. Kenttätestit teen ikivanhalla pellolla Etelä-Savossa ja Itä-Suomessa. Ystäväni tontilla on Salpa-linjan linnoitteita, jotka tutkin systemaattisesti tulevaisuudessa, kunhan kunnolla opin käyttämään metallinetsintä. Garrett Pro-Pointer lienee myöhemmin välttämätön investointi?
Avatar
Rasvaton
Metallinetsijä
Viestit: 312
Liittynyt: 30 Touko 2013, 23:29
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Rasvaton »

Kannattaa ehkä alkuun mennä paristoilla ja kattoo sen jälkeen tarvitseeko akkuja. Ainakin ACE250 mallissa paristot tuntuvat kestävän todella pitkään.

Jos joku kysyisi minulta kannattaako ostaa pinpointteri samalla kun ostaa ensimmäisen etsimen, sanoisin että kyllä jos vaan rahaa on. Ei välttämättömyys mutta nopeuttaa huomattavasti etsintää maastosta riippuen.

Helposti kaivettavissa maastoissa kuten pelloissa ja hiekkarannoilla pointteria vähemmän tarvitsee. Taasen metsässä juurien seassa ja kivikkoisessa maastossa voi palaa päreet ja aikaa jos on ilman pointteria. Samoin jos puistoissa haluaa etsiä niin täytyy jättää kaivelut minimaaliseksi.
-Aka Sorex Pro
Dyykkari
Metallinetsijä
Viestit: 411
Liittynyt: 02 Elo 2012, 22:35
Paikkakunta: Riihimäki, Kanta-Häme

Viesti Kirjoittaja Dyykkari »

Kenttälapiomies kirjoitti:En toistaiseksi tiedä, onko laite patterisyöppö, eli kannattaako siirtyä heti käyttämään ladattavia akkuparistoja? Käyttöohje tosin suosittelee kertakäyttöisiä paristoja.

------
Garrett Pro-Pointer lienee myöhemmin välttämätön investointi?
Kyllä se pinpointteri kannattaa hankkia samoin tein. Suurinpiirtein näihin aikoihin viime vuonna ostin paljastimen, mutten ostanut pinpointteria samalla kertaa. Harmitti joka kerta kun jotain signaalia kaivoin.

Tämän kauden on pinpointteri ollut, ja voin ihan rehellisesti sanoa että parhaimmillaan 30 minuuttia ottaneet etsinnät per esine ovat supistuneet johonkin alle 5 minuutin hujakoille. Siinä kun jotain piekkarin hylsyä tai rautalangan pätkää mullan ja puunjuurien seasta sihtailee niin miettii miksi oi miksi en omista pinpointteria..

Akut ovat vähemmän olennainen (ainakin aluksi ennenkuin selviää se todellinen käyttömäärä). Jos sellaiset omistat, totta kai kannattaa käyttää.
Cinemaster
Viestit: 30
Liittynyt: 19 Kesä 2013, 19:29
Paikkakunta: Oulainen

Viesti Kirjoittaja Cinemaster »

Juuri tänään sain Propointerin Euroacen kaveriksi ja onpahan mahtava kampe, kuopat jää tosi pieniksi kun pointer näyttää esineen paikan jo pinnalta todella tarkasti. Pikkuruiset ruuvitkin löytyy hienosti ja etsintä muutenkin on paljon nopeampaa. Yksi parhaimpia ostoksiani ikinä.
Garrett Ace 350
Garrett Propointer
Sa-int kenttälapio
Vanhin raha:1/6 ör 1666

''Jokainen piippaus on seikkailu''
Avatar
masi69
Innostunut Etsijä
Viestit: 98
Liittynyt: 06 Syys 2012, 11:22
Paikkakunta: Pohjois-Karjala

Re: Kokemuksia Euro Ace 350!

Viesti Kirjoittaja masi69 »

Hiukan jo tullu kokemusta lissee euroacelle... Vieläkkään ei voi kyllä yhtään sannoo mitähän siellä kelan alla mahtas olla (kun vaan kaivaa kaikki omasta mielestä huippu kulta ja hoppee esineet poikkeen) joka kerta on tullu pettymys ja kuopasta ilimmaantuu pultuppi tahi muu prkl alkokorkki... Nooh vielä se sattuu miullekkii kun vaan ahkerraan jaksaa/kerkivvää peltoloilla kömytä...
Tuo pinpointtuas alakkaa onnistuu jo oikeen mainiosti, maltilla vaan pyörii rinkii piipin päällä nii ei tarvii isoja monttuja kaivella mutta siltikkään en kyllä lähe tönkämmään iliman pinpointterrii (ei ainakkaan miun hermolle käy nyhrätä kovinkaan pitkään kuopalla) :evil: Kyynärtuki sais olla hiukan korkeemmalla mutta siihenkin on suunnitteilla tehä säätömahollisuus.
Juu tämmössii tännää mitäkähän sitä sitte huomenna, saa nähä...
Minelab X-terra 705
Garret 350 euro Ace (Poistunu miun käytöstä toiselle vatkaajalle)
Minelab Pro-Find 25 & Garret Pro-Pointer
Kenttälapio
Tst-vyö Ruotsin armeijan malli
tontze
Viestit: 18
Liittynyt: 01 Heinä 2014, 20:28
Paikkakunta: Tampere

Re: Kokemuksia Euro Ace 350!

Viesti Kirjoittaja tontze »

Tällainen aloittelijan kysymys, pinpointatessa, onko se pinpointtauspiste keskellä DD kelaa ? Vai jossain kärjessä tms, aika sekalaisia kohtia olen saanut pinpointatessa, apuna ollut propointter, ihan ehdoton työkalu.

Sitten tuo discriminointi, koko laitteenhan joutuu disabloimaan jos haluaa säästyä rautanauloilta ? Onko tämä joku aloittelijan osaamattomuus, vai rautanaulojen vaikeus laitteelle ?

Olen ymmärtänyt että rautanaulat pomppii tuossa asteikolla joka reunaan, mutta istten on kuitenkin nauloja jokka antaa ihan asteikolla yhtä tai kahta kohtaa vierekkäin, niistä innostunut, ja sitten siellä on rautanaula :O

Kiitokset vastauksista jo etukäteen :)
Garret Euro Ace & Garret Pro Pointer
Vanhin kolikko 10 markkaa 1952
Avatar
Haarukka
Kunniajäsen
Viestit: 3368
Liittynyt: 03 Huhti 2014, 18:40
Paikkakunta: Raahe

Re: Kokemuksia Euro Ace 350!

Viesti Kirjoittaja Haarukka »

tontze kirjoitti:Tällainen aloittelijan kysymys, pinpointatessa, onko se pinpointtauspiste keskellä DD kelaa ? Vai jossain kärjessä tms,
DD-kelassa se on koko se alue missä D:n selät ovat päällekkäin. Eli pidät pinpoint nappia pohjassa ja liikutat kelaa sivusuunnassa kunnes ääni on voimakkain. Sitten peruutat nappi pohjassa kunnes äänen voimakkuus tippuu nopeasti. Tällöin kohteen pitäisi olla kelan kärjen kohdalla.
Harjoittele matalalla herkkyydellä nurmikolle heitetyllä kolikolla ;)
"Älä ole kateellinen metallinetsijälle hännen löydöistää, vaan siitä kuinka paljon aikaa ja rahaa hänellä on käytettävissä harrastukseensa"
Mun metallinpaljastin videot: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... m8NQ_BKa8G
Cor Bizalo
Viestit: 18
Liittynyt: 23 Kesä 2014, 12:16

Re: Kokemuksia Euro Ace 350!

Viesti Kirjoittaja Cor Bizalo »

tontze kirjoitti:
Sitten tuo discriminointi, koko laitteenhan joutuu disabloimaan jos haluaa säästyä rautanauloilta ? Onko tämä joku aloittelijan osaamattomuus, vai rautanaulojen vaikeus laitteelle ?

Olen ymmärtänyt että rautanaulat pomppii tuossa asteikolla joka reunaan, mutta istten on kuitenkin nauloja jokka antaa ihan asteikolla yhtä tai kahta kohtaa vierekkäin, niistä innostunut, ja sitten siellä on rautanaula :O
Mihin kohtaan naulat asettuvat asteikkoa?
Olen huomannut, että kun rautapäästä blokkaa pari/kolme pykälää niin se auttaa jo paljon. Pinpoint-moodissa signaalin leveys kertoo myös paljon kohteen luonteesta.

Ohessa parin lyhyen etsinnän tulos Pärnuusta. Pullonkokkeja ja tölkkien avausrenkaita oli uskomaton määrä, ne kuitenkin oppii erottamaan - ei täydellisesti tietenkään.
Loppupeleissä kyse on siitä, saattaisiko selkeä foliosignaali olla sittenkin se pieni kultasormus... :wink:

Kuva
Turtuma
Viestit: 17
Liittynyt: 06 Elo 2014, 01:31
Paikkakunta: Lohja

Re: Kokemuksia Euro Ace 350!

Viesti Kirjoittaja Turtuma »

Tää ketju on hyödyllinen, ainakin minulle uuden 350 omistajalle, tänään kävin kyseisellä laitteella uimarannalla pörräämässä ja pakko sanoa, että helppo käyttönen ja tarkka. Reissun jälkeen totesin et pointteri pitää kyllä hankkia. Kaivoin nimittäin sika pitkää yhtä kuoppaa ja seuloin hiekkaa kädellä haravan ohi, kunnes viimein löyty alumiinifolioon luiska.
Garret Ace 350, Garret pro-pointer
Motonet pro kiinahärpätin
Erilaisia kaivuuvälineitä
Raivaaja
Metallinetsijä
Viestit: 130
Liittynyt: 07 Tammi 2015, 20:48

Re: Kokemuksia Euro Ace 350!

Viesti Kirjoittaja Raivaaja »

Meinasi usko loppua, kun herkkys oli säädetty n. Puoleen väliin ja silti tuli selkeä keskivaiheen piippaus pihalta. Lopulta löytyi ammuttu ilmakiväärin luoti :shock: Miten paljon siitä herkkyydestä pitäisi oikein vähentäää, ettei todisteet pikkulintujen verilöylystä häiritsi varteenotettavaa etsimistä?
Garret AT pro, propointer, Propointer AT
Avatar
Haarukka
Kunniajäsen
Viestit: 3368
Liittynyt: 03 Huhti 2014, 18:40
Paikkakunta: Raahe

Re: Kokemuksia Euro Ace 350!

Viesti Kirjoittaja Haarukka »

Raivaaja kirjoitti:Meinasi usko loppua, kun herkkys oli säädetty n. Puoleen väliin ja silti tuli selkeä keskivaiheen piippaus pihalta. Lopulta löytyi ammuttu ilmakiväärin luoti :shock: Miten paljon siitä herkkyydestä pitäisi oikein vähentäää, ettei todisteet pikkulintujen verilöylystä häiritsi varteenotettavaa etsimistä?
Jos niitä luoteja on oikeasti kiusaksi asti niin katsoisin mihin kohti ID-asteikkoa ne osuu ja blokkaisin sen kohdan pois. Mun ace 150 ei noita tunnista ollenkaan koska etsintätaajuus on matalampi, mutta sittempä se jättää pienimmät korutkin löytämättä :(
"Älä ole kateellinen metallinetsijälle hännen löydöistää, vaan siitä kuinka paljon aikaa ja rahaa hänellä on käytettävissä harrastukseensa"
Mun metallinpaljastin videot: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... m8NQ_BKa8G
Avatar
Rasvaton
Metallinetsijä
Viestit: 312
Liittynyt: 30 Touko 2013, 23:29
Paikkakunta: Vantaa

Re: Kokemuksia Euro Ace 350!

Viesti Kirjoittaja Rasvaton »

Haarukalla laitteessa vikaa? itse tullut noita ilmakiväärin luoteja Ace250:n kanssa kaiveltua :o ja ihan niit' perus 4,5mm.
-Aka Sorex Pro
Avatar
Haarukka
Kunniajäsen
Viestit: 3368
Liittynyt: 03 Huhti 2014, 18:40
Paikkakunta: Raahe

Re: Kokemuksia Euro Ace 350!

Viesti Kirjoittaja Haarukka »

En tiedä, oon vaan salaa onnellinen kun eivät ole häiriöksi olleet :D Saattoi se olla että rauta alueelle tulee niinku kaikki pienet kultakorut ja alumiiniroskat, mutta eipä niitä tule kaivettua.
"Älä ole kateellinen metallinetsijälle hännen löydöistää, vaan siitä kuinka paljon aikaa ja rahaa hänellä on käytettävissä harrastukseensa"
Mun metallinpaljastin videot: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... m8NQ_BKa8G
Vastaa Viestiin