Golden Mask 5

C- Scope, Garrett, Minelab, Viking, Whites, Fisher, Tesoro, Bounty Hunter ja muut metallinilmaisin merkit. Kerro kokemuksista, kirjoita arvio. Oletko hankkimassa uutta laitetta. Motion vai non-motion ilmaisin? Kaikkea metallinpaljastimista.
Avatar
ThePiippailija
Kunniajäsen
Viestit: 1483
Liittynyt: 23 Syys 2013, 13:03
Paikkakunta: Haapavesi, Pohjois-pohjanmaa

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja ThePiippailija » 27 Touko 2018, 21:28

En ehtinyt kokeilla korkkien lisäksi muilla kuin 10- ja 50cent kun loppui akku. Nyt kun on taas ladattu niin tein kattavampaa testailua.

Ennen latausta testaillessani sain alkon pörähtämään ensin rautaa ja sitten kelaa lähemmäs tuotaessa id nousi vähitellen kolikoiden tasolle mutta nyt kärjellä id pomppii 37-45 ja keskellä 62. Voisiko alhainen akun varaus olla syynä? Ohjekirjassa oli jotain mainintaa että laitteen käyttäytyminen muuttuu jo kun varaus näyttää yhtä palkkia.

Kruunukorkki kärjellä rautaa, keskellä 67-71. Vasta pudotettu yksilö. Ruosteisella menee laidasta laitaan.

Kuparisilla id ei juuri muutu.

Norppa 5mk kärki 39-45 ja keskellä 49.

Hopeasormuksella 57-61 ja 71. Tosi heiveröisellä leimattomalla 37-45 ja 55.

Kärjellä 1€ 37-45 ja 2€ 27-37, keskellä 1€ 57 ja 2€ 50.

Eli korkeilla id heittää enemmän kuin kolikoilla mutta nyt en saa korkkia antamaan yhtä alhaista id:tä kuin aiemmin. Noista en jättäisi kaivamatta muuta kuin kruunukorkin. Yritän vielä saada replikoitua ne aiemmat tulokset.

Asetukset: gb 13, disk depth 15 eli maksimi, pbox low, gain 0, thr 27, 8kHz.
GM5+ | DS23 XL | Pro-Pointer II | AN/PVS-5C
2 öre 1571.
Rautakautta, keskiaikaa.

iippoz
Viestit: 27
Liittynyt: 10 Huhti 2017, 12:59
Paikkakunta: Raahe

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja iippoz » 31 Touko 2018, 00:27

Tossa huomasin, kun kävin tänään merenrantaa piippaamassa, että on kyllä tosi häiriöherkkä märässä maastossa. Koitin vähän sitä sun tätä säätää ja ritisi ja rätisi jatkuvasti ja paljon tapahtui sitäkin, että kone antoi rautapörähdyksiä ja teräviä korkeita piippauksia, mutta näytön grafiikassa ei näkynyt mitään. Välillä noissa grafiikattomissa piippauksissa propointer löysi rautaa ja välillä ei sitten mitään, vaikka kuinka kaivoi.

Huomasin myös sen, että märässä maastossa 8KHz toimi tasaisemmin, kun taas 18KHz antoi enemmän virhettä. Kuivalla maalla sitten taas 18KHz parempi. Noita kuumia kiviä varsinkin oli jatkuvasti ja aina kun potkaisi kiven sivuun, niin piippailu samassa kohtaa lakkasi. GB:tä joutui myös säätämään useasti, eli kuivalla maalla saattoi olla 20 ja märällä maalla 35 kymmenen metrin päässä. Samoin kun vaihtoi märällä 18KHz->8KHz, nousi GB 35->55.

Käydyllä alueella GM piippasi isolle raudalle miinusta, mutta ihan kaikki muu pienestä raudasta lähtien antoi vaan maksimi-id:tä +87 ja palkit samalla kohtaa. Ei auttanut resetoinnit tai mitkään. Välillä oli tuo DIsc Depth 0, välillä 9, välillä 15 ja aina vaan rautanaula, kruunukorkki tai tölkkiklipsu oli +87. Liekö sitten tuo kosteus sekoittanut koneen, ettei hoksaa eroja metallien välillä kun alue oli tollaista, joka normaalisti veden alla ja nyt vetistä höttöä.
GM 5+ / 9" spider DD
Garrett Pro-pointer AT

Avatar
Etsijä82
Kunniajäsen
Viestit: 6290
Liittynyt: 27 Touko 2008, 14:26
Paikkakunta: Siilinjärvi

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja Etsijä82 » 31 Touko 2018, 06:42

Golden mask ei ole merenrantaetsin, joten ei ihme jos ei toimi kovin hyvin siellä.
Xp Deus.
11" dd kela.(207,7e)
Golden mask 5+ 9x10 kelalla.(374,55e)


Vanhin kolikko: Gotlantilainen skilling vuodelta 1523.
Vanhin metalliesine: kammanpuolikas 800-1250 luvulta.

Top 60 kolikot: 25 penniä 1871 ja 25 penniä 1867.

Avatar
Haarukka
Kunniajäsen
Viestit: 3059
Liittynyt: 03 Huhti 2014, 18:40
Paikkakunta: Raahe

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja Haarukka » 31 Touko 2018, 15:38

iippoz kirjoitti:Tossa huomasin, kun kävin tänään merenrantaa piippaamassa, että on kyllä tosi häiriöherkkä märässä maastossa.
Märkyyden lisäksi kiinni paljon myös maaperästä. Profiilissasi Raahe? Millä rannalla kävit? Kultala on mun mielestä pahin, siellä on savisessa maassa paljon kiviä. Tasainen sähköä johtava kenttä johon kone virittyy ja piippaa joka kiven kohdalla kun siinä on "reikä" savessa. Siellä on kaikilla VLF koneilla vaikeuksia, Makro Racer 1 toimi siedettävästi, siinä on hyvä se beach ohjelma. Samoin Ace:t vakiolla 6x9 kelalla, CC-tyyppisen kelan lisäksi matala taajuus. GM:t tosiaan huonoimpia mun kokeilemia koneita noissa olosuhteissa, eikä tuo Nokta Fors relic juuri sen paremmin suoriutunut :(

CS4pi taas löysi noissa olosuhteissa syvempää kuin ilmatestissä :shock: ja täysin ilman häiriöääniä, mutta se taas on ihan sokea alle gramman kultasomuksille ja muillekkin pienille kohteille, eikä sillä voi edes rautaa erotella luotettavasti.
"Älä ole kateellinen metallinetsijälle hännen löydöistää, vaan siitä kuinka paljon aikaa ja rahaa hänellä on käytettävissä harrastukseensa"

iippoz
Viestit: 27
Liittynyt: 10 Huhti 2017, 12:59
Paikkakunta: Raahe

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja iippoz » 31 Touko 2018, 20:52

Haarukka kirjoitti:
iippoz kirjoitti:Tossa huomasin, kun kävin tänään merenrantaa piippaamassa, että on kyllä tosi häiriöherkkä märässä maastossa.
Märkyyden lisäksi kiinni paljon myös maaperästä. Profiilissasi Raahe? Millä rannalla kävit?

Olin tuolla Mikonkarissa ihan siellä niemennokassa, kalasatamasta vähän eteenpäin, missä se kääntöpaikka. Siellä kun on se pikkusaari meren puolella, niin siitä välistä oli vesi kokolailla poissa, niin ajattelin jos joltain veneilijältä vaikka jotain sattunut tipahtamaan. Se koko välikkö on semmoista mutaista, mutta ei kovin upottavaa ja savi alla. Saaressa kiviä, hiekkaa ja multaa ja saaren ranta taas heti pinnasta tiukkaa savea. Pikku lampareita siellä täällä. Reuna-alueilla isot kivikot ja siellä olisi vaikka nappaskengillä kävellyt, mutta kaivaminen hankalaa, kun joka sentillä sen kymmenen kiveä lapion tiellä ja GM piippasi melkein joka heilautuksella jotain kiveä.

Jos kela osui veteen, niin alkoi melkoinen konsertti kuulokkeissa ja tuntui näyttävän vähän mitä sattuu, ennen kuin kelan kuivasi. Onhan tuo laite IP66 keskusyksikköä ja akkukoteloa myöden (ainakin manuaalin mukaan), mutta vaikka se näin ollen sateen kestäisi, niin märkä kela kyllä lopettaa virhekaikujen ansiosta piippailun sateella, vaikkei laite sinänsä siitä hajoiaisikaan.

