Ekoja löytöjä

Olipa löytämäsi aarre sitten pieni tai suuri, nappi tai kolikko, tämä on paikka missä voit siitä kertoa mahdollisen kuvan kera.
Jeeze
Viestit: 6
Liittynyt: 30 Elo 2018, 00:55
Paikkakunta: Tampere

Ekoja löytöjä

Viesti Kirjoittaja Jeeze » 14 Syys 2018, 18:37

Tiistaina tuli postissa Technetiksin Eurotek Pro 8" kelalla ja tässä muutaman päivän nyt sen kanssa touhunnu. Keskiviikkona jo löytyi asuintalon maakellarista ensimmäinen kolikko! 5 markkaa vuodelta -47, ei nyt mikään harvinaisuus mutta antoi kyllä kivan alkusysäyksen :D Eilen illalla käväisin läheisessä puistossa ja löytyi taas pari uudempaa markkaa. (näiden lisäksi tietysti kymmenkertainen määrä roskaa :lol: )

Tänään sitten päätin lähteä läheiseen metsään josko löytyisi Tampereen rähinöiden reliikkejä, paikkaa ei oltu merkattu historialliseksi/suojelukohteeksi mutta karttojen perusteella siellä oli kuitenkin taisteltu. Paikka löytyikin helposti maastonmuotojen perusteella eikä mennyt kauaakaan kun jo ensimmäiset hylsyt löytyivät! Oikeassa paikassa siis olin, näiden lisäksi pari pientä suht paksua rautamötikkää, väittäisin jokseenkin asioista tietävänä että olisivat tykin ammuksen sirpaleita. juurikaan muuta ei sitten löytynyt muutenkuin roskaa ja about metrin mittainen rautaputki jota kaivaessa ylös alkuun luuli että kiväärikö sieltä nousee :lol: Pitänee viikonloppuna mennä koluamaan aluetta lisää.

Metsästä lähdettyä poikkesin vielä yhdessä puistossa josta löytyikin päivän ensimmäiset kolikot, 5 penninen 70-luvulta ja 10 kopeekaa 80-luvulta. Sitten löytyikin vähän syvemmältä varsin vanhan oloinen rautamötikkä, muoto muistuttaa hieman suurta partaveitsenterää, suorakaiteen muotoinen jossa väkänen yhdessä kulmassa, romua vai museokamaa?

Löytyipä vielä sormuskin, harmittaa kun ilmeisesti tuli rikottua se kaivaessa suht agressiivisesti kun oli senverran kovaa maata, Keskelle on jokin merkki kaiverrettu ja lehtikuviota molemmille sivuilla, suht vanhalta ainakin vaikuttaa ja löytyi vajaan 20cm syvyydestä. Olisiko jopa hopeaa?

Lopuksi kaivoin maasta vanhan kupari/messinki rasian jossa oli sisällä 2 rullaa, entisenä tupakkamiehenä tuli mieleen että taitaa olla jonkinsortin vanha tupakankäärimiskone? Kyljessä lukee "JUHA PAT. AN" (Patentti Annettu?) Kaikenlaista sitä löytyyki :D .

Pitää tuonne puistoon kyllä ehdottomasti palata, mutta täytynee kyllä pinpointteri hankkia ettei sitten sen oikean kulta/hopeasormuksen kanssa käy noin niinkuin kävi :lol: Mukaan kertyi tietty myös pussillinen romua jotka tietty kulkeutu viimeiseen leposijaansa jätteenkeräyspisteelle.

Tässäpä vielä pari kuvaa
Kuva
Kuva
Kuva

ps. saa vinkata jos on pinpointteria myytävänä opiskelijystävälliseen hintaan :lol: