Golden Mask 5

C- Scope, Garrett, Minelab, Viking, Whites, Fisher, Tesoro, Bounty Hunter ja muut metallinilmaisin merkit. Kerro kokemuksista, kirjoita arvio. Oletko hankkimassa uutta laitetta. Motion vai non-motion ilmaisin? Kaikkea metallinpaljastimista.
Avatar
ThePiippailija
Kunniajäsen
Viestit: 1545
Liittynyt: 23 Syys 2013, 13:03
Paikkakunta: Haapavesi, Pohjois-pohjanmaa

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja ThePiippailija » 08 Touko 2018, 15:26

Pitäisi tosiaan lähteä käymään jossain miitissä niin pääsisi kokeileen kaikenlaisia. Täytyy vielä kattella mutta tuo gm5+ on aika vahvoilla. Ekaksi laitteeksi kyllä hyvä valinta, ei tarvi päivittää heti jos koskaan.
GM5+ | DS23 XL | Pro-Pointer II | PVS-5c mono
2 öre 1571.
Rautakautta, keskiaikaa.

Rautahattu
Metallinetsijä
Viestit: 225
Liittynyt: 19 Helmi 2017, 00:07
Paikkakunta: Hämeen ja Savon rajalla

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja Rautahattu » 08 Touko 2018, 15:50

Alkaa kyllä kiinnostamaan tosissaan itseänikin. Tuo id-luku on ihan hyvä roskaisilla paikoilla. Gm:ssä houkuttelee erityisesti nopea palautuminen ja löytösyvyys. Tosin ei noita kahta entistäkään raaskisi hukata ja At Pro on taas hyvä vedessä melskatessa. Alkaa uhata ylivarustautuminen.
SME
GM
At Pro

Avatar
ThePiippailija
Kunniajäsen
Viestit: 1545
Liittynyt: 23 Syys 2013, 13:03
Paikkakunta: Haapavesi, Pohjois-pohjanmaa

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja ThePiippailija » 12 Touko 2018, 21:39

GM5+ langattomilla kuulokkeilla aika edulliseen hintaan:

https://www.goldenmaskdetectors.com/det ... ng=en#stem
GM5+ | DS23 XL | Pro-Pointer II | PVS-5c mono
2 öre 1571.
Rautakautta, keskiaikaa.

Avatar
Etsijä82
Kunniajäsen
Viestit: 6300
Liittynyt: 27 Touko 2008, 14:26
Paikkakunta: Siilinjärvi

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja Etsijä82 » 12 Touko 2018, 21:46

ThePiippailija kirjoitti:GM5+ langattomilla kuulokkeilla aika edulliseen hintaan:

https://www.goldenmaskdetectors.com/det ... ng=en#stem
Ei olla foorumilla taas aikoihin vaahdottu näistä GM laitteista vaikka kovia vehkeitä ne ovatkin. Minulla oli tosiaan monta vuotta takaperin Golden mask 3 ja se oli tosi kova peli peltohommissa, varmaan suhteessa Golden mask 5 vieläkin kovempi tekele.

No nyt on kyllä halpa peli tuo gm5+ ja 9x10 kelalla varustettuna voisi olla aikas kova peli yleisetsintää ajatellen.

Ei tuo Gm5+ kovin lelulta vaikuta tämän syvyystestivideon mukaan:
https://www.youtube.com/watch?v=AxQ7hjVPuQI
Xp Deus.
11" dd kela.(207,7e)
Golden mask 5+ 9x10 kelalla.(374,55e)


Vanhin kolikko: Gotlantilainen skilling vuodelta 1523.
Vanhin metalliesine: kammanpuolikas 800-1250 luvulta.

Top 60 kolikot: 25 penniä 1871 ja 25 penniä 1867.