Hiekkarannalta sitten niitä perinteisiä korkkeja ja klipsejä ja ruostuneita nauloja ja muuta rautahöttöä, kun siinä Ruottalon puolella on ollut varmaan joku betonilaituri. Lisäksi Raahessa taitaa olla vähän sitä ongelmaa rakennetussa ympäristössä, että sitä terästehtaan kuonaa on lykätty täytteeksi vähän sinne sun tänne ja siitäkö moskasta piipperi innostuu. :)

Ps. Kovasti oli silloin viime keväänä harkinnassa koneeksi joko Garrett AT Pro tai Minelab X-TERRA 705 ja olisivat molemmat varmasti paremmin toimineet tuolla rannalla. Budjetti oli jo hiukan yläkantissa, niin ajattelin sitten kuitenkin ostaa halvemman laitteen + pinpointterin, kun AT Pron ostolla ei olisi pointteriin ollut enää varaa ja tuo GM 5+ valikoitui aika paljon langattomien kuulokkeiden perusteella ja tietty että oli näyttö, niin aloittelijalle ehkä helpompi näyttö + äänet, kuin pelkillä äänillä ja myös uutuuslaitteesta ajattelin insinöörien keksineen jotain uutta hyödyllistä.

Niin vähän tuli viime kesälle tosin käyttöä, että vähän hukkaan meni. Olisi säästänyt lisää ja ostanut tälle keväälle jonkun kunnon laitteen. Tuota Garrettin GTI 2500:ttä katselin silloin vuosi sitten, mutta hinta oli liian kova. Nyt sen olisi voinut hommata jättämällä tuon GM:n ostamatta... Jossitellahan sitä voi joka asiasta vaikka kuinka.
Viimeksi muokannut iippoz, 31 Touko 2018, 23:02. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
GM 5+ / 9" spider DD
Garrett Pro-pointer AT

Avatar
Fineler
Innostunut Etsijä
Viestit: 53
Liittynyt: 18 Joulu 2017, 00:50
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja Fineler » 31 Touko 2018, 22:52

iippoz kirjoitti: Jos kela osui veteen, niin alkoi melkoinen konsertti kuulokkeissa ja tuntui näyttävän vähän mitä sattuu, ennen kuin kelan kuivasi. Onhan tuo laite IP66 keskusyksikköä ja akkukoteloa myöden (ainakin manuaalin mukaan), mutta vaikka se näin ollen sateen kestäisi, niin märkä kela kyllä lopettaa virhekaikujen ansiosta piippailun sateella, vaikkei laite sinänsä siitä hajoiaisikaan.
Ite oon sateessa heilunu pellolla ja rantavedessäkin heilutellu ilman mitään ongelmia. Eli johtunee tuon paikan mineralisaatiosta vaan.

Mielenkiintosta on ollut kun on tullut kokemuksia ilmoille tästä laitteesta. Itellä ei oo noihin paljon lisättävää, eri metallien/esineiden arvailu mitä kelan alla sattus olee hakee vielä vähän ja jos tossa laitteessa ois pelkkä ID niin en ois kyllä tyytyväinen. Mut tota ääni-spektri-id informaatioyhdistelmää kun ite oppii pikkuhiljaa niin on varmaan hyvä laite.

5" tai 7" kelasta kuulis mielellään et miten vaikuttaa erottelukykyyn verrattuna isompiin keloihin. Liekkö kellään käytössä?
Golden Mask 5+ Lite 10,5" ja 7" keloilla
Minelab Pro-find 35 ja Thracian pinpointterit

Avatar
Etsijä82
Kunniajäsen
Viestit: 6290
Liittynyt: 27 Touko 2008, 14:26
Paikkakunta: Siilinjärvi

