Machu Picchu

Kertoiko isovanhempasi tarinoita saareen haudatusta aarteesta? Onko levottomina aikoina kätketty metsiin rahaa? Tarinoita aarteista.
Sig
Raavas Tonkija
Viestit: 524
Liittynyt: 16 Maalis 2008, 22:44

Machu Picchu

Viesti Kirjoittaja Sig »

Ranskalainen arkeologi Thierry Jamin väittää löytäneensä Machu Picchun kaupungista inkojen kadonneen aarteen, kertoo Euronews.

Jaminin mukaan löytö muuttaisi täydellisesti käsitykset Machu Picchusta. Kaivaukset saattaisivat myös paljastaa yhden kaikkien aikojen arvokkaimmista kulta- ja hopea-aarteista, Jamin uskoo.

Jamin ja hänen avustajansa tekivät Machu Picchussa elektromagneettisia tutkimuksia viime vuoden huhtikuussa. Jaminin mukaan ne vahvistivat, että kaupungin ytimessä sijaitsevan kivitalon alla on useita kammioita. Niihin näyttää myös johtavan käytävä, jonka inkat ovat tukkineet.

Mittauksissa näkyi ryhmän asiantuntijoiden mukaan myös viitteitä metalleista.

Ongelmana on nyt vain se, etteivät Perun viranomaiset anna lupaa tehdä kaivauksia yli 2400 metrin korkeudessa sijaitsevassa inkakaupungissa. Tutkimukset voisivat viranomaisten mukaan horjuttaa kivirakenteiden herkkää tasapainoa.

Jaminiin ei myöskään luoteta.

- Thierry Jamin vaikuttaa meidän mielestämme aarretta etsivältä seikkailijalta eikä tieteellisen tutkimuksen tekijältä, sanoi Cuscon alueen kulttuuriperintöjohtaja David Ugarte.

Machu Picchu on Perun tunnetuimpia muinaisjäänteitä ja turistikohteita. Inkat aloittivat kaupungin rakentamisen noin vuonna 1440. Espanjalaisten valloitettua Perun kaupunki hylättiin, ja yhdysvaltalainen Hiram Bingham löysi sen uudelleen vasta vuonna 1911.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art- ... =tf-promo2