Rautahattu
Metallinetsijä
Viestit: 225
Liittynyt: 19 Helmi 2017, 00:07
Paikkakunta: Hämeen ja Savon rajalla

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja Rautahattu » 13 Touko 2018, 10:31

ThePiippailija kirjoitti:GM5+ langattomilla kuulokkeilla aika edulliseen hintaan:

https://www.goldenmaskdetectors.com/det ... ng=en#stem
WS 106 kuulokkeilla hinta nousisi vajaan vitosen verran... Eipä sillä, ei nuo 105:kaan huonot ole vaikka ulkonäkö on vanhahtava. 10,5 tuumainen kela ei nosta hintaa... Pitääkö tässä vielä ruveta rahojaan laskemaan :mrgreen: .
SME
GM
At Pro

Sephä
Raavas Tonkija
Viestit: 522
Liittynyt: 17 Tammi 2014, 16:02
Paikkakunta: Keski-Suomi

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja Sephä » 18 Touko 2018, 10:22

Näköjään GM5+:sta tulossa uusi special edition versio kesällä, johon on lisätty muunmuassa iron volume säätö ja muitakin muutoksia: http://md-hunter.com/golden-mask-5-plus ... -new-2018/
Aka Signum MFD ja Golden Mask Thracian

Avatar
iron maden
Kunniajäsen
Viestit: 1377
Liittynyt: 27 Huhti 2013, 18:32
Paikkakunta: Lieksa

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja iron maden » 19 Touko 2018, 20:17

[quote="Etsijä82"][quote="ThePiippailija"]
Ei olla foorumilla taas aikoihin vaahdottu näistä GM laitteista vaikka kovia vehkeitä ne ovatkin. Minulla oli tosiaan monta vuotta takaperin Golden mask 3 ja se oli tosi kova peli peltohommissa, varmaan suhteessa Golden mask 5 vieläkin kovempi tekele.

Noinhan se on!
Ace Garret 250+Exelrattor DD 10/14kela.
Golden Mask 4+ 10,5 kela
Garretin pro pointter.
Vanhin kolikko 1748 öre, hopiaa ym ja maasta nostettua rautaa yli 160 kiloa!

iippoz
Viestit: 27
Liittynyt: 10 Huhti 2017, 12:59
Paikkakunta: Raahe

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja iippoz » 22 Touko 2018, 19:20

Mulla tuo GM5+ ja viime kesänä jo tilasin, mutta jäi piippailut aika vähille, kun toimitus kesti 2,5kk Finndetectorilta (toki syy oli GM:n tuolloisen uutuuslaitteen toimitusongelmat).

No, joka tapauksessa nyt tässä toukokuulla muutamana päivänä yhtä pihapiiriä piippaillut läpi. Roskainen on ja siksi aloittelijalle siinä mielessä vaikea, että vaikka laite sinällään löytää metallin hyvin, niin sen laadusta ei ole mitään takeita ja kaikki joutuu kaivamaan ylös. Aurinkoinen poutasää ja lämpöä +25C, niin mikäs sen mukavampaa, mutta tympii välillä kaivaa joka piippaus ylös. Tässä vähän omia havaintoja laitteesta.

+
1. Kevyt rakenne ja suht mukava pitää kädessä, eli jaksaa piippailla pitempäänkin. Aika tarkasti tuntuu saavan kohdistettua jo pelkällä etsimellä kaivuukohdan, kun heilauttelee ristiin merkin päällä. Pienikin liike riittää. Tehoja löytyy myös syvyyteen, eli tuolla vakiona tulleella 9" spiderilla löytyi esim. tuumanen huopanaula 30cm syvyydestä, pienimmällä teholla (gain 0, pb low ja treshold oletus 25) ja grafiikan signaalipalkki oli silti yli 50%. (lisäksi apuna Garrettin porkkana, itsetehty kenttälapio ja 30cm puikkoviila tökkimiseen)

2. Yksinkertainen softa ja helpot valikot, mutta silti riittävän monipuolinen erilaisille olosuhteille. Mukava lisä tuo softalla valittava 8kHz / 18kHz -asetus, toki vaatii yhteensopivan kelan. Lisäksi luvataan laitteen olevan kokonaan roiskevesisuojattu (IP66), eli esim. keskusyksikkö tai akkupakki ei tarvitse erillistä suojaa ja sateessa voi rauhassa jatkaa piippailua. Langattomat kuulokkeet WS105 ihan hyvin toimineet ja akkukestossa mitään ongelmaa. Samoin etsimen 10x2500mAh akut kestää pitkätkin sessiot. Itse en saanut akkupalkkia edes puoliväliin 10 tunnissa (power box low, ilman taustavaloa).

3. Näyttö on selkeästi luettava ja äänimaailma toimii, miten kone sen tarkoittanut eli seuraa hyvin grafiikan ja id-lukujen arvoja (tai miten nyt sitten onkaan asetukset valinnut (esim. matala piippaus raudalle ja korkea muille)

-
4. Miinuksena lyhyellä kokemuksella kuulokkeet eivät ehkä mukavimmat päässä pidemmän päälle.

Etsimessä taas Treshold tuntuu vaikealta saada kohdilleen ilman, että jättää jotain havaitsematta, mutta ei kuitenkaan antaisi virhekaikuja.

Lisäksi Gain 2 (0-1-2) GM tuntuu palautuvan tosi hitaasti, eli jos 0 ja 1 palautuu "heti", niin kakkosella id voi jäädä näkyviin kymmeneksi sekunniksi, vaikka miten heiluttelisi.

Lisäksi tuon Ground balancen säätö ei itseltä tunnu onnistuvan sen paremmin manuaalisesti, kuin automaattisestikaan. Välillä voi olla 35-40 ja parin metrin päässä 20. Toki pihassa oli hiekkaista maata ja multaista maata, mutta vaikeaksi menee jos pitää GB säätää parin metrin välein uudestaan ja olettaa, ettei mitään häiritsevää olisi lähistöllä kymmenissä senteissä mitattuna, jos maaperä vähänkään muuttuu.

Diskriminoinnista en ihan ole päässyt vielä selvyyteen, miten pitäisi oikeasti toimia. Jos alempia id-lukuja diskriminoi, jättää laite äänen sen alueen alle pois, mutta näyttää kuitenkin grafiikassa metallin laatua. Samoin diskriminoinnin syvyysasetus ei tuntunut oikein pihassa toimivan, eli jätti vaikka raudan pois "kokonaan" tai vain pintamaasta, niin samalla lailla palkit viuhtoivat näytöllä. Piippausääntä tuo enemmänkin tuntui rajoittavan. (miksi pitää näytöllä näyttää, jos äänen kuitenkin blokkaa, eikä käyttäjä rautaa haluaisi huomioida? häiritsee tuo jatkuva viuhtominen)

---xxx---

Uutena harrastajana ongelma tuleekin sitten palkkien ja numeroiden tulkitsemisessa. Ehkäpä laajempi kokemus tuo asiaan muutosta, mutta tämän ensitestin perusteella kone tulkitsee, vähän miten kuten haluaa.

Laitteen näytössähän on palkit vasemmalta oikealla: iron-foil-nickel-copper-silver ja id:t menee vastaavasti, eli rauta on miinusta (-16->0) ja muut metallit sitten eteenpäin (0->+87). Palkin korkeus = signaalin vahvuus (iso/pinnassa jos korkea jne.)

No, omat piippailut sitten niin, että rauta -> ruosteinen naula, folio -> ruosteinen naula, nikkeli -> ruosteinen naula, kupari -> ruosteinen naula, hopea -> ruosteinen naula. Ja jos kaikkien kohdalla palkkia -> ruosteinen naula tai vaikka pari piikkiä nikkelin ja pari kuparin puolella -> ruosteinen naula. Jopa yksi maksimimittainen ja kapea palkki hopean kohdalla ja id +81 ja taas pelkkä ruosteinen naula. Tuntuu, että ihan sama mitä kone näyttää ja miten piippaa, niin kaivat ylös jotain ruosteista rautaa. Samoin saattoi näyttää vaikka id +45 ja ruosteinen naula ja toisessa kohtaa id +45 ja peltipurkki ja kolmannessa id +45 ja foliosisäpintainen teepussi.

Ei tuosta ota selvää. Ohjekirjassa (eng -pdf) varoiteltiin diskriminaatiosta, että "ei saa" laittaa liikaa, koska jos diskriminoi foil-alueen id:tä (0-20 tms) voi jäädä kulta-esineet löytymättä. Lisäksi oli tuosta ruosteisuudesta sen verran kerrottu, että jos piippailee koko skaalan laajuudella, niin todennäköisesti on jotain ruosteista, mutta itseltä löytyi esim. samaa ruostemoskaa vaikka näytti "kirkkaasti pelkkää hopeaa". Muutoinkin esim. jotain koruja itseltäni testailin 5cm syvyyteen haudattuna, niin esim. 14k kullalle näytti id:n +40-45 (nikkeli) ja .925 hopealle +55-60 (nikkelin ja kuparin kohdille, ei suinkaan hopean kohtaan)

No, harjoitella pitää ja ehkä selkeämpää jossain "ei asutulla alueella", jossa ei voi vahingossa löytää sitä sun tätä pihaan dumpattua roskaa jokaisella heilautuksella. :)

Jotain mielenkiintoista tosin löysin ja laitan tuonne löytöihin kuvan, jos joku tunnistaa ja linkin tästäkin (kunhan saan kuvat koneelle).
Viimeksi muokannut iippoz, 31 Touko 2018, 16:39. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
GM 5+ / 9" spider DD
Garrett Pro-pointer AT

Avatar
Haarukka
Kunniajäsen
Viestit: 3101
Liittynyt: 03 Huhti 2014, 18:40
Paikkakunta: Raahe

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja Haarukka » 22 Touko 2018, 19:37

Ei mikään kone tiedä mitä siellä maassa on, vaan kaikki perustuu sähkönjohtavuuteen ja ferriittinen/ei ferriittinen tietoon. Siksi esim. pieni hopea ja iso alumiini antaa samaa signaalia, häiritsevät lähetin ja vastaanotin anteenin välistä radiokenttää yhtä paljon. Tässäkin säädetty varmaan näyttämään suunnilleen oikein kolikon kokoiselle esineelle.

Ei tarvi olla kovinkaan iso naula, prikka, kruunukorkki tjsp. kun kaikki DD-kelaiset koneet alkaa antamaan korkeampaa ID:tä ja tulee diskriminaatiosta yli. Silloin auttaa juuri tuo spektrinäyttö ja/tai iron audio ääni, ääntää murhaduksia ja näyttää myös diskriminaation alle jäävät signaalit. Eli jos on korkeampaa ID:tä ja lisäksi jotakin rautaan viittaavaa(ääntä tai rauta-alueelle hyppivää ID:tä) niin siellä on yleensä isompaa rautaa tai useita pienempiä. Jos mykistät rauta äänet ja peität teipillä ne näytöstä niin taatusti kaivat rajusti rautaa.

Lisää vaan harjoittelua...
"Älä ole kateellinen metallinetsijälle hännen löydöistää, vaan siitä kuinka paljon aikaa ja rahaa hänellä on käytettävissä harrastukseensa"

iippoz
Viestit: 27
Liittynyt: 10 Huhti 2017, 12:59
Paikkakunta: Raahe

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja iippoz » 22 Touko 2018, 19:58

Kiitos, lisää harjoittelua siis. :)

Manuaalissa suosittiin aloittelijoille tuota monotonea, jolloin kone piippaa diskriminaation yli, muttei ali. Itse käytin pääasiassa bi-tonea, jossa sai säätää äänenkorkeuden erikseen raudalle ja ei-raudalle, mutta piippasi kaikelle metallille (eli oletuksena rauta matala ääni, muut metallit korkea piippaus). Sitten oli vielä asetuksissa all metal, joka puuppasi kaikelle metallille samalla äänellä.