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja Etsijä82 » 01 Kesä 2018, 06:18

iippoz kirjoitti: Niin vähän tuli viime kesälle tosin käyttöä, että vähän hukkaan meni. Olisi säästänyt lisää ja ostanut tälle keväälle jonkun kunnon laitteen. Tuota Garrettin GTI 2500:ttä katselin silloin vuosi sitten, mutta hinta oli liian kova. Nyt sen olisi voinut hommata jättämällä tuon GM:n ostamatta... Jossitellahan sitä voi joka asiasta vaikka kuinka.
No Garrett gti 2500 on nyt sellainen painava muinaismuisto että ei rajaa, paljon parempia/nopeampia laitteita halvemmassa hintaluokassa piisaa nykyisin pilvin pimein riippuen millaista etsintää haluaa itse harrastaa.
Xp Deus.
11" dd kela.(207,7e)
Golden mask 5+ 9x10 kelalla.(374,55e)


Vanhin kolikko: Gotlantilainen skilling vuodelta 1523.
Vanhin metalliesine: kammanpuolikas 800-1250 luvulta.

Top 60 kolikot: 25 penniä 1871 ja 25 penniä 1867.

Sephä
Metallinetsijä
Viestit: 483
Liittynyt: 17 Tammi 2014, 16:02
Paikkakunta: Keski-Suomi

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja Sephä » 01 Kesä 2018, 07:57

Niinkuin aiemmin sanottu GM ei ole meren rannoille suunnattu etsin. Mutta maalla haastaa kyllä hyvin kalliimmatkin laitteet. Ja on se suolavesi muillekkin merkeille ongelmallista.
Aka Signum MFD, Nokta Impact (myytävänä) ja Golden Mask Thracian

Avatar
Haarukka
Kunniajäsen
Viestit: 3059
Liittynyt: 03 Huhti 2014, 18:40
Paikkakunta: Raahe

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja Haarukka » 01 Kesä 2018, 09:47

iippoz kirjoitti:Ruottalon puolella on ollut varmaan joku betonilaituri.
Mattolaituri, matonpesupaikka. Ei ollut kellään sormuksi tippunut ku yks syksy matalan veden aikaan siinä laiturin paikalla kahlailin ristiin rastiin. Kolikoita kylläkin ja korkkeja :evil: Mattolaiturin kohdalta lahden perukkaan päin oli 80-luvulla aika suosittu uimapaikka, oli seutukunnan ainoa eteläranta ennen pikkulahtea. Siinä kalamiehet piti myös jolliaan joilla menivät lahdelle ankkuroituihin isompiin veneisiinsä. Kalastustoiminta siirtyi joskus 90-luvulla sinne lahden perukan kalasatamaan ja uimarantakin kasvaa miestä pitkää kaislaa ja pajukkoa pikku plänttiä lukuunottamatta.

Nykyisin oon kahlannut AT Goldilla ku sen digipoksikin kestää kastumisen, se se vasta vedessä möliseekin. Mut mölinät ja näytössä vilisevät ID:t pitää vaan jättää huomiotta, kolikoiden ja sormuksien äänet ovat ihan erilaisia. Terävempi reunaisia ja voimakkaampia.

Voisit kokeilla tehdä vaikka pienestä kolikosta testikolikon. Reikä reunaan ja naru siihen. Polkaiset sen saveen ja kokeilet kuinka pieneksi herkkyyden ja tresholdin voi säätää että ilmaisee vielä kolikon. _luulen_ että saat säätää kaikki minimiin ja silti kolikko ääntää selvästi vaikka on 5-10cm syvällä. Sen syvemmäs ne ei näillä savisilla rannoilla uppoakkaan. Savessa muutama sentti ja sitten jos meri kinostaa hiekkaa päälle niin se lisäksi.
"Älä ole kateellinen metallinetsijälle hännen löydöistää, vaan siitä kuinka paljon aikaa ja rahaa hänellä on käytettävissä harrastukseensa"

Avatar
Etsijä82
Kunniajäsen
Viestit: 6290
Liittynyt: 27 Touko 2008, 14:26
Paikkakunta: Siilinjärvi

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja Etsijä82 » 01 Kesä 2018, 20:35

Fineler kirjoitti: 5" tai 7" kelasta kuulis mielellään et miten vaikuttaa erottelukykyyn verrattuna isompiin keloihin. Liekkö kellään käytössä?
Kyllähän tietty pienempi kela parantaa erottelykykyä/hyvien esineiden tunnistuskykyä roskaisessa ympäristössä isompiin keloihin nähden, ei se siinä suhteessa eroa mitenkään muuhun etsimeen nähden ja varmaan Gm5+ saisi toimivan laitteen pienemmän kelan turvin vaikka vähän roskaisempaankin paikkaan:
http://en.marsmd.com/marsmd-7-coil/

Marsmd valmistajalta saisi uutuutena juuri Gm5+ sopivan 7" dd kelan jos etsimen kykyä toimia erilaisissa etsintäpaikoissa halutaan parantaa merkittävästi.

