Aloittelijoiden yleiset laitekysymykset

C- Scope, Garrett, Minelab, Viking, Whites, Fisher, Tesoro, Bounty Hunter ja muut metallinilmaisin merkit. Kerro kokemuksista, kirjoita arvio. Oletko hankkimassa uutta laitetta. Motion vai non-motion ilmaisin? Kaikkea metallinpaljastimista.
timojehvi
Viestit: 2
Liittynyt: 19 Kesä 2011, 21:54
Paikkakunta: Kotka

Re: Aloittelijoiden yleiset laitekysymykset

Viesti Kirjoittaja timojehvi »

Perttu kirjoitti: 06 Maalis 2023, 12:18 Isompi kela kattaa suuremman alueen kertapyyhkäisyllä ja jonkun verran syvemmälle saattaa ulottua. Sopii pelloille tms. alueille, joissa löydöt harvassa ja vähän roskaa.

Pienellä kelalla pitää huispata tuplaten sen verran kuin isolla, että kattaa saman alueen. Itse käytän pikkukelaa puistoissa ja roskaisilla alueilla, koska en kaipaa maksimisyvyyttä vaan kelan tarkempaa kykyä erottaa vierekkäiset kohteet... siis vaikka pullonkorkki ja kolikko kun ovat lähekkäin. Samoin pikkukela mahtuu paremmin esteiden väliin kivikossa ja tiheässä metsässä.

Laitteiden vakiokeloilla pärjää kyllä hyvin ainakin ensialkuun.
Kiitos vastauksesta, vähän tuhon suuntaa ajattelin itsekin, eli oikeilla jäljillä olin. Tarkoitus olisi velipojan kanssa hommata Nokta Makro The Legend Pro Pack ja siinä tulee pari kelaa mukana 8)
En ole puolesta, enkä vastaan, pikemminkin päinvastoin!
Vastaa Viestiin