Tuosta ääniskaalasta sen verran, että jos sen Tresholdin laskee alas, niin se on aika lailla joko tai -äänet. Jos Tresholdia on paljon, niin sihinää, suhinaa, särinää jne. lähtee tulemaan, että onko se vaan sitä häiriötä, vai voiko siitä päätellä sitä metallin laatua? Olisiko tässä sitten hyötyä kokeilla ihan perinteisillä johtokuulokkeilla / koneen omalla kaiuttimella, eli eliminoida ainakin tuon langattomien kuulokkeiden mahdolliset häiriöt? (vai onko niitä..)

Onko se parempi keskittyä näyttöön vai ääneen vai koittaa yhdistellä molempia? Noissa vanhemmissa GM:ssä kun ei ole näyttöä, niin sehän menee kokonaan äänen mukaan.

Tuon power boxin piti antaa syvyyttä lisää +20% originaaliin GM5:n verrattuna, mutta tiedä häntä. Enemmän tuntui vaikuttavan tuo Gainin säätö esim. 0 -> 1. Mutta vaikea maasto siis oli, kun joka paikassa ruosteisia nauloja. (eli pb low ja gain 0->1 voimisti enemmän signaalia, kuin gain 0 ja pb low -> pb high).

Ohje kehoitti myös käyttämään 18kHz taajuutta aina kun mahdollista. 8kHz saisi hitusen lisää syvyystunkeumaa, mutta tarkkuus kärsisi turhan paljon siitä parista lisäsentistä syvyyttä?
GM 5+ / 9" spider DD
Garrett Pro-pointer AT

Sephä
Raavas Tonkija
Viestit: 522
Liittynyt: 17 Tammi 2014, 16:02
Paikkakunta: Keski-Suomi

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja Sephä » 22 Touko 2018, 21:45

Kannattaa ääniin keskittyä etupäässä, muut tulee sitten. Ja se kaksiäänisyys on paras, niin kuulee ne raudan pöräykset. Nauloja en kyllä kovin paljoa GM:llä ole kaivanut. Kannattaa aina kyllä tarkistaa kohteet ristikkäisistä suunnista. Jos GM pörähtää jommasta kummasta suunnasta, niin rautaa siellä silloin on. Diskriminaatiota en kovin paljoa laittaisi, sillä korkealla diskriminaatiolla ne rautapörinätkin katoaa ja vain korkeat paremmat äänet jää nauloista jäljelle.
Aka Signum MFD ja Golden Mask Thracian

Sephä
Raavas Tonkija
Viestit: 522
Liittynyt: 17 Tammi 2014, 16:02
Paikkakunta: Keski-Suomi

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja Sephä » 22 Touko 2018, 21:48

Ja treshold tavallisesti niin korkealle kuin vaan saa ilman taustaääniä.
Aka Signum MFD ja Golden Mask Thracian

iippoz
Viestit: 27
Liittynyt: 10 Huhti 2017, 12:59
Paikkakunta: Raahe

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja iippoz » 22 Touko 2018, 22:13

Tuommosta siis löytyi: http://www.aarremaanalla.com/foorumi/vi ... =2&t=23518

Poistaa tämän, kun vähän asian vierestä, mutta tosiaan joku huulirasvatuubi antaa samat id:t, kun joku ruosteinen naula, folionpala tai pyykkipoika, niin pakko se on kaikki ylös kaivaa.. ;) Joskus kai sitä jotain mielenkiintoistakin löytyy samalla.
GM 5+ / 9" spider DD
Garrett Pro-pointer AT

Avatar
Etsijä82
Kunniajäsen
Viestit: 6300
Liittynyt: 27 Touko 2008, 14:26
Paikkakunta: Siilinjärvi

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja Etsijä82 » 25 Touko 2018, 17:02

Oma kone tuli 9x10 kelalla/ws106 kuulokkeilla ja koneen balanssi näin äkkiseltään vaikuttaa hyvältä, vaikka kone ei sinänsä edusta ihan sitä kevyin mahdollista.. Kone näyttää yleisesti ottaen hyvinkin laadukkaalta ulkoisesti, eli taattua Gm laatua siis tälläkin kertaa ja huomenna ehkä ekat testit, että pääsee koneen sielunelämään tutustumaan lähemmin.
Xp Deus.
11" dd kela.(207,7e)
Golden mask 5+ 9x10 kelalla.(374,55e)


Vanhin kolikko: Gotlantilainen skilling vuodelta 1523.
Vanhin metalliesine: kammanpuolikas 800-1250 luvulta.