Bulgariasta suoraan saisi tilattua 7" dd kelan kohtuu edullisesti:
https://www.goldenmaskdetectors.com/coi ... 20&lang=en
Xp Deus.
11" dd kela.(207,7e)
Golden mask 5+ 9x10 kelalla.(374,55e)


Vanhin kolikko: Gotlantilainen skilling vuodelta 1523.
Vanhin metalliesine: kammanpuolikas 800-1250 luvulta.

Top 60 kolikot: 25 penniä 1871 ja 25 penniä 1867.

Avatar
Fineler
Innostunut Etsijä
Viestit: 53
Liittynyt: 18 Joulu 2017, 00:50
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja Fineler » 02 Kesä 2018, 11:01

Pitää nyt koittaa hillitä ittensä mut ens talvena lähtee varmaan jotain kelaa tilaukseen.
Jotenkin tuntus et laitteen valmistaja itse osaa tehdä parhaiten kelan joka sujuvimmin juttelee laitteen kanssa, mutta läheskään ainahan se ei näin mene. Nuo GM:n omat kelat on kuitenkin sen verran edullisia et saattaa kallistua siks siihen.
Golden Mask 5+ Lite 10,5" ja 7" keloilla
Minelab Pro-find 35 ja Thracian pinpointterit

Sephä
Metallinetsijä
Viestit: 483
Liittynyt: 17 Tammi 2014, 16:02
Paikkakunta: Keski-Suomi

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja Sephä » 02 Kesä 2018, 11:37

Marsin kelat ovat kyllä olleet hyviä. GM:issä niitä ei ole kyllä mulla ollut, mutta Nokta/Makroissa ainakin toimineet erinomaisesti.
Aka Signum MFD, Nokta Impact (myytävänä) ja Golden Mask Thracian

Avatar
iron maden
Kunniajäsen
Viestit: 1362
Liittynyt: 27 Huhti 2013, 18:32
Paikkakunta: Lieksa

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja iron maden » 03 Kesä 2018, 10:27

Yhtä varustelu kierettä tää harrastus on ! Osta etsin ja vähän ajan päästä ostat isomman kelan ja sinne hujahtaa helposti n 200 ekee..pinpointter on pakollinen väline ja taas hujahta n 140 ekee jne jne!
Tuossa talvella laskin, niin olen eri etsintä välineisiin, sijoittanut jo n 1500 euroa !
Harrastus maksaa ja mielelläni sen maksan!
Ace Garret 250+Exelrattor DD 10/14kela.
Golden Mask 4+ 10,5 kela
Garretin pro pointter.
Vanhin kolikko 1748 öre, hopiaa ym ja maasta nostettua rautaa yli 160 kiloa!

Avatar
Etsijä82
Kunniajäsen
Viestit: 6290
Liittynyt: 27 Touko 2008, 14:26
Paikkakunta: Siilinjärvi

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja Etsijä82 » 03 Kesä 2018, 10:36

Gm5+ ruosteisen kaljapullokorkin tunnistukyky hyvä, ei ongelmaa siinä suhteessa.

Kone selvästi optimoitu 18hkz, sillä 8khz äänimaailma/id luvut varsinkin eurokolikoille ovat epäselvää jo ekan eurokolikkojahdin perusteella ja 2 euron kolikon tunniskyky 18khz moodissa ok. 8khz en keksi tässä vaiheessa mitään järkevää käyttöä, sillä en tykännyt sen tuottamasta äänimaailmasta kovinkaan paljoa.
Xp Deus.
11" dd kela.(207,7e)
Golden mask 5+ 9x10 kelalla.(374,55e)


Vanhin kolikko: Gotlantilainen skilling vuodelta 1523.
Vanhin metalliesine: kammanpuolikas 800-1250 luvulta.

