Sand scoopeista

Mistä kannattaa etsiä ja miten? Miten syvaltä kolikko loytyy? Mitä pakkaat reppuusi ja mikä on kaivamisen apuvälineesi?
david goljat
Innostunut Etsijä
Viestit: 56
Liittynyt: 22 Huhti 2018, 20:54

Re: Sand scoopeista

Viesti Kirjoittaja david goljat » 17 Touko 2018, 21:25

6kg palosammutimesta tarkoitus tehdä sand scooppi!

Tänään pääsin vähän alkuun ja huomenna vähän porailua ja varren kiinnitys.


Kuva

david goljat
Innostunut Etsijä
Viestit: 56
Liittynyt: 22 Huhti 2018, 20:54

Re: Sand scoopeista

Viesti Kirjoittaja david goljat » 18 Touko 2018, 13:38

Nyt alkaa olemaan varsi valmis!

Vielä hetki porailua ja sitten kokeilemaan.

Ei tällä kauneuskilpailuihin kannata lähteä, mutta eiköhän tämä asiansa aja.


Kuva

Avatar
RJR
Kunniajäsen
Viestit: 1163
Liittynyt: 08 Loka 2007, 21:54
Paikkakunta: Oripää Finland

Re: Sand scoopeista

Viesti Kirjoittaja RJR » 18 Kesä 2018, 18:40

Täysmuovinen vanhahko kehitelmä on ollut käytössä eka kertaa tänä kesänä. En tiedä miten sen pitäisi toimia mutta hienohiekkaisella pohjalla toimii oikein hyvin. Paikka Säkylän Pyhäjärvi mistä kuvat. Kokonaisuus vaatii hiukan jatkokehittelyä eli mietintämyssy on päässä. Lähinnä mietin miten kätevästi saan yhdistettyä pinpointterin ja hiekkakauhan. Täysmuovisenahan kauha ei vaikuta pinpointteriin sitä eikä tätä. Eikä senpuoleen AT-Pro etsimeenkään. Kauha kestää vääntöä enemmän kuin puinen varsi. Kiitos kehittämäni erinomaisen yksinkertaisen ja vahvan rakenteen. :roll:
Lähtökohtana oli muovinen viemäriputki. Työkaluina pistosaha, pora, lämminilmapistooli, popniitit (väliaikaisesti) ja lasikuitukitti. Tässä kuva valmiista työkalujen (etsin,pinpoint,kauha) "aihiosta" ja vedenalaiskuva n. 1,2 metrin syvyydestä kun pinpointteri vaati värinällä huomiota. Kahluusyvyyksissä siis mennään. Lopuksi tietysti päivän löydöt joista osa kyllä rannaltakin. 1€ ja 2€ kolikot sekä 5 kappaletta standardi rantaroskaa eli pullonkorkkeja löytyi vedestä. Loput kuvan löydöistä sekä n. 30 kpl standardiroskaa löytyi kuivalta maalta. Roskat eivät ole kuvassa vaan uimarannan roskiksessa.
Ps. Täällä on pohdittu miten parhaiten puhdistaa käyvät ja kuten kuvakin osoittaa mustuneet kolikot. Ehdottomasti paras ja nopein pesuri on peliautomaatti. Ihmettelin tehokkuutta itsekkin. Tökkää vaan mustuneet kolikot sisään ja sitten kerää "voitot" . Muutamassa sekunnissa kolikot muuttuvat liki häikäisevän puhtaiksi. Mitähän kemikaaleja ne siellä peliautomaatissa oikein käyttävät. :lol:

Kuva
Tässä työkalut joista yksi pitäisi saada pois. (pinpoint tankoineen)Kuva
Tässä vedenalaiskuva kun pinpointteri värisi kuin vibraattori ja aivan oikein etsimen ilmoittamasta syvyydestä 5cm. löytyikin se toinen kruunukorkki.Kuva
Ja pakollinen kuva löydöistä. Kuuluisi kai tuonne päivän löydöt osioon mutta sopinevat kuitenkin tähän paremmin.
X-Terra705, Garret AT pro, C-Scope 990 (eläkkeellä :) ) Fiskars kenttä ja puutarha, Garret Pro Pointer AT ja Sherlock pinpoint. Panasonic Lumix FT-5 kamera. NMF-jäsen.

Avatar
Haarukka
Kunniajäsen
Viestit: 3037
Liittynyt: 03 Huhti 2014, 18:40
Paikkakunta: Raahe

Re: Sand scoopeista

Viesti Kirjoittaja Haarukka » 18 Kesä 2018, 19:30

Oot varmaan eka jonka kuulen käyttävän pinpointeria kahluu hommissa :shock:
"Älä ole kateellinen metallinetsijälle hännen löydöistää, vaan siitä kuinka paljon aikaa ja rahaa hänellä on käytettävissä harrastukseensa"

Avatar
RJR
Kunniajäsen
Viestit: 1163
Liittynyt: 08 Loka 2007, 21:54
Paikkakunta: Oripää Finland

Re: Sand scoopeista

Viesti Kirjoittaja RJR » 18 Kesä 2018, 20:50

Haarukka kirjoitti:Oot varmaan eka jonka kuulen käyttävän pinpointeria kahluu hommissa :shock:
No kun kerrottiin että se Garretin pinpointteri lempinimeltään "porkkana" on kuten AT-Pro vedenpitävä niihin syvyyksiin eli kahluusyvyyteen mitä syvemmälle en aio mennä niin oli ihan luonnollista ottaa se käyttöön. Ääntä ei kuule mutta tuo varsi (tienvarsiviitta) välittää värinän ihan hienosti. Usein käy nimittäin niin että mahdollinen matala löytö liikkuukin hiekan mukana kauhan ja kuopan eteen ja siirtyy eteenpäin aivan siirtyneen hiekan pintaan. Siinä sen voi kirkkaassa vedessä jopa nähdä tai saa kauhaan tosi helposti. Sameassa vedessä voi käyttää pinpointteria apuna löytää kohteen mahdollinen uusi paikka helpommin ja tarkemmin.Mun käuhan voi vaan tökätä päin pinpointteria sen häiriintymättä. AT-Pron pinpoint ominaisuus on mielestäni aika heikko verrattuna X-Terraan mutta sitä etsintä en kyllä uskalla veteen viedä. Ehkä kyse on vain totuttelusta. Kuivalla maalla kyllä käytän aina X-Terraa. Ravassa, vedessä sateessa ja muutenkin kostealla ilmalla AT-prota. "Porkkana" on ollut hintansa väärtti.
X-Terra705, Garret AT pro, C-Scope 990 (eläkkeellä :) ) Fiskars kenttä ja puutarha, Garret Pro Pointer AT ja Sherlock pinpoint. Panasonic Lumix FT-5 kamera. NMF-jäsen.

Vastaa Viestiin