Top 60 kolikot: 25 penniä 1871 ja 25 penniä 1867.

Avatar
ThePiippailija
Kunniajäsen
Viestit: 1545
Liittynyt: 23 Syys 2013, 13:03
Paikkakunta: Haapavesi, Pohjois-pohjanmaa

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja ThePiippailija » 25 Touko 2018, 18:20

Tänään tuli oma laitos, 106-kuulokkeilla ja 10,5" kelalla. Sääsuojat tuli kummallekin boxille ja akkuina GP ReCyko 2700mAh eli ei huonot nekään. Pitää kohta lähteä testaileen kunhan se tuossa latautuu.
GM5+ | DS23 XL | Pro-Pointer II | PVS-5c mono
2 öre 1571.
Rautakautta, keskiaikaa.

Avatar
Etsijä82
Kunniajäsen
Viestit: 6300
Liittynyt: 27 Touko 2008, 14:26
Paikkakunta: Siilinjärvi

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja Etsijä82 » 25 Touko 2018, 18:47

ThePiippailija kirjoitti:Tänään tuli oma laitos, 106-kuulokkeilla ja 10,5" kelalla. Sääsuojat tuli kummallekin boxille ja akkuina GP ReCyko 2700mAh eli ei huonot nekään. Pitää kohta lähteä testaileen kunhan se tuossa latautuu.
Vaikka sanoivat tehneensä laitteen mahdollisimman yksinkertaiseksi, niin on tuossa silti opettelemista vähäksi aikaa. Äkkiseltään tämä laite on enemmän peltohommiin tms. käyttöön selvästi suunnattu ja en moderneihin paikkoihin ainakaan isommalla kelalla ensimmäisenä suuntaisi konetta testailemaan.

Vilkaisin itsekkin patterikotelon sisään ja ReCyko oli sisällä että ainakin laadukkaat akut on heti sisässä. Kannattaa myös opiskella hieman manuaalia että miten laitteen volumensäätö oikein toimii.
Xp Deus.
11" dd kela.(207,7e)
Golden mask 5+ 9x10 kelalla.(374,55e)


Vanhin kolikko: Gotlantilainen skilling vuodelta 1523.
Vanhin metalliesine: kammanpuolikas 800-1250 luvulta.

Top 60 kolikot: 25 penniä 1871 ja 25 penniä 1867.

Avatar
Etsijä82
Kunniajäsen
Viestit: 6300
Liittynyt: 27 Touko 2008, 14:26
Paikkakunta: Siilinjärvi

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja Etsijä82 » 25 Touko 2018, 21:30

iippoz kirjoitti: Lisäksi Gain 2 (0-1-2) GM tuntuu palautuvan tosi hitaasti, eli jos 0 ja 1 palautuu "heti", niin kakkosella id voi jäädä näkyviin kymmeneksi sekunniksi, vaikka miten heiluttelisi.
Koneessa on se disc depth asetus joka vaikuttaa koneen palautumisnopeuteen, mitä isompi lukema sen nopeammin kone palautuu ja sitten mitä pienempi lukema on sen hitaampi kone/kone ikäänkuin haistelee kohteita vähän pitempään.

Vielä ei ole sen tarkempaa kokemusta käytännössä tuosta asetuksesta itsellä ennenkuin pääsee konetta käyttämään, mutta tosiaan disc depth vaikuttaa tiettyihin asioihin koneessa.
Xp Deus.
11" dd kela.(207,7e)
Golden mask 5+ 9x10 kelalla.(374,55e)


Vanhin kolikko: Gotlantilainen skilling vuodelta 1523.
Vanhin metalliesine: kammanpuolikas 800-1250 luvulta.