Top 60 kolikot: 25 penniä 1871 ja 25 penniä 1867.

Avatar
ThePiippailija
Kunniajäsen
Viestit: 1483
Liittynyt: 23 Syys 2013, 13:03
Paikkakunta: Haapavesi, Pohjois-pohjanmaa

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja ThePiippailija » 03 Kesä 2018, 11:02

8kHz löytää kolikon kokoiset aavistuksen syvemmältä, eipä muuta. Kultakin pörähtää rautaa joten harvemmin tulee varmaan käytettyä. Ehkä sitten kun on 18kHz:llä käynyt ensin.
GM5+ | DS23 XL | Pro-Pointer II | AN/PVS-5C
2 öre 1571.
Rautakautta, keskiaikaa.

Avatar
Etsijä82
Kunniajäsen
Viestit: 6290
Liittynyt: 27 Touko 2008, 14:26
Paikkakunta: Siilinjärvi

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja Etsijä82 » 03 Kesä 2018, 11:05

ThePiippailija kirjoitti:8kHz löytää kolikon kokoiset aavistuksen syvemmältä, eipä muuta.
Isona miinuksena siihen epävarma äänimaailma/id luvut eurokolikoille, niin ei kyllä tule 8khz käyttöä itsellä hieman paremman etsintäsyvyydenkään varjollakaan. Xp deus en etsi edes alle 12khz taajuuksilla missään tapauksessa, niin nuo korkeammat taajuudet passaa mulle kuin nyrkki silmään.
Xp Deus.
11" dd kela.(207,7e)
Golden mask 5+ 9x10 kelalla.(374,55e)


Vanhin kolikko: Gotlantilainen skilling vuodelta 1523.
Vanhin metalliesine: kammanpuolikas 800-1250 luvulta.

Top 60 kolikot: 25 penniä 1871 ja 25 penniä 1867.

Avatar
Etsijä82
Kunniajäsen
Viestit: 6290
Liittynyt: 27 Touko 2008, 14:26
Paikkakunta: Siilinjärvi

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja Etsijä82 » 03 Kesä 2018, 20:33

Nyt on käyty eka reissu paikassa jossa löytyi vähän kaikkea modernia roskaa, kone toimi ihan ok 18khz moodissa ja pienillä tehoilla ajettuna, kun vaan pitää disc tarpeeksi korkealla ettei kone ilmoita jokaista modernia roskaa nurmikon sisältä.

Pienempi 5 tai 7" kela nostaisi koneen käyttöarvoja ko. paikoissa entisestään ja koneesta tulisi näin ihan kohtuullinen yleiskone joka tilanteeseen, ei ainoastaan relic hommiin. Vaikka koneessa on sinällään vain kaksi ääntä, niin kyllä siitä id näytön grafiikkakäppyröistä voi lisäksi tulkita mahdollista kohdetta aika pitkälle ennen kaivuuta. Grafiikkakäppyrä kertoo myös signaalivoimakkuuden kohteesta, mitä korkeampi palkki näytössä sitä voimakkaampi signaali, eli käytännössä tämä myös kertoo kohteen mahdollisesta syvyydestä.

En ensimmäisenä konetta kuitenkaan aloittelijana hankkisi vaikka koneessa ei ole hirmuisen paljon säädettävää, kuitenkin kone ei ole se helpoin mahdollinen tulkittava etsintähommissa ilman aikaisempaa kokemusta eri laitteista.
Xp Deus.
11" dd kela.(207,7e)
Golden mask 5+ 9x10 kelalla.(374,55e)


Vanhin kolikko: Gotlantilainen skilling vuodelta 1523.
Vanhin metalliesine: kammanpuolikas 800-1250 luvulta.

Top 60 kolikot: 25 penniä 1871 ja 25 penniä 1867.

