Gutenbergin Raamattu ja sikalan sisustussuunnitelma

Olipa löytämäsi aarre sitten pieni tai suuri, nappi tai kolikko, tämä on paikka missä voit siitä kertoa mahdollisen kuvan kera.
Avatar
Rolle
Metallinetsijä
Viestit: 165
Liittynyt: 12 Maalis 2009, 21:19
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Gutenbergin Raamattu ja sikalan sisustussuunnitelma

Viesti Kirjoittaja Rolle »

Kauniin sään innostamana suuntasin sekä eilen että tänään pelloille. No, eilen en löytänyt reilun kolmen tunnin ahkerasta heilumisesta huolimatta yhtään mitään. Kaivettuani pari tuntia repäisykorkkeja pellosta, sapui paikalle vanhempi herrasmies pellon laidalla olevasta mökistä tiedustelemaa, että mitä mahdoin pellosta etsiä. Samalla mies totesi, että tuskinpa siitä osasta peltoa mitään vanhaa löytyy, sillä se on ollut veden alla 1900 luvun alkupuolelle asti :lol: .

Tänään suuntasin toiselle pellolle, mutta löydöt eivät siitä juurikaan parantuneet. Korkkien lisäksi tänään löytyi kymmeniä kiväärin hylsyjä, joista lähes kaikki olivat puolikkaita tai muuten rikkinäisiä. Lisäksi lähes kaikissa oli ruudit vielä jäljellä (kts. kuva) ???

Parin tylsän ja erittäin huonokuntoisen 1900-luvun alkupuolen kolikon lisäksi päivän mielenkiintoisimpia löytöjä olivat pieni koristeellinen ja ilmeisesti alunperin hopeoitu veitsi, myttyyn taivuteltu nimikyltti (******berg) ja kolme lyijyistä kirjapainolaattaa.

Ensimmäisenä löytyneen laatan fontti on vanha, enkä jaksanut vielä selvittää, että mitä laatassa lukee.

Toisessa laatassa lukee ymmärtääkseni "Koskien sikalan sisustussuun****" :D

Kolmas laatta sopii hienosti pääsiäisen teemaan, sillä se on selvästi pala Gutenbergin alkuperäisiä Raamatun painolaattoja. Teksti laatassa on Kor. 6:10. 4:8.. Tällaisena pakanana en raamattua omista, mutta Googlella sain tulokseksi seitsemän kuolemansyntiä :twisted: .

Kuva

Kuva
Golden Mask 3, Garrett ACE 250