Top 60 kolikot: 25 penniä 1871 ja 25 penniä 1867.

Avatar
Etsijä82
Kunniajäsen
Viestit: 6300
Liittynyt: 27 Touko 2008, 14:26
Paikkakunta: Siilinjärvi

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja Etsijä82 » 26 Touko 2018, 15:28

Gm5+ näköjään tykkää kuumista kivistä oikein kovasti 18khz moodissa, mutta kun kaivoin pari ylös niin aika nopeasti opin välttelemään niitä. Sellainen sivuhuomio tuosta varren lukoista tuli ilmi pellolla heiluessa, että ne tuppaa herkästi aukeamaan itsestään ja aina välillä on syytä niitä kiristellä etsinnän lomassa.

Kone oli melko kevyt heilutella ja langattomat kuulokkeet toimivat hyvin käytännössä. Kaiken kaikkiaan koneesta jäi positiivinen kuva peltoetsimenä, mutta ei ehkä paras laite yleiskäyttöä ajatellen.
Xp Deus.
11" dd kela.(207,7e)
Golden mask 5+ 9x10 kelalla.(374,55e)


Vanhin kolikko: Gotlantilainen skilling vuodelta 1523.
Vanhin metalliesine: kammanpuolikas 800-1250 luvulta.

Top 60 kolikot: 25 penniä 1871 ja 25 penniä 1867.

Avatar
Haarukka
Kunniajäsen
Viestit: 3101
Liittynyt: 03 Huhti 2014, 18:40
Paikkakunta: Raahe

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja Haarukka » 26 Touko 2018, 20:33

GM4 vaati ainakin useamman kelan jos yleiskoneeksi ajattelis. Yli 7" kelat otti epäherkimmilläänkin ihan liian syvältä puistohommissa ja pieni kela taas hirmu häiriöherkkä merenrantahietikoissa(mustassa savessa). Liekö tässä 5+:ssa sama homma? Onko kenelläkään 5 tai 7 tuuman kelaa 5+:ssa?
"Älä ole kateellinen metallinetsijälle hännen löydöistää, vaan siitä kuinka paljon aikaa ja rahaa hänellä on käytettävissä harrastukseensa"

Avatar
ThePiippailija
Kunniajäsen
Viestit: 1545
Liittynyt: 23 Syys 2013, 13:03
Paikkakunta: Haapavesi, Pohjois-pohjanmaa

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja ThePiippailija » 27 Touko 2018, 00:17

Etsijä82 kirjoitti:Gm5+ näköjään tykkää kuumista kivistä oikein kovasti 18khz moodissa, mutta kun kaivoin pari ylös niin aika nopeasti opin välttelemään niitä. Sellainen sivuhuomio tuosta varren lukoista tuli ilmi pellolla heiluessa, että ne tuppaa herkästi aukeamaan itsestään ja aina välillä on syytä niitä kiristellä etsinnän lomassa.
Nämä huomasin myös. Säädin maabalanssin semmoseen kokkareeseen niin ei enää kuulunut eikä minusta ainakaan tehot kärsineet. Jotain lukitusta kaipaisi kyllä varsi. Pysyi ne sitten kun laittoi vähän lujemmalle.

On nyt 10 tuntia tullut etsittyä ja on kyllä juurikin sellainen kuin kuvittelin, eli GM jolla voi erotella muutakin kuin rauta/folio->muut. ID-spektri mukava yhdistelmä. Ottaa vähän syvemmältä kuin GM4.
GM5+ | DS23 XL | Pro-Pointer II | PVS-5c mono
2 öre 1571.
Rautakautta, keskiaikaa.