Avatar
Fineler
Innostunut Etsijä
Viestit: 53
Liittynyt: 18 Joulu 2017, 00:50
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja Fineler » 03 Kesä 2018, 21:23

Etsijä82 kirjoitti:En ensimmäisenä konetta kuitenkaan aloittelijana hankkisi vaikka koneessa ei ole hirmuisen paljon säädettävää, kuitenkin kone ei ole se helpoin mahdollinen tulkittava etsintähommissa ilman aikaisempaa kokemusta eri laitteista.
Ei varmasti ihan helpoin mutta kyllä tän voi ihan hyvin ensimmäisekskin koneeks ostaa.
Golden Mask 5+ Lite 10,5" ja 7" keloilla
Minelab Pro-find 35 ja Thracian pinpointterit

iippoz
Viestit: 27
Liittynyt: 10 Huhti 2017, 12:59
Paikkakunta: Raahe

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja iippoz » 04 Kesä 2018, 01:50

Mulla ole kuin tuo netistä ladattu toisen kotimaisen manuaali, mutta siellä sanotaan lopussa tuosta kelan koosta, että:

" Smaller coils are better for small targets as gold nuggets, jewellery and small coins, while the larger coils are best for large targets - large coins, relics and treasures.

Larger coils are not always deeper. Depth depends on the target size and the working frequency. For tiny gold jewellery a small 18cm or 23cm coil and 18kHz working frequency will work better than a larger coil. Even more, you could easily miss small jewellery and tiny coins if you search with the a large coil. Larger coils are deeper on large targets only.

Larger coils are harder to ground-balance, especially on mineralized ground and at 18kHz. For beach hunting, where a combination of both mineralization and conductivity is present, a smaller coil will work better and will be ground-balanced easier. "


Ja taajuudesta jatkaen:

" We recommend using the 18kHz working frequency always when possible. At 18kHz the detector achieves maximum speed and depth for the most common metal detecting activity - coin shooting. At higher frequency, the detector is more sensitive to low conductive metals as gold and tiny objects. You can do some air tests for youself and you will see this is true ".


Monesti kyllä näkee keskusteluissa mainittavan, että noi ilmatestit on yhtä tyhjän kanssa, että pitää haudata maahan ja sitten testata.

Ps. Tuosta taajuuden vaihdosta ja power boxin asetuksestahan oli myös ohje, että näiden vaihtamisen jälkeen tulee aina suorittaa laitteelle reset, jotta laite toimii uusilla asetuksilla oikein.
GM 5+ / 9" spider DD
Garrett Pro-pointer AT

Avatar
Haarukka
Kunniajäsen
Viestit: 3059
Liittynyt: 03 Huhti 2014, 18:40
Paikkakunta: Raahe

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja Haarukka » 04 Kesä 2018, 06:24

Muuten tuon allekirjoitan, mutta oma kokemus on opettanut että mineralisoituneessa rantahietikossa iso kela toimii pieneä paremmin. Pieni kun menee koko pinta-alaltaan montun tai kiven yli niin signaali on voimakkaampi kuin isolla kelalla josta vain osa menee ko. häiriökohdan yli. Voisi pitää paikkaansa jos alla oleva maa olisi ihan tasainen...
"Älä ole kateellinen metallinetsijälle hännen löydöistää, vaan siitä kuinka paljon aikaa ja rahaa hänellä on käytettävissä harrastukseensa"

Avatar
iron maden
Kunniajäsen
Viestit: 1362
Liittynyt: 27 Huhti 2013, 18:32
Paikkakunta: Lieksa

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja iron maden » 04 Kesä 2018, 13:13

Ei pidä paikkaansa ainakaan järvestä kuivatuilla pelloilla! Sekä iso että pienikela tunnistaa järvimalmi palastekin pienet! Eroa niillä ei ole!
Ace Garret 250+Exelrattor DD 10/14kela.
Golden Mask 4+ 10,5 kela
Garretin pro pointter.
Vanhin kolikko 1748 öre, hopiaa ym ja maasta nostettua rautaa yli 160 kiloa!

Avatar
Fineler
Innostunut Etsijä
Viestit: 53
Liittynyt: 18 Joulu 2017, 00:50
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja Fineler » 08 Kesä 2018, 20:12

Tuli mieleen kirjoittaa jotain tän laitteen painosta. Tai kelan painosta,koska laitetta ostaessani siitä mainittiin että painava kela käy käden päälle. Painoltaanhan GM5+ on keskivertoluokkaa. Itelläni on 10,5" kela joka on keloista sieltä painavammasta päästä (570g) ja en ole pitkienkään etsintäreissujen aikana (5-6 tuntia) mitenkään kaivannut kevyempää laitetta tai kelaa. Akkukotelo on takana ja se varmaan vähän tasapainottaa konetta. Koneen valmistajan ilmoittaman mukaan kokonaispainohan on 1,35kg 9" kelalla, joten painohan jakautuu jokseenkin niin että akkupaketti painaa noin 300g, kela 470g ja koneelle jää muuten painoo vajaa 600g. Eli kohtuullisen tasapainoinen laite, ainakaan oma ranne tai käsivarsi ei ole ollut laitteesta moksiskaan.
Golden Mask 5+ Lite 10,5" ja 7" keloilla
Minelab Pro-find 35 ja Thracian pinpointterit

Avatar
Etsijä82
Kunniajäsen
Viestit: 6290
Liittynyt: 27 Touko 2008, 14:26
Paikkakunta: Siilinjärvi

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja Etsijä82 » 08 Kesä 2018, 20:42

Fineler kirjoitti:Tuli mieleen kirjoittaa jotain tän laitteen painosta. Tai kelan painosta,koska laitetta ostaessani siitä mainittiin että painava kela käy käden päälle. Painoltaanhan GM5+ on keskivertoluokkaa. Itelläni on 10,5" kela joka on keloista sieltä painavammasta päästä (570g) ja en ole pitkienkään etsintäreissujen aikana (5-6 tuntia) mitenkään kaivannut kevyempää laitetta tai kelaa. Akkukotelo on takana ja se varmaan vähän tasapainottaa konetta. Koneen valmistajan ilmoittaman mukaan kokonaispainohan on 1,35kg 9" kelalla, joten painohan jakautuu jokseenkin niin että akkupaketti painaa noin 300g, kela 470g ja koneelle jää muuten painoo vajaa 600g. Eli kohtuullisen tasapainoinen laite, ainakaan oma ranne tai käsivarsi ei ole ollut laitteesta moksiskaan.
Joo, koneessa on ihan hyvä tasapaino vaikka kyseessä ei ole mikään ihan kevyin laite suhteessa Xp deussiin. 9x10 kelalla Gm5+ on ehkä aavistuksen takapainoinen laite, mutta parempi niin kuin liian etupainoinen laite. Muutenkin koneen käytettävyys on ihan hyvällä tasolla eikä mikään osa-alue häiritsee liikaa tämän hintaluokan laitteessa.
Xp Deus.
11" dd kela.(207,7e)
Golden mask 5+ 9x10 kelalla.(374,55e)


Vanhin kolikko: Gotlantilainen skilling vuodelta 1523.
Vanhin metalliesine: kammanpuolikas 800-1250 luvulta.

Top 60 kolikot: 25 penniä 1871 ja 25 penniä 1867.

Avatar
Fineler
Innostunut Etsijä
Viestit: 53
Liittynyt: 18 Joulu 2017, 00:50
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja Fineler » 12 Kesä 2018, 00:12

Enpä malttanut,pienempi kela kiinnosti siinä määrin et laitoin Golden maskin 7" kelan tilaukseen. Asiakaspalvelu heillä luonnehti pienempiä keloja näin:
The 5" Spider is intended to gold nuggets search and is extremely sensitive to metal targets as small as 0.1g.
The 7" is the perfect coil for parks or other trashy areas.
Golden Mask 5+ Lite 10,5" ja 7" keloilla
Minelab Pro-find 35 ja Thracian pinpointterit

Avatar
iron maden
Kunniajäsen
Viestit: 1362
Liittynyt: 27 Huhti 2013, 18:32
Paikkakunta: Lieksa

Re: Golden Mask 5

Viesti Kirjoittaja iron maden » 13 Kesä 2018, 12:08

Mie tyydyn vanhaan sotaratsuuni eli GM neloseen!
Ace Garret 250+Exelrattor DD 10/14kela.
Golden Mask 4+ 10,5 kela
Garretin pro pointter.
Vanhin kolikko 1748 öre, hopiaa ym ja maasta nostettua rautaa yli 160 kiloa!

Vastaa Viestiin