Avatar
Etsijä82
Kunniajäsen
Viestit: 6300
Liittynyt: 27 Touko 2008, 14:26
Paikkakunta: Siilinjärvi

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja Etsijä82 » 27 Touko 2018, 05:48

Ajelin konetta viime reissulla näillä säädöillä:

18khz
disc 8
Bi tonal
Maabalanssi oli auto
disc depth välillä 10-15
Pbox high
threshold 18-20

Xp deus jutteluun tottuneena näillä säädöillä kone oli kumman hiljainen käytössä, niin tuntui vähän oudolta heilutella konetta joka ei paljon älämölöä itsestään pitänyt.
Xp Deus.
11" dd kela.(207,7e)
Golden mask 5+ 9x10 kelalla.(374,55e)


Vanhin kolikko: Gotlantilainen skilling vuodelta 1523.
Vanhin metalliesine: kammanpuolikas 800-1250 luvulta.

Top 60 kolikot: 25 penniä 1871 ja 25 penniä 1867.

Sephä
Raavas Tonkija
Viestit: 522
Liittynyt: 17 Tammi 2014, 16:02
Paikkakunta: Keski-Suomi

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja Sephä » 27 Touko 2018, 08:36

Etsijä82 kirjoitti:
...Xp deus jutteluun tottuneena näillä säädöillä kone oli kumman hiljainen käytössä, niin tuntui vähän oudolta heilutella konetta joka ei paljon älämölöä itsestään pitänyt.
Eikö tätä saa juttelemaan tresholdia nostamalla kuten nuissa näytöttömissä malleissa?
Aka Signum MFD ja Golden Mask Thracian

Avatar
Etsijä82
Kunniajäsen
Viestit: 6300
Liittynyt: 27 Touko 2008, 14:26
Paikkakunta: Siilinjärvi

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja Etsijä82 » 27 Touko 2018, 08:48

Sephä kirjoitti:
Etsijä82 kirjoitti:
...Xp deus jutteluun tottuneena näillä säädöillä kone oli kumman hiljainen käytössä, niin tuntui vähän oudolta heilutella konetta joka ei paljon älämölöä itsestään pitänyt.
Eikö tätä saa juttelemaan tresholdia nostamalla kuten nuissa näytöttömissä malleissa?
Saahan sen toki, mutta eipä liian epävakaasta koneesta ole paljon iloa etsinnän kannalta. Noilla ylläolevilla säädöillä napin kokoiset esineet löytyi kaivettavilla signaaleilla pro-pointerin koko mitan syvyyksistä, eli siinä reilu 20cm enkä vielä ole edes päässyt sisäistämään kunnolla koneen säätöjä tässä vaiheessa. Nopea kone tämä värkki vaikuttaa olevan näin äkkiseltään, eli sitä tuttua Gm vauhtia luvassa rautaisia etsintäpaikkoja silmällä pitäen.
Xp Deus.
11" dd kela.(207,7e)
Golden mask 5+ 9x10 kelalla.(374,55e)


Vanhin kolikko: Gotlantilainen skilling vuodelta 1523.
Vanhin metalliesine: kammanpuolikas 800-1250 luvulta.

Top 60 kolikot: 25 penniä 1871 ja 25 penniä 1867.

Avatar
ThePiippailija
Kunniajäsen
Viestit: 1545
Liittynyt: 23 Syys 2013, 13:03
Paikkakunta: Haapavesi, Pohjois-pohjanmaa

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja ThePiippailija » 27 Touko 2018, 15:54

Sain kruunukorkkien lisäksi alkon korkit antamaan matalaa id:tä kelan kärjellä disk depthiä hienosäätämällä, samalla kun kolikot piippaa heti korkeaa. Jotain hyötyä tuostakin asetuksesta.
GM5+ | DS23 XL | Pro-Pointer II | PVS-5c mono
2 öre 1571.
Rautakautta, keskiaikaa.

Avatar
Haarukka
Kunniajäsen
Viestit: 3101
Liittynyt: 03 Huhti 2014, 18:40
Paikkakunta: Raahe

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja Haarukka » 27 Touko 2018, 16:38

Kokeilitko kaksimetalliset kolikot (1€ ja 2€) ja erilaisia sormuksia samalla asetuksella?
"Älä ole kateellinen metallinetsijälle hännen löydöistää, vaan siitä kuinka paljon aikaa ja rahaa hänellä on käytettävissä harrastukseensa"

Vastaa